Waarom een dagcrème en een nachtcrème gebruiken?

Waarom een dagcrème en een nachtcrème gebruiken?
23 maart 2021 Belinda de Witte

Waarom

Waarom heeft je huid meer verzorging nodig dan alleen wassen met water? Allereerst wil ik zeggen dat water niet schoon wast. Het spoelt alleen maar losse deeltjes, zoals stof, van je huid. Alleen water is niet in staat om je huid ook echt schoon te maken. Ook zit er kalk in het water wat de ph waarde van de huid aantast. Begin altijd met de huid goed te reinigen met bijvoorbeeld een cleanser en toner. Hiermee maak je de huid op een zachte manier schoon en ben je tegelijkertijd met verzorgen bezig. En weet je dat op een zorgvuldig gereinigde huid de gezichtscrème beter aanslaat?

Combideal 4 van LIN Skincare

Optimale huidverzorging met deze heerlijke producten!

Je hebt vast wel eens van Cleopatra gehoord. En weet je wat het schoonheidsgeheim was van deze Egyptische koningin? Ze had verschillende uitgebreide schoonheidsrituelen. Maar de bekendste is toch wel het baden in melk en honing. Ze gebruikte ezelinnenmelk en honing als wondermiddel om te strijden tegen de tijd. Dus 2000 jaar geleden was zij al bezig om een goed anti-aging product uit te vinden. Ze was zo vooruitstrevend bezig dat haar beautygeheimen nog steeds wordt overgenomen. Zo ben ik ook op het idee gekomen om honing te gebruiken als ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Hierdoor is er een zeer zachte dag- en nachtcrème ontstaan voor de normale, gevoelige en zeer gevoelige huid. Want honing is als een superfood voor de huid, juist omdat het hydrateert en het een antibacteriële werking heeft. Ook maakt een toevoeging van honing de huid super zacht.

Dagcrème en Nachtcrème

Waarom gebruik je een dagcrème? En, waarom is een nachtcrème nodig? Dat heeft alles te maken met je huid in goede conditie houden. De opbouw van de huid heeft in gezonde toestand voldoende talgproductie. Maar wanneer de huid uit balans is heeft de talgproductie moeite om dezelfde hoeveelheid aan te houden. De talgklieren reageren op de conditie van de huid. Ook als de huid teveel vocht verliest reageren de talgklieren hier direct op door de huid vetter te maken. Dit is om teveel vochtverlies tegen te gaan. Je huid kan ook uitdrogen door o.a. te heet douchen of zeep gebruiken, of door de verwarming hoger aan te zetten. Het weer speelt omtrent de huidconditie een grote rol. Want de aanslag van wind en regen en kou is voor je huid een grote belasting. Daarom moet je de huid overdag goed beschermen. Dat beschermen doe je het beste door een dagcrème (of 24H crème) op je gezicht te smeren.

Let er bij de aanschaf van je dagcrème goed op dat er ingrediënten inzitten die je huid nodig heeft. En dan bedoel ik mooie oliën en ingrediënten zoals avocado olie, calendula, quinoa (superfood!), en honing. Al deze in ingrediënten, en nog veel meer vitamines, zijn verwerkt in de soft & calming & recovering dag- en nachtcreme. Geschikt voor de normale, gevoelige en zeer gevoelige huid.

Waarom is een nachtcrème nodig? De huid veroudert en dat is een heel normaal proces in het lichaam. Van een jonge en soepele huid ga je langzaam naar een vaak meer gevoelige huid met fijne lijntjes en rimpels. Wat heeft verouderen met een nachtcrème te maken?
Door een nachtcrème te gebruiken wordt het collageen en elastine in de huid gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid soepel en glad en blijven de fijne lijntjes en rimpels langer weg. Je huid krijgt als het ware een speciale en diepgaande voeding aangereikt. Want terwijl je lekker ligt te slapen gebeurt er van alles in de huid waar je geen weet van hebt. Tijdens je slaap zijn de cellen in je lichaam hard aan het werk om de huid te herstellen.

De huid is een groot orgaan en ook een groot oppervlak. Wist je dat cellen in de huid zich 8 keer sneller delen dan overdag? Er worden gifstoffen afgevoerd, bijvoorbeeld van sigarettenrook of verkeer uitlaatgassen. Ook worden er vetten aangemaakt en de vochtbalans hersteld. Tijdens je slaap is je huid veel meer toegankelijk om werkstoffen uit huidverzorging op te nemen. Met werkstoffen bedoel ik de ingrediënten waaruit de nachtcrème is samengesteld. Nog een voordeel is dat je lichaam lekker warm onder de dekens ligt waardoor de huid warm is. En je huid nog beter de nachtcrème opneemt.

Dus terwijl je fijn in dromenland vertoeft is je huid druk voor je aan het werk. En daar kan de huid wel wat hulp bij gebruiken. De samenstelling van de nachtcrème is helemaal gebaseerd om de huid goed te herstellen. Heel wat anders dan op de dag waar de dagcrème vol in de beschermingsmodus moet gaan. Gebruik jij nog geen nachtcrème? Misschien toch eens overstag gaan om het in je verzorgingsritueel op te nemen. De nachtcrème is, vanwege de vele werkstoffen, voller van structuur. Maar voor je gaat slapen is een vollere crème niet erg, dan kan het fijn een hele poos inwerken. Merk je bij het opstaan dat de crème toch iets te vol is voor je gezicht kun je de 24H crème proberen. Deze gezichtscrème is wat luchtiger van samenstelling. In deze gezichtscrème is van alles een beetje verwerkt. Voor de bescherming en voor het herstellen van de huid.

Volgorde van huidverzorging

Om je dag- en nachtcrème te laten slagen is het nodig om je huid vooraf goed te reinigen. Gebruik bijvoorbeeld een cleanser en spoel af met water. Hierna is je huid echt goed schoon.
De volgende stap is ook belangrijk namelijk het sprayen met de toner. Vooral niet deze stap overslaan want de toner heeft een cruciale taak in de reinigingsfase. De toner brengt de ph waarde van de huid weer in balans die door het reinigen is aangetast. Ook zorgt de toner dat het vocht beter in de huid wordt vastgehouden, wat nodig is voor de hydratatie. Nog een goed iets van de toner is dat het een kalmerende werking heeft. Je kunt de toner direct over de huid sprayen of spray eerst wat op een wattenschijfje en ga ermee over de huid. Heb je dit alles gedaan kun je ervan uitgaan dat de huid super schoon is.

Nu je huid goed schoon is kun je de dag of nachtcrème aanbrengen. Kijk bij de aanschaf van een product welk huidtype of huidconditie je hebt. Is je huid bijvoorbeeld erg gevoelig dan kun je bijvoorbeeld de nachtcrème voor zowel de dag als de nacht gebruiken. Je gevoelige huid heeft nu wat extra ingrediënten nodig die je nachtcrème goed kan geven. Het is vooral belangrijk dat je je gezicht verzorgt op een manier wat jij het prettigst vindt. En vaak is het een kwestie van uitproberen wat het beste bij je past. Zo hebben we ook een 24H crème in ons assortiment die licht en soepel van structuur is. Deze crème kan zowel voor de nacht als de dag gebruikt worden.

Wat ik je nog wil meegeven is om goed voor jezelf te zorgen, van binnenuit en van buitenaf. Gezond eten en drinken en voldoende rust nemen is belangrijk voor je hele lichaam. En zeker ook voor je huid. Want als grootste orgaan heeft je huid ook veel verzorging nodig. Ook voldoende beweging kan helpen om de bloedsomloop in balans te houden. En dat zie je weer terug aan de huid. Daar krijg je een fris en gezonde huid van. Al deze factoren helpen mee om je huid stralend en mooi te houden. En, gebruik een goede dag- en nachtcrème om je huid te beschermen, herstellen en te verzorgen 🙂

Hydraterende 24 uurs crème | Hydrating 24H crème van LIN Skincare

Optimale verzorging met deze hydraterende 24 uurs crème!

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD. Daarnaast is zij oprichter en eigenaar van huidverzorgingslabel LIN Skincare.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 38 reviews.