Zwangerschapshormonen, ik barst van geluk of toch niet …

Zwangerschapshormonen, ik barst van geluk of toch niet …
20 oktober 2019 Belinda de Witte
In Zwangerschap en huid
Zwangerschapshormonen

Rose of blauw, ik hou van jou!

Ja ja jaaah, de test is positief! Je ogen blijven staren naar het allerbelangrijkste bericht wat je hele leven voorgoed op zijn kop zet. Je geluk wil je delen met de hele wereld, of tenminste met al je familieleden, vrienden, kennissen en eigenlijk toch met iedereen …
Je wereld staat op zijn kop en ondertussen lees je alles wat maar over zwangerschap en zwangerschapshormonen te vinden is. Deze zwangerschapshormonen bepalen deze periode heel veel in je lichaam en hoe je reageert op de wereld. Belangrijk dus om hier veel van te weten te komen!

Je lacht van oor tot oor, je barst bijna van al dat geluk wat alles te maken heeft met je zwangerschap!

Jij bent mijn geheim …

buik van zwangere vrouwNog maar net weet je het zeker, zwanger van het allerliefste wezentje dat er bestaat. Je kunt bijna niet wachten om iedereen om je heen te vertellen over dit bijzondere nieuws. Of misschien wil je dit mooie wonder nog een poosje geheim houden, om er samen rustig aan te kunnen wennen. Wegdromen op dit heerlijke geluk en verder gebeurt er nog even helemaal niets. Maar in de tussentijd wiebelen je hormonen van links naar rechts en duikelen over elkaar heen om hard aan het werk te zijn in je lichaam. Daar merk je nog niets van of misschien toch al wel? 

Een merkbare verandering in je lichaam.

Zwangerschapshormonen, je hebt ze nodig tijdens je zwangerschap, voor de groei van je kindje en ze zorgen dat de bevalling inzet. Laten we deze zwangerschapshormonen eens goed gaan bekijken. De verandering in je hormonen heeft als functie dat je in staat bent om je kindje in je buik te laten ontwikkelen en groeien. Zonder deze hormonen is dit proces niet mogelijk. Probeer daar aan te denken wanneer je hormonen het je niet makkelijk maken tijdens je zwangerschap. Dus ben je misselijk, erg  moe, gevoelige borsten, soms blij en soms chagrijnig en niet te vergeten vaak plassen? Geloof me, het hoort er allemaal bij.

Schommeling hormonen, elke vrouw reageert anders.

Helemaal in het begin van je zwangerschap maakt je lichaam vooral meer van het hormoon progesteron aan. Dit hormoon maakt je spierweefsel soepel zodat de baarmoeder goed kan groeien en rekken. Helaas verslapt je huid ook sneller waardoor er groeistriemen kunnen ontstaan. Een bekende naam hiervoor is striae, smeren met een bodycream helpt je huid zacht en soepel te houden. De zacht geurende bodycream uit de IVY lijn geeft je huid intensieve voeding, maakt glad en stevig en helpt om je huid perfect te hydrateren. 

Huidproblemen in je zwangerschap zoals eczeem en puistjes kunnen afnemen maar ook verergeren. Je bloedvaten zetten onder invloed van progesteron meer uit waardoor je last kan krijgen van rode vlekjes in het gezicht. Ook kan deze verwijding zorgen voor een klamme huid en een jeukend gevoel. Huidverzorging met zachte ingrediënten kunnen hier voor verlichting zorgen. Een douchegel of badschuim met verzorgende ingrediënten en een heerlijk zachte geur is nu een must voor je huid!

Naast progesteron heb je ook te maken met het hormoon oestrogeen. Het hormoon oestrogeen zorgt voor een positief gevoel en het beter omgaan met stress. Wanneer je oestrogeen stijgt voel je je optimistisch en vol energie. Het hormoon oestrogeen zorgt ook voor de ‘zwangerschapsgloed’ die zo typerend is voor zwangeren. Deze ‘zwangerschapsgloed’ geeft de zwangere een stralend uiterlijk. 

Je huid heeft nu meer verzorging nodig!

Door alle veranderingen in je lichaam is het nodig om je huid de juiste verzorging te geven. 

Tijdens je zwangerschap kunnen er pigmentvlekken ontstaan, meestal op je voorhoofd, bovenlip of rond je ogen. We noemen deze pigmentatie ook wel een zwangerschapsmasker. Het is niet schadelijk voor je maar wel erg lastig om ervanaf te komen. Zorg dat je goede gezichtsverzorging gebruikt met eventueel een zonnefactor  (factor 30 of hoger) of gebruik een zonnecrème ernaast.

Zorg goed voor jezelf en bedenk dat de meeste zwangerschapsklachten na de geboorte van je kleine wonder vanzelf verdwijnen. Plan wat vaker heerlijke ‘feel good’ momenten zoals een warme douche of bad met een fijne zachte douchegel of badschuim. Het maakt je super relaxed en je huid wordt er heel zacht van. Kijk ook eens bij de bodyline IVY, deze producten zijn ontwikkeld met fijne zachte ingrediënten en oliën. Deze producten voeden, verzorgen en herstellen je huid. Geniet ervan!

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 18 reviews.