Hoe verzorg je de oudere huid?

Hoe verzorg je de oudere huid?
13 augustus 2021 Belinda de Witte
Verzorging van de oudere huid

Huidveroudering

Naarmate we een dagje ouder worden maakt onze huid een verandering door. Het gaat geleidelijk zodat je het eerst niet in de gaten hebt. Je lichaam is eerst druk bezig met de soms roerige puberteit met daarna een groeispurt naar volwassenheid. Daar eenmaal in beland kom je in een rustige fase terecht. Dat is maar goed ook want in deze jaren ben je bezig met heel andere dingen. Misschien ben je druk met studie, werken of met allerlei sociale festiviteiten. Je hoofd staat natuurlijk helemaal niet naar verouderen. Dat is maar goed ook want je kunt dit proces toch niet tegenhouden. Toch komt er een tijd dat je realiseert dat je huid niet meer zo stevig en soepel is als voorheen. Je huid is aan het verouderen en heeft specifieke verzorgingsproducten nodig.

Anti-Aging Dagcrème van LIN Skincare

Optimale verzorging van de met deze hydraterende dagcrème!

Wat gebeurt er precies als de huid ouder wordt?

Een oudere, ook wel genaamd rijpere huid, heeft te maken met een trager werkend systeem binnen in de huid. Je huidcellen vernieuwen zich in een langzamer tempo. Dat betekent dat de hoeveelheid hyaluronzuur, nodig voor de hydratatie, minder wordt. Ook het collageen en elastine wat moet zorgen voor stevigheid en soepelheid neemt af. Hierdoor wordt de huid dunner. Doordat de talgklieren minder actief worden is er weinig talgproductie. Dit zorgt voor een droge huid.

Je kunt het zien als een optelsom van verschillende dingen. De celdeling gaat trager waardoor de huid langzaam herstelt. Door een langzame celdeling vernieuwen cellen zich minder snel. Hierdoor wordt de stofwisseling, wat zorgt voor energie en verwerking van afvalstoffen, steeds trager. Het gevolg hiervan is dat gifstoffen minder snel worden afgevoerd en in het lichaam blijven zitten. Dit alles geeft uiteindelijk een minder stralende huid. Nog iets wat speelt is dat de dode huidcellen zich opstapelen. Wat jammer is want door die opstapeling worden je huidverzorgingsproducten minder goed opgenomen. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je gezichtscrème niets voor je huid doet? Dat kan zijn omdat je huid niet schoon is van dode huidcellen. Je fijne gezichtscreme komt niet bij de poriën maar blijft een beetje bovenop de huid hangen. Dan doen je crèmes helaas niet zoveel voor je huid.

Hoe ziet de oudere huid eruit?

Bij het ouder worden merk je dat de huid droger, dunner en kwetsbaar wordt. Je huid kan nu minder hebben dan een aantal jaren geleden. Ook herstellen wondjes minder snel. Bijvoorbeeld als je na het verdwijnen van een puistje nog geruime tijd een rood vlekje blijft houden. Er kunnen ook allerlei vlekjes, plekjes en wratjes komen die er eerder nog niet waren. En, er komen ook rimpels. Als ik het zo achter elkaar zet lijkt het best heftig. Gelukkig heb je meestal niet van alle dingen tegelijk last maar komt het meer in fases voorbij. Geleidelijk aan met de jaren zul je deze dingen gaan herkennen. Waar je ook last van kunt hebben zijn wallen onder de ogen. Dit komt omdat de huid droger wordt en ook iets dunner. Hierdoor vallen wallen eerder op.

Huidveroudering gaat meer over alleen rimpels, pigmentvlekken en hangwangen. Het gaat ook over hoe je het leven leeft, met andere woorden je lifestyle. Het effect van een minder goede lifestyle merk je pas na verloop van jaren. Als je rookt ziet je huid er gemiddeld vijf jaar ouder uit dat daadwerkelijk het geval is. Het roken verdiept rimpels in je voorhoofd, die uiteindelijk steeds meer zichtbaar worden. Dit komt omdat je de rook uitblaast over je gezicht en deze vaak naar boven trekt. In de rook zit o.a. nicotine die aan je huid blijft plakken. Van roken krijg je ook een vale en wat gelige huid, ook weer door de schadelijke stoffen vanuit de rook. Stoppen met roken is op elke moment belangrijk voor de gezondheid. Het zal echter de al opgelopen schade aan de huid niet helemaal minder maken. Blijft staan dat stoppen met roken de beste keuze is voor je lichaam.

Huidverzorging

Nu je hebt gelezen hoe huidveroudering in zijn werk gaat zijn we aangekomen hoe je de huid het beste kunt verzorgen. Misschien heb je spijt dat je niet beter voor je huid gezorgd hebt toen je nog jong was. Daar is nu niets meer aan te doen. Wat je wel kunt doen is je huid nu zo goed mogelijk verzorgen. Het gaat er om dat je de huid goed hydrateert en dat er goede werkstoffen in je huidverzorging zitten. Je huid heeft nu meer dan ooit behoefte aan huidverzorging die je huid mooier maakt. Dat betekent hydratatie maar ook voldoende voedingsstoffen. Vitamines zijn heerlijk om te eten maar zeker heel geschikt om op je huid te smeren. Daarom streef ik altijd naar huidverzorgingsproducten vanuit een natuurlijke basis. Zacht, mild, hydrateren en voeden, daar zijn onze producten op gebaseerd.

Het is belangrijk dat je de verzorgingsproducten aanpast aan je veranderende huidconditie. Dat is trouwens niet alleen het geval met een oudere huid, ook als je jonger bent is dit belangrijk. Gedurende de jaren verandert je huidconditie. Een vette huid zal meestal minder vet worden en een droge huid nog droger. Misschien wordt je huid zelfs wat gevoelig. Kortom je hebt niet meer de huid van eerst. Met het ouder worden neemt de hoeveelheid vezels in je huid af. Dat heeft te maken met het verlies van collageen en elastine. Dit zorgt voor rimpels en een slappe huid. Dit kun je zien aan het losse velletje onder de kin. Deze wordt met de jaren steeds minder stevig. Vergeet dus niet om je hals mee te nemen wanneer je je gezichtscrème aanbrengt.

De reiniging

De eerste stap is een goede gezichtsreiniging zodat je huid schoon is voor alle producten die erna komen. Denk niet dat water je huid goed schoon maakt. Water kan alleen stof van je huid afspoelen maar in geen geval maakt het je huid schoon. Om je poriën goed te reinigen heb je een zacht en mild reinigingsproduct nodig. Neem bijvoorbeeld eens een oil into milk, deze is zeer geschikt voor de oudere huid. Door de toevoeging van honing (oil into milk van LIN Skincare) voelt je huid heel zacht aan. Spray na het reinigen met de toner om je huid te verfrissen maar voornamelijk om de ph waarde in de huid te stabiliseren. De ph waarde wordt door de reiniging een klein beetje verschoven. Dit is niet erg maar moet wel hersteld worden.

Vergeet na de reiniging en de toner niet om je gezichtscrème aan te brengen. Ook al is je huid al fijn zacht geworden door de oil into milk cleanser, je huid heeft echt nog wat extra’s nodig. Ik krijg vaak terug dat de oil into milk al zo heerlijk goed verzorgt dat een gezichtscrème niet nodig is. Natuurlijk ben ik heel trots dat de cleanser het zo goed doet maar een gezichtscrème is zeker nog wel nodig.

De dagcrème

Op een goed gereinigde huid werkt je dagcrème veel beter. Je dagcrème is opgebouwd met ingrediënten die je huid hydrateren, voeden, beschermen en verzachten. Hierdoor gaat je huid er mooi van uitzien. Dat is nodig want als gevolg van veroudering kan je huid er dof uitzien. Een hydraterende en voedende dagcrème is nu heel belangrijk om de huid weer vitaal en stralend te maken. De dagcrème uit onze anti-aging lijn bevat zeer veel ingrediënten die de zichtbare gevolgen van huidveroudering helpen verminderen. Bijvoorbeeld door het extract van de orchidee die de huid verzacht. Maar ook jojoba olie, met een hoge concentratie vitamine E, die een hydraterende werking heeft. Door deze, en nog veel meer ingrediënten, heeft de dagcrème een beschermende werking op je huid.

De nachtcrème

Gebruik altijd een nachtcrème. Je kunt een aparte nachtcrème gebruiken of een 24H crème die werkt voor overdag en de nacht. Een nachtcrème is speciaal ontwikkelt om je huid optimaal te herstellen. Gedurende de nacht verliest je huid vocht en daardoor kan je gezicht er na het slapen een beetje gekreukt uitzien. Als je voor het slapen gaan je huid insmeert met een zachte voedende en vooral hydraterende nachtcrème geef je de huid al een boost. Betekent niet dat je na het wakker worden je gezicht niet meer hoeft te verzorgen. Want met de dagcrème kun je mooi het vochtverlies opheffen. Maar even terug naar de nachtcrème …

De nachtcrème is nodig om tijdens de nachtrust te werken aan een herstelproces. Kies een fijne zachte nachtcrème die ook speciaal is ontwikkelt om je huid te herstellen. Een goede nachtcrème moet voldoen aan de volgende eigenschappen: voeden, hydrateren, herstellen en verzorgen. Dan heb je er ook echt iets aan. In onze anti-aging lijn hebben we een fijne zachte nachtcrème die de huid steviger maakt. Door de krachtige samenstelling van oliën en plantenextracten voelt de huid steviger aan en vermindert het de fijne lijntjes terwijl je lekker ligt te slapen! Er is bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van het ingrediënt rice oil met natuurlijke peptiden. De peptiden zijn eiwitten die nodig zijn als bouwstof in de huid. Ook mocht niacinamide niet ontbreken. Deze is nodig voor een juiste balans in de huid en zorgt voor voldoende hydratatie.

Anti-Aging Nachtcrème van LIN Skincare

Optimale verzorging van de met deze herstellende nachtcrème!

En tot slot, vergeet je hals niet te verzorgen! Vaak ben je zo druk bezig met de verzorging van je gezicht en wordt de hals vergeten. Smeer je gezichtscreme zachtjes door naar je hals. Nu ben je klaar met verzorgen van je gezichts en hals en kunnen de fijne ingrediënten zijn werk doen 🙂

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.

Daarnaast is zij oprichter en eigenaar van huidverzorgingslabel LIN Skincare.

Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 74 reviews.
×

LIN Skincare

× Hoe kan ik je helpen?