Honing, een heerlijk product voor je huid!

Honing, een heerlijk product voor je huid!
4 februari 2020 Belinda de Witte
Door Droge huid
honing huidverzorging LIN Skincare

Heerlijk product

Honing wordt door de jaren heen voor veel dingen gebruikt. Heb je last van keelpijn? Een schepje honing in de thee doet wonderen. Ook wordt het gebruikt om jezelf te wapenen tegen hooikoortsklachten. In honing zit een klein percentage pollen. Om je lichaam alvast te wennen aan pollen kun je elke dag een theelepel honing innemen. Het kan je tijdens het hooikoortsseizoen verlichting in de klachten geven. Wat je misschien nog niet wist is dat honing ook heerlijk is als huidverzorging! Er zijn veel positieve effecten van honing, het hydrateert, kalmeert en verzacht. 

Wondermiddel

Honing werkt verzachtend voor je huid, er zitten o.a. suikers, was en mineralen in waardoor het zo’n super zachte werking heeft. Door de hydraterende werking zorgt het zeer snel voor een nieuwe aanmaak van huidcellen. Wist je dat Cleopatra honing op haar gezicht smeerde om rimpels te voorkomen? Ze leeft dan ook niet voor niets voort als een vrouw van legendarische schoonheid. En tijdens de 1e wereldoorlog werd honing gebruikt om op wonden te smeren om het eerder te laten genezen. Hoe kan honing een wond genezen? Dit komt omdat honing een antibacteriële werking heeft. Het voordeel van honing is dat het wel meer dan 50 soorten bacteriën kan doden. Door de antibacteriële werking wordt het weefsel in de wond minder snel ontstoken. Ook wordt dood weefsel sneller afgebroken. Bovendien worden de witte bloedcellen in je lichaam door honing meer gestimuleerd. De witte bloedcellen hebben een belangrijke rol bij het herstellen van wonden. Dat maakt honing dus echt een ‘gouden’ oplossing!

Puistjes

Eerder in deze blog heb je gelezen dat honing een antibacteriële werking heeft. Daarnaast is het ook ontstekingsremmend. Deze eigenschappen zijn ideaal om puistjes en onzuiverheden tegen te gaan. De honing gaat de strijd aan met de bacteriën op je huid en maakt je huid super zacht. Een huidverzorgingsproduct waarin honing is verwerkt heeft een hydraterend, kalmerend en vooral verzachtend effect. 

Hydrateren

Ook wanneer je last hebt van een droge huid of droge plekjes is huidverzorging met honing heel fijn voor je huid. Ook voor een ouder wordende huid is honing een heerlijk product. Je start je levensjaren met een glad babyhuidje waar in de loop van de jaren hier en daar wat lijntjes en rimpels in verschijnen. Meestal begint je huid zichtbaar te verouderen vanaf je 35e jaar. Hoe snel de veroudering bij je toeslaat is helemaal afhankelijk van hoe je je huid in de voorgaande jaren hebt verzorgt. Ook is er een erfelijke factor aanwezig of je huid veel of minder huidveroudering laat zien. 

Je levensstijl is ook belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan je voeding, bewegen en roken. Ook al ben je gezegend met een gladde rimpelloze huid dan nog is het van belang om de juiste huidverzorging te gebruiken. Gebruik altijd een product met een hydraterende werking. Je huid heeft vocht nodig om niet uit te drogen. Gebruik je geen hydraterend product dan zal je huid binnen de kortste keren uitdrogen. Rook je daarnaast ook? Je zult merken dat het droger worden van je huid nog veel sneller gaat. Stoppen met roken is het beste wat je kunt doen. Lukt dat (nog) niet? Let dan wel heel goed op je huidverzorging. Gebruik een product met hydraterende werking. Wanneer er in het product ook nog honing is verwerkt is dat helemaal top voor je huid. Honing geeft de huid voeding en maakt dat je huid heerlijk zacht aanvoelt.

Nieuw product

Aloe Vera

Bijna is het zover, LIN Skincare krijgt er een nieuw product bij! Klinkt een beetje als een geboorte van een mooi mensje. Eerlijk gezegd voelt het ook zo. Voordat een nieuw product in de winkel staat is er een lange periode voorafgegaan van bedenken, ontwikkelen, testen, testen en nog eens testen. Daarnaast is de designer druk bezig om een super mooie verpakking te ontwikkelen. Uiteindelijk na lang wachten mag het product in productie gaan en komt alles samen. Zo alles bij elkaar zijn we al snel een half jaar verder.

Maar het lange wachten wordt altijd goed beloond! Er komt een dagcrème aan met zachte, hydraterende en kalmerende eigenschappen. En waarin honing een vooraanstaande plaats heeft gekregen. Naast honing zijn er nog tal van ingrediënten gebruikt o.a. aloë vera en abyssinian oil. Deze natuurlijke olie heeft een bijzondere structuur die in geen andere plantaardige olie te vinden is. Met alle ingrediënten bij elkaar maakt deze nieuwe dagcrème weer een heel bijzonder product.

Nog maar heel eventjes wachten en dan kan iedereen van deze hydraterende en zachte dagcrème genieten!

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*