De juiste volgorde in je huidverzorgingsroutine

De juiste volgorde in je huidverzorgingsroutine
29 februari 2020 Belinda de Witte
Door Huidverzorgingsproducten

Werking

Heb je soms het gevoel dat je huidverzorgingsproducten niet zo goed aanslaan op je huid? Of merk je dat de nieuwe gezichtscrème niet genoeg effect heeft? Wanneer je geld uitgeeft voor je producten wil je natuurlijk wel iets ervan terug zien. Het kan zijn dat het product niet de juiste uitwerking heeft op je huid omdat deze niet geschikt is voor je huidtype. Maar het kan zeker zo zijn dat je de producten niet in de juiste volgorde aanbrengt. Je zou denken, wat heeft dat er nou mee te maken? Je smeert het product op de huid en dan ga je ervan uit dat het zijn werk doet. Niets is minder waar! Het is wel degelijk van belang om de juiste volgorde aan te houden. Ik ga het je uitleggen …

Reinigen

Je herkent het vast wel. Je komt laat thuis na een gezellige avond of je was nog tot laat aan het werk. Je laat jezelf op de bank zakken om je lichaam wat rust te gunnen. Of misschien plof je direct in je bed omdat je te moe bent om nog maar 1 stap vooruit te zetten. De volgorde in de juiste huidverzorging is nu echt te ver van je bed. Alleen, de volgende ochtend heb je helaas ook geen tijd om uitgebreid je huid te reinigen. Even een snelle douche en die heerlijk zachte hydraterende crème op je gezicht. Voor meer gun je jezelf geen tijd vandaag.

Is bovenstaande wellicht een bekend scenario voor je? Het kan natuurlijk best een keer voorkomen. Maar laat het niet al sluimerend heel veel keren in je routine voorkomen! Het is zo belangrijk om je huid goed te reinigen. Wanneer je dit niet op de juiste wijze doet kunnen poriën in je huid sneller verstopt raken. En zo geef je allerlei onzuiverheden de kans om zich in en op je huid te gaan settelen. Natuurlijk is dat niet de bedoeling. En die heerlijke zachte hydraterende crème heeft een veel mindere werking als je je huid niet vooraf gereinigd hebt. 

Hoe reinig je het gezicht?

De 1e stap in je huidverzorgingsroutine is altijd je huid goed reinigen. Ook al gebruik je geen make up dan nog is het belangrijk om je huid elke dag goed schoon te maken. Gebruik een zacht product zoals bijvoorbeeld de reinigingscrème. Masseer het product direct op de ‘vuile’ huid in en spoel het af met lauw warm water. Spoel je reinigingsproduct altijd goed van je huid af. Je huid reinigen kan ook door middel van scrubben. Met de scrub kun je de dode huidcellen op je gezicht goed losmaken. Breng de scrub aan en maak lichte draaiende bewegingen, kleine rondjes als het ware. Het scrubben mag je maar 1 of hoogstens 2 keer per week doen. Met scrubben verwijder je de dode huidcellen en je wilt niet je nieuwe (nog tere) huidcellen beschadigen. Draag je make up? Reinig dan eerst je huid goed met een reinigingsproduct. Reinig je huid altijd 2 keer per dag. In de ochtend en weer voor je gaat slapen. Je dag beginnen met een schone huid en ook weer afsluiten is de ideale routine.

Gezichtslotion

Nadat je je gezicht met een zacht reinigingsproduct hebt gereinigd is de volgende stap heel belangrijk. Het is een stap die velen van ons nog wel eens over willen slaan. Waarom? Misschien omdat het niet duidelijk genoeg is wat een gezichtslotion voor onze huid kan betekenen. Want waarom zou je een gezichtslotion gebruiken als je je huid al heel goed hebt gereinigd? Toch is de gezichtslotion een net zo belangrijke stap in je routine als dat het reinigingsproduct is. Ik neem je even mee naar de badkamer … Na een heerlijke douche of bad heb je huid gereinigd met een zacht douche of bad product. Misschien heb je gelijktijdig al de huid van je gezicht gereinigd. Het water spoelt een hoop restjes van je reinigingsproduct weg maar lang niet alles. Vooral in je haargrens, kaaklijn of bij de neusplooien blijven makkelijk wat restjes hangen. Na het afspoelen is een gezichtslotion belangrijk om deze laatste restjes van je reinigingsproduct ook echt te verwijderen. 

Water

In het voorgaande had ik het al over het afspoelen met water. En dat het water lang niet alle restjes van je huidverzorgingsproduct afspoelt. Weet je al voldoende over wat er het leidingwater zit? In Nederland beschikken we over ‘hard’ water. Nu is het zo dat ingrediënten en stoffen vanuit een product niet heel goed oplossen in hard water. Het is vooral de kalk en mineralen uit het harde water die achterblijven op je huid. Dat verklaart ook een mogelijk trekkerig gevoel na het douchen of badderen. Misschien sta je er niet bij stil dat in water zouten, kalk en zelfs chloor zitten. Deze stoffen kunnen je huid op den duur behoorlijk irriteren en zelfs uitdrogen. Een gezichtslotion verwijdert de laatste restjes van je reinigingscrème en kalmeert en hydrateert je huid. Je huid voelt nu niet meer trekkerig aan en is klaar voor de volgende stap in je huidverzorging. 

Opname werkstoffen

Wat doet een gezichtslotion nog meer voor je huid? Het zorgt er ook voor dat de werkstoffen die in je gezichtscreme zitten veel beter in je huid worden opgenomen. Je kunt meteen na het sprayen van de gezichtslotion je gezichtscreme aanbrengen. En ja, dan is je huid nog vochtig. Wanneer je je crème aanbrengt op de nog vochtige huid worden de werkstoffen uit je lotion als het ware ingesloten. Zo heb je een optimaal effect van je gezichtscreme. Een gezichtslotion bevat waardevolle ingrediënten zoals de aloë vera, deze geeft een kalmerend en helende werking aan het product en dus ook aan je huid. Een gezichtslotion werkt ook mee aan een goede bloedcirculatie in je huid en aan de celvernieuwing. Gebruik altijd een gezichtslotion die op jou huid is afgestemd. 

De laatste stap

LIN Skincare - 3 op een rijDe volgende stap is aangebroken, het aanbrengen van je gezichtscreme. Of misschien wil je eerst nog een serum op je huid aanbrengen? Een serum breng je aan, direct over je schone huid, zo kan het product het beste zijn werk doen. Een serum is een dunne vloeistof en het bevat normaliter nog meer werkzame ingrediënten dan een dag- of nacht- of 24H creme. Een serum heeft minder hydraterende en vochtvasthoudende ingrediënten en daarom moet je het altijd combineren met een gezichtscrème. 

Een serum kun je ook afwisselend in periodes gebruiken. Om je huid net even een extra boost te geven. Gebruik je geen serum dan kun je direct overgaan tot het aanbrengen van je gezichtscreme. 

Gezichtscreme 

Je gezichtscrème is vooral bedoeld als bescherming voor op de dag en als ondersteuning voor het herstel gedurende de nacht. Een dagcrème is vaak wat lichter van textuur dan een nachtcrème. Je wilt in de ochtend dat het snel intrekt, in de avond heb je wat meer tijd om een vollere crème te laten intrekken. Je hebt ook crèmes, zoals een 24H crème die je zowel overdag als s nachts kunt gebruiken. Heb je een vette huid? Gebruik dan de dagcrème ook voor de nacht. Meestal sluit een dagcrème, qua ingrediënten, aan op een nachtcrème. De ingrediënten komen met elkaar overheen zodat het geheel bij elkaar past. In de nachtcrème zitten net weer even wat vollere ingrediënten dan in een dagcrème. Maar in het geheel is het een bij elkaar passende set. 

De 3 stappen

Ik hoop dat ik je wat meer wegwijs heb kunnen maken in de volgorde van het gebruiken van huidverzorgingsproducten. Ik werk zelf altijd met de 3 stappen principe. Dus het reinigen, het kalmeren en het verzorgen van de huid. Dat doe je met de reinigingscrème, de gezichtslotion en de gezichtscrème. Natuurlijk kun je er altijd nog een stap tussen doen zoals het aanbrengen van een serum. Doe deze stap altijd na stap 1 en 2 en vóór stap 3 (de gezichtscrème). Eigenlijk best makkelijk toch 😉

Blogs en aanbiedingen volgen?

 • LIN Skincare 24-uurs crème
  Quickview

  Hydraterende 24H Crème

  Hydraterende 24H crème (anti-aging)

  Voelt je huid wat droog en trekkerig aan de laatste tijd? Of heb je last van schilferige rode plekjes op je huid? Zijn er wat vage lijntjes in je huid te zien en mis je een stralende glans over je gezicht? Dan ben je toe aan een crème die je huid hydrateert en weer zacht en soepel maakt. Een crème die snel intrekt en een aangenaam gevoel op je huid achterlaat.  Of misschien heb je geen klachten en lijkt je huid in een goede conditie te zijn. Dat wil je natuurlijk zo houden dus ook dan is de juiste huidverzorging belangrijk!

  Je huid in topconditie

  De 24H crème van LIN Skincare heeft alles wat je zoekt om je huid in topconditie te brengen en te houden. De waardevolle ingrediënten zoals o.a. het Edelweiss-extract en Niacinamide hebben een verzachtende, kalmerende en hydraterende werking. De toevoeging van het ingrediënt Shea Butter zorgt voor een hoge dosis bescherming en is er speciaal voor om de huid in een juiste balans te houden. Deze hydraterende crème trekt snel in de huid zonder een vettig laagje achter te laten. De crème is zacht met een vleug van frisheid. Het brengt je snel in een heerlijk ‘feel good’ moment of je nu start met de dag of deze weer afsluit. Gratis verzending door heel NL! Reguliere advies verkoopprijs € 37,50
  34.95
 • LIN Skincare 24-uurs crème & reinigingscrème & gezichtslotion
  LIN Skincare 24-uurs crème & reinigingscrème & gezichtslotion
  Quickview

  Combideal 1

  Je gezicht verzorgen begint bij de producten van LIN Skincare! De LIN Skincare reinigingscrème is speciaal ontwikkeld voor de normale, gevoelige en zeer gevoelige huid. De crème zorgt voor een grondige reiniging zonder de huidbarrière te beschadigen. De LIN Skincare gezichtslotion geeft de huid een intensieve en verfrissende reiniging voor de dag en de nacht en stimuleert het zelf herstellende vermogen van de huid. De 24H crème van LIN Skincare heeft een unieke formule van waardevolle ingrediënten en is daardoor bijzonder zacht voor de huid. Een ideale combinatie om uw gezicht optimaal te verzorgen. De geur van de 24H crème geeft u een heerlijk ‘feel good’ moment, zacht en romig en een vleug van frisheid. De crème trekt zeer snel in de huid en laat een bijzonder aangenaam gevoel achter, de fijne lijntjes vervagen en oneffenheden op de huid helen. Overtuig uzelf en ervaar de heerlijkheid van deze 3 producten van LIN Skincare! Reguliere prijs van dit pakket is € 67,50. Deze combideal verzenden wij gratis door heel NL.
  62.50
 • LIN Skincare 24-uurs crème & reinigingscrème
  LIN Skincare 24-uurs crème & reinigingscrème
  Quickview

  Combideal 2

  Je gezicht verzorgen begint bij de reiniging! De LIN Skincare reinigingscrème is speciaal ontwikkeld voor de normale, gevoelige en zeer gevoelige huid. De crème zorgt voor een grondige reiniging zonder de huidbarrière te beschadigen. De 24H crème van LIN Skincare heeft een unieke formule van waardevolle ingrediënten en is daardoor bijzonder zacht voor de huid. Een ideale combinatie om uw gezicht optimaal te verzorgen. De geur van de 24H crème geeft u een heerlijk ‘feel good’ moment, zacht en romig en een vleug van frisheid. De crème trekt zeer snel in de huid en laat een bijzonder aangenaam gevoel achter, de fijne lijntjes vervagen en oneffenheden op de huid helen. Overtuig uzelf en ervaar de heerlijkheid van deze 2 producten van LIN Skincare! Totale prijs van beide producten is € 49,90. Deze combideal verzenden wij gratis door heel NL.
  47.50
 • LIN Skincare reinigingscrème
  LIN Skincare reinigingscrème
  Quickview

  Reinigingscrème

  De verzorging van je gezicht begint bij de reiniging!

  Wil je af van een naar strak en trekkerig gevoel na het wassen van je gezicht? Krijg je je make up er pas na flink boenen weer af? Of denk je misschien dat alleen water je gezicht voldoende reinigt? Alleen stof glijdt moeiteloos van je huid af met water. Gebruik je de LIN Skincare reinigingscrème dan werk je aan alle punten. De crème zorgt voor een grondige reiniging zonder de huidbarrière te beschadigen.

  Ook geschikt voor de gevoelige huid.

  Masseer de reinigingscrème zachtjes in op de huid, en spoel af met water. Heb je meer tijd? Laat de crème een poosje intrekken en spoel daarna af met water. De met zorg gekozen ingrediënten zoals o.a. calendula, zwarte bessen en amandelolie zijn bijzonder huidvriendelijk en dragen bij aan een uitstekende huidverzorging. Je huid voelt heerlijk zacht aan en laat geen strak en trekkerig gevoel achter. De reinigingscrème is zelfs geschikt voor de meest tere en gevoelige huid. Het reinigt de huid perfect en verwijdert make up en onzuiverheden. Reguliere advies verkoopprijs € 16,95
  14.95

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*