Tips voor een zeer droge huid

Tips voor een zeer droge huid
13 oktober 2020 Belinda de Witte
Heerlijke bodycream van LIN Skincare

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Droge huid

Ga je elke dag weer opnieuw de strijd aan om je droge huid onder controle te houden? Misschien heb je al van alles geprobeerd zonder goed resultaat.

Alles wat je erop smeert lijkt niet te werken want je huid blijft extreem droog. Het is mogelijk om je huid weer soepel, zacht en gezond te maken. Maar het is eerst nodig dat je begrijpt waarom de huid zo droog is geworden. Dus eerst de oorzaak opzoeken en dan erop reageren. Je huid is namelijk niet voor niets zo droog geworden. Normaliter heeft je huid een feilloos werkend systeem om de vochtbalans optimaal te laten functioneren. De huidbarriere zorgt normaal gesproken voor een goed evenwicht in de lagen van je huid. Deze huidbarrière (beschermlaag van de huid) beschermt je tegen allerlei invloeden van buitenaf. En dat zijn er nogal wat. Ga maar eens aan het einde van de dag met een wattenschijfje gedrenkt in gezichtslotion over je huid. Je zult verbaasd zijn over wat er dan van je gezicht afkomt. Woon je in de stad en ben je veel buiten geweest? Het gevolg is dat er veel fijnstof (donker gruis)met het watje mee komt. Dit komt door alle uitlaat en industriële gassen. Vandaar het belang om 2 keer per dag je huid goed schoon te maken.

Oorzaak

Heb je al langer last van een extreem droge huid? Of is het iets van de laatste tijd? Waar ik mee wil beginnen is om de oorzaak van je huidklachten te achterhalen. Daarna kunnen we aan de oplossing van je probleem gaan werken. Een extreem droge huid heet in een medische term Xerose en heeft zijn oorsprong uit het Grieks. Waar Xero droog betekent en Osis een ziekte of een medische aandoening. Koppel je deze twee namen aan elkaar krijg je Exorose wat het gevolg is van te weinig water in de huid. Uiteindelijk kan een gebrek aan vocht een gevolg zijn van huidveroudering of van onderliggende aandoeningen zoals diabetes. De klachten zijn een droge, ruwe en wat trekkerige huid. In de loop van de tijd kan de huid schilferig worden wat weer jeuk veroorzaakt.

Ook een  teveel aan zon maakt je huid flink droger. Vandaar dat ik als schoonheidsspecialiste hamer op het gebruik van zonnebrandcrème! In mijn werk zie ik helaas nog teveel huiden met schade door de zon. Dat is zonde en ook gevaarlijk. De kans op huidkanker is zeer aanwezig door een overmaat aan zonnestralen. Ook van de aandoening psoriasis wordt de huid meestal erg droog. Wat is psoriasis? Dit is een aandoening wat veel voorkomt. Met deze huidaandoening heb je last van een ontstoken huid met periodes waarin het afneemt en weer opvlamt. Deze wisselen elkaar af waardoor het een beetje grillig patroon krijgt. Meestal krijg je de 1e symptomen wanneer je rond de 20 a 25 jaar bent dus een jongvolwassene. Of juist op latere leeftijd zo rond de 50 – 60 jaar. Wat zie je aan de huid? Het zijn roze of een beetje grijzige plekken op de huid die met een zilverachtige schilferige huid is bedekt. De plekken zijn scherp afgebakend. De oorzaak van psoriasis ligt in een gebrekkige celvernieuwing in de diepere lagen van de huid. Er kunnen verschillende factoren zijn die psoriasis uitlokken. Bijvoorbeeld een aangeboren vorm, wat in de meeste gevallen van deze aandoening het geval is. Bepaalde erfelijke genen spelen een rol bij het ontwikkelen van psoriasis. Hoe dit precies kan is nog niet duidelijk, de onderzoeken ernaar lopen nog. Ook psychische stress kan psoriasis opwekken of juist verergeren.

Een hydraterende bodycream van LIN Skincare

Geniet van onze hydraterende bodycream!

Levensstijl

Een slechte levensstijl kan een (extreem) droge huid veroorzaken. Denk maar eens aan wat te weinig drinken met je lichaam doet. Het uitdrogingsproces begint al wanneer je opstaat na een aantal uren slapen. Wanneer je niet direct een glas water drinkt begint in je lichaam een proces van uitdroging. Mijn advies is om altijd de dag te starten met het drinken van een glas lauwwarm water. Waarom lauwwarm? Om de eenvoudige reden dat je organen een koude klets water op de nuchtere maag niet op prijs stellen. Je organen gaan veel beter voor je aan het werk als je ze rustig laat opstarten. Ook een bijkomend voordeel is dat je stoelgang beter werkt op een glas lauwwarm water. En, ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat hydrateren ontzettend goed is voor je lichaam. Je lichaam is tijdens de nachtrust heel druk aan het werk met je spijsvertering. Wat ook weer water uit je lichaam onttrekt. Om het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden moet je de watervoorraad in je lichaam blijven aanvullen.

Roken

Door roken wordt je huid erg droog en het veroorzaakt huidveroudering. Ben je nog jong dan staat veroudering nog ver van je af. Al is het wel zo dat huidveroudering zo rond je 25e jaar begint te spelen. Daar merk je in het begin nog niets van maar gaandeweg verandert je huid van structuur. Het roken versnelt dit proces. Hoe dat komt? Dit heeft te maken met een toename van vrije radicalen (invloeden van buitenaf). Daar valt ook roken onder. Een teveel aan deze vrije radicalen (daar valt o.a.ook onder make – up, alcohol en stress) zorgt voor een verstoring van allerlei lichaamsprocessen. Hierdoor kunnen cellen beschadigen en collageen en elastine zullen afnemen. Ook de celvernieuwing wordt vertraagd. Wat is collageen en elastine ook alweer? Het collageen is een natuurlijke stof in je lichaam die als een soort lijm alle organen en weefsels op de juiste plek houdt. De collageenvezels zorgen voor stevigheid in je botten, pezen en banden. Als ook voor je haren, nagels en huid. De elastine, is ook een eiwit in het bindweefsel, heeft als taak om je huid veerkrachtig te houden. 

Waar het eigenlijk op neerkomt is om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk vrije radicalen je lichaam in kunnen komen. Alle beetjes helpen dus ook het stoppen met roken!

Eenmaal gestopt met roken zal je huid snel opknappen. De versnelde huidveroudering stopt direct. Dat betekent niet dat je huid helemaal niet verouderd want dit is een natuurlijk proces wat bij iedereen aan de orde is. Alleen de versnelling neemt af. Hoe komt het dat roken dit veroorzaakt? Ik ga het je uitleggen.  In rook zit koolmonoxide, dit is een gas wat op de plek van zuurstof in je bloed gaat zitten. De nicotine vernauwt de bloedvaten in je huid. Waardoor er weer minder bloed en zuurstof in je cellen terecht komt. Op het moment dat je stopt met roken herstelt dit proces zich weer. Je huid krijgt weer een frisse gezonde kleur door een verbeterde doorbloeding. Ook wordt je huid weer steviger van structuur. Je zult tevens merken dat je huid minder droog aanvoelt.

Oplossing

Met het stoppen van roken werk je al direct aan het herstel van je droge huid. Ook als je niet rookt kun je last hebben van een droge en extreem droge huid. In deze blog zijn er al een aantal voorbij gekomen zoals teveel zon, slechte levensstijl, stress. Ook je keuze voor huidverzorgingsproducten kunnen je een droge huid geven. Niet op een juiste wijze reinigen en verzorgen is hierin vaak de boosdoener.  

Misschien heb je jezelf al eens afgevraagd waarom je huid na het aanbrengen van een crème snel droog of schilferig is. Begin altijd de dag met een zeer milde gezichtsreiniger die je huid goed schoonmaakt. Bij een (extreem) droge huid is het extra belangrijk om de huidbarrière (beschermlaag) intact te houden. Gebruik de reinigingscrème van LIN Skincare om je huid optimaal (en veilig) te reinigen. Deze reinigingscrème zorgt ervoor dat de natuurlijke vetstoffen in je huid behouden blijft en er geen vocht uit de huid verloren gaat. Het sprayen met de gezichtslotion maakt je reiniging helemaal af. Nu is je huid klaar voor de dag of nachtverzorging. Door elke dag een gezichtscrème te gebruiken versterk je de huidbarrière in je huid. Het is belangrijk dat je huidverzorging ingrediënten bevat die  een herstellend vermogen hebben en ook echt iets doen voor je huid. Anders kun je smeren wat je wilt maar het zal geen effect hebben op je huid. Heb je last van een droge schilferige huid na het douchen? Het smeren met een bodycream of bodylotion helpt om je huid te hydrateren. Al snel merk je dat je huid zijdezacht aanvoelt. En ook nog eens heerlijk ruikt! 

De huidverzorgingsproducten van LIN Skincare zijn op uiterst kundige wijze ontwikkeld in een specialistisch cosmetisch laboratorium. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van de producten waarborgen en een veilig product aanbieden. Dat is nodig want je huid daar moet je zuinig op zijn. Wil je ook eens onze producten proberen? Ik ontmoet je graag in onze online winkel 🙂

Ervaar deze hydraterende 24H crème van LIN Skincare

Bestel deze hydraterende 24-uurs crème!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 18 reviews.