Je huid voorbereiden op de winter

Je huid voorbereiden op de winter
26 oktober 2021 Belinda de Witte

Dag zomer!

Heb je een fijne zomer gehad? Misschien ben je op vakantie geweest of ga je in de herfstvakantie er nog even tussenuit. Of blijf je thuis en gun je jezelf heerlijke wellness in de badkamer? Waar je ook bent het is altijd prima om te overwegen of het nog wel goed zit met je huidige huidverzorgingsproducten. De overgang van herfst naar winter is daar een prima tijd voor. Voordat je begint met een plan te maken neem ik je even mee terug naar de zomer.

Tijdens de warme zomermaanden, of een warm vakantieland, heeft je huid het best flink voor de kiezen gekregen. Denk maar aan zeewater, chloor in het zwembad, transpireren, zon en airco. Deze zaken kunnen je huid uitdrogen. Nu ben je vast goed bezig geweest met smeren en hydrateren. En toch kan het zijn dat je huid na de zomer aan een flinke oppepper toe is. Daar is deze periode heel geschikt voor. Nu we de herfst zijn ingegaan en voorafgaand aan een koude winter is het tijd om de huid te verwennen.

Herstellende nachtcrème - LIN Skincare

Optimale hydratatie met deze herstellende nachtcrème!

Voorbereiden op een nieuw seizoen

Terwijl ik aan het overdenken ben wat ik je graag wil vertellen gaat mijn blik naar het raam. Het is een beetje donker buiten en af en toe is er een miezerig regenbuitje. Het waait waardoor een paar overgebleven appels van de appelboom met een plof op de grond belanden. Tussen ritselende bladeren die door de wind van de bomen vallen. Mijn blik valt ook op dichte struiken waarvan ik weet dat daar sinds kort een egel zijn plekje heeft gevonden. Tja, wat heeft een egel nu met mijn blog te maken? Heel simpel, de egel is voordat zijn winterslaap begint druk in de weer met de voorbereidingen. Ik stel mij voor dat het nestje warm wordt gemaakt en allerlei versnaperingen worden ingeslagen. Waar de egel op zijn gemak in onze tuin voor aan het shoppen gaat 🙂

Na een paar keer de egel te hebben bekeken en gevolgd wat zijn gewoontes zijn bedacht ik mij dat wij mensen bijna hetzelfde patroon volgen. Niet omdat we in winterslaap gaan, al zou dat misschien ook best fijn zijn, maar hoe we ons lichaam voorbereiden op een nieuw seizoen. Want, voorkomen is beter dan genezen!

Je kunt nu al merken dat de winter in aantocht is omdat de dagen kouder worden. Winter brengt met een beetje geluk vorst, sneeuw en vrolijkheid maar helaas ook huidproblemen met zich mee. Als je huid nu al droog aanvoelt is dat een duidelijk signaal. Je huid probeert je te vertellen dat het hulp nodig heeft en je er aandacht aan moet besteden. Het draait hierbij voornamelijk om voeden en hydrateren. Het is een feit dat wanneer de huid goed gehydrateerd is, de huidbarrière op zijn best werkt. Dat betekent dat het zijn functie als beschermlaag goed kan uitvoeren en schadelijke bacteriën, schimmels en virussen niet toelaat. Een ander ding is, voeden en hydrateren maakt je huid glad, zacht en soepel. Dat voelt veel beter aan dan een droge en ruwe huid.

Actie!

Voelt je nu al huid droog en trekkerig aan? Dan is het tijd om actie te ondernemen voor het winter is en je huid nog droger is geworden. In de herfst is het belangrijk om te kijken of je huidverzorging ook goed is voor de komende koude winterse dagen. Misschien zat je de laatste tijd op het randje qua nog net niet met een anti-aging product smeren. En is nu de tijd aangebroken dat je huid dit wel nodig heeft. In een speciaal anti-aging product zitten net wat meer werkstoffen en oliën om de ouder wordende huid goed te verzorgen. In onze anti -aging lijn hebben we een 24H crème, voor zowel de dag en de nacht. En, voor als je huid al wat meer verzorging nodig heeft, hebben we een aparte dag- en nachtcrème ontwikkeld. Je huid vooraf reinigen met de oil into milk cleanser is een feestje voor de huid. Voel de honing en amandelolie waaruit de cleanser is opgebouwd. En weet je, de lippen vinden honing ook heerlijk. Ze worden er fijn zacht van 🙂

Nachtcrème

Tijdens de zomermaanden heb je misschien je dagcrème ook voor de nacht gebruikt. Een dagcrème is vaak licht en soepel van structuur omdat het snel in de huid moet intrekken. Tijdens warme plaknachten kun je vaak toe om voor even de dagcrème als nachtcrème in te zetten. Want het is natuurlijk niet fijn als je na het smeren met een vollere crème het vrijwel direct er weer vanaf voelt vloeien. Je zweet het als het ware van je af. Als je met een airco slaapt is het natuurlijk weer een ander verhaal. Je hebt dan geen last van warmte waardoor je huid een nachtcrème goed kan hebben.

We gaan weer even terug naar de herfst, waarin het belangrijk is om je huid te hydrateren met een iets rijkere formule dan die je in de zomer gebruikt. Dat betekent voor jou misschien dat je huid toe is aan een nachtcrème. Wel eerst je huid goed reinigen met bijvoorbeeld een cleanser. Waarom je huid ‘s avonds reinigen? Omdat de huid pas echt goed kan herstellen en vernieuwen als deze schoon is.

Wat doet je huid eigenlijk allemaal gedurende de nachtelijke uurtjes? Overdag heeft je huid het zwaar, je loopt immers overal tegen aan. Dat voel je natuurlijk niet maar er zweeft allerlei vuil in de vorm van gassen om je heen. Denk dan aan uitlaatgassen, industriele gassen maar ook sigarettenrook. Er zijn ongetwijfeld meer milieuvervuilende stoffen maar deze pak ik er even uit. Dus als je toe bent aan een welverdiende nachtrust is het zaak om eerst al deze stoffen van je huid te poetsen. Dat doe je dan het beste met een reinigingsproduct want water alleen kan slechts stof van je huid spoelen. Wanneer je ‘s nachts lekker ligt te slapen is er in de huid een herstelproces aan de gang. De stoffen die overdag je huid zijn binnengeslopen worden afgescheiden en vernieuwing van de cellen wordt in gang gezet. Wist je dat de celstofwisseling in de nacht zo’n 8 keer actiever is dan overdag? Met deze gedachte in het achterhoofd maakt het nog meer belangrijk om met een schone huid te gaan slapen. En door te smeren met een herstellende gezichtscreme. Alle beetjes helpen nietwaar?

Handen

We moeten onze huid voorbereiden op de koude winter. Vergeet dan ook niet je handen en gebruik elke dag een handcrème. Heb je nu al last van droge handen? Ga op tijd smeren met een hydraterende en voedende handcrème. Wacht niet totdat er barstjes in de huid komen. Of dat je handen jeuken, schilferen of dat de huid er vlekkerig uitziet. Dit is namelijk het gevolg van een lagere luchtvochtigheid en verminderde talgproductie gedurende de wintermaanden. Een goede handcrème kan deze klachten voor zijn of je ervan af helpen. Wist je dat onze handcrème uit de bodyline IVY snel intrekt en je handen ook nog eens perfect verzorgd? Wil je meer informatie, kijk dan op onze website.

Scrubben

Het loslaten van dode huidcellen is een natuurlijk proces van je lichaam. Het loslaten van oude, beschadigde en vervuilde huidcellen is nodig zodat er nieuwe jonge huidcellen tevoorschijn komen. Je kunt je lichaam helpen door één per week je huid te scrubben met fijne scrubkorrels. Het liefst een scrub die samengevoegd is met zachte huidoliën. Om je huid extra goed te verzorgen. Doorgaans kun je de body scrub niet voor je gezicht gebruiken. Een bodyscrub heeft namelijk iets grovere scrub korreltjes omdat de huid van je lichaam wat minder kwetsbaar is. De huid van je gezicht is dunner en meer gevoelig en heeft dan ook een speciale scrub nodig. Daarom hebben we een fijne zachte scrub voor het gezicht ontwikkelt met hele fijne korreltjes erin. Hiermee haal je dode huidschilfers weg en breng je de jeugdige gloed terug die vaak in de wintermaanden verdwijnt. Deze face scrub is medio november bij ons in het assortiment!

Lichaam

Nu je huid vrij is van dode huidcellen is het fijn om te smeren met hydraterend en voedend lichaamsproduct. Waar moet je nu op letten bij een bodylotion of bodycream? Het belangrijkste wat ik je wil meegeven is dat wat voor je gezicht geldt, ook voor je lichaam opgaat. Wat neerkomt op het vermijden van irriterende ingrediënten die je huid kunnen uitdrogen. Dan bedoel ik voornamelijk de stoffen Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Parabenen. Deze stoffen komen absoluut niet voor in onze producten!

Ik kan mij nog herinneren dat ik voorheen moeite had met vinden van een fijn lichaamsproduct. Of het was te vettig of juist niet waardoor mijn huid steeds droger werd. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het wat voor je huid doet. Het vinden van een goed lichaamsproduct met hoge concentraties aan werkzame stoffen, is net zoals het zoeken naar een speld in een hooiberg. Ziedaar mijn redenen om de bodyline IVY en FLO te ontwikkelen. Allebei de lijnen zijn gericht op het hydrateren en voeden van de huid. Dus boordevol vitaminen en fijne oliën! En vanuit, net zoals alle andere producten, een natuurlijke basis. Ik heb niet alleen over de inhoud nagedacht maar ook de verpakking is een belangrijk item. Wanneer ik zelf een product nodig heb kies ik het liefst voor iets met een pompsysteem of een tube. En duidelijk niet voor een pot. Want hoewel er natuurlijk bewaarstoffen in een product zitten, vind ik het toch frisser als ik er niet elke dag met mijn vingers in hoef. Nog een belangrijk punt, de concentratie van werkstoffen vervliegen in een pot heel snel. Dit komt omdat elke keer als je de pot openmaakt er licht en zuurstof bij komt. Deze zorgen voor een verminderde werking van het product. Dat is zonde want je smeert een product niet voor niets op je huid. Het moet natuurlijk wel goed zijn werk doen!

Herstel

Hoe lang heeft de huid nodig om te herstellen? Wanneer de huid aan het uitdrogen is zet de huid een mechanisme in werking om de verdwenen huidvetten te vervangen. En het verdwijnen van huidvetten kan door van alles komen. Ook in de zomer kan dit gebeuren bijvoorbeeld door de zon. Maar ook de kou kan voor uitdroging zorgen. Het is belangrijk om de huidvetten weer aan te vullen door de huid te voeden en hydrateren. Hierin ligt een belangrijke taak voor huidverzorgingsproducten. Door de juiste verhouding van ingrediënten krijgt de huid weer zijn juiste balans terug.

We zitten nu nog in de herfst, met een aanloop naar de winter toe. Misschien heb je al een paar keer de verwarming aan gedaan. Ook in dit geval ligt een droge huid al snel op de loer. De centrale verwarming zorgt voor een droge lucht in huis. Dus als je veel binnen zit met de verwarming aan heb je eerder kans op een droge huid.

Als je je huid mooi en sterk wilt houden, is het essentieel je regelmatig in te smeren. Denk ook aan smeren direct na het douchen of uit bad komen als je huid nog wat vochtig is. Smeer je lichaam in met zachte crèmes zodat je huid goed gehydrateerd blijft.

Wanneer het koud en guur is stap ik extra graag onder de douche of in bad. Heb jij dat ook?
En is het water lekker warm, extra warm misschien wel? Ik geef het toe, het is heerlijk om je te wentelen in dat warme water. Maar het is niet echt heel best voor je huid, als je niet de juiste producten gebruikt. Want ook door warm, of te warm, water kan je huid uitdrogen. Maar ik heb goed nieuws voor je. Want je kunt het wel blijven doen, mits je huidverzorgingsproducten gebruikt die je huid optimaal voeden en hydrateren!

In deze blog heb ik je tips gegeven om je huid goed op de winter voor te bereiden. Zie het zo dat je huidverzorging de schade van de zomer moet herstellen zodat je goed de winter in kan gaan. Juist omdat de winter bij uitstek de periode is dat je door kou, wind en de centrale verwarming een droge huid kan ontwikkelen. Je kunt deze ongemakken voor zijn door op voorhand goed te smeren om zo te hydrateren. Dus pak niet alleen je lichaam in met warme kleding maar geef je huid ook wat extra verzorging. En vergeet niet, smeren is hydrateren!

De verzachtende en hydraterende handcrème van LIN Skincare

Verzorg je handen met deze hydraterende handcrème!

Ps: in aanloop naar de winter komen er bij LIN Skincare weer mooie fijne producten bij. Om een klein tipje van de sluier te doen oplichten: een oogcreme, serum, gezichtsmasker, gezichtsscrub en nog veel meer verwenproducten 🙂

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.

Daarnaast is zij oprichter en eigenaar van huidverzorgingslabel LIN Skincare.

Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 44 reviews.