Huid en zwanger

Huid en zwanger
6 juli 2020 redactie
Zwanger en je huid - LIN Skincare

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Zwanger

In deze periode verandert er van alles in je lichaam. Je hebt vast al het één en ander gelezen over het zwanger zijn om jezelf goed voor te bereiden. In het begin zweef je op een roze wolk, waar je heerlijk kan fantaseren over het kleine baby’tje in je buik.

Misschien heb je nog geen lichamelijke klachten en is er ook nog niets aan je uiterlijk te zien. Daar zal spoedig verandering in komen wanneer de hormonen in je lichaam zich anders gaan gedragen. Deze zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat je lichaam zich kan aanpassen aan het groeien van de baby. En ook dat straks de bevalling inzet. Helaas kun je gaandeweg ook met vervelende klachten te maken krijgen. Bijvoorbeeld in de ochtend misselijk zijn, pijnlijke borsten, moodswings en ook huidproblemen. Deze veranderingen worden veroorzaakt door hormonen en zijn gelukkig tijdelijk. Het is wel zo, als je veel last hebt van hormonale verandering kan dit je zwangerschap behoorlijk beïnvloeden.

Hormonen

Zwangerschapshormonen, daar krijg je gegarandeerd mee te maken in deze periode. Deze hormonen had je altijd al in je lichaam zitten maar nu in de zwangerschap heb je te maken met enorme hormoonschommelingen. Je hebt te maken met o.a. de hormonen progesteron en oestrogeen. Tijdens de zwangerschap houden deze hormonen je baarmoeder in goede conditie. Ook voorkomen deze hormonen dat je lichaam het embryo niet afstoot. 

Omdat er zoveel in je lichaam gebeurt doen je hormonen hun uiterste best om het hele proces in goede banen te lijden. Ook wordt er van bepaalde hormonen veel meer gemaakt dan anders het geval is. Hierdoor raakt je lichaam een beetje uit balans en kun je flink last krijgen van deze hormoonschommeling. Deze hormonale veranderingen kun je merken aan je huid, haar, nagels en ook aan je tanden. Misschien is je tandvlees veel gevoeliger dan anders. Ook kun je te maken krijgen met wisselende emoties waardoor je soms wat meer emotioneler bent. Je kunt het vergelijken met je menstruaties. Gedurende de menstruatie reageer je immers ook niet hetzelfde als op de andere dagen van de maand. In de zwangerschap zijn deze emoties nog meer versterkt en soms de hele zwangerschapsduur lang.

Zwanger en je huid

Reinig je huid met de juiste producten!

Puistjes

Ik hoop voor je dat je huid een mooie zwangerschaps glow heeft maar helaas is dit niet altijd zo. Onder invloed van hormonen produceren de talgklieren meer talg. Hierdoor kun je last krijgen van een onrustige huid en ook puistjes en meeëters. Misschien denk je terug aan de puberteit waar je huid ook onrustig kon zijn. Toen had je door hormoonschommelingen ook  last van puistjes op je huid. Tijdens mijn werk als schoonheidsspecialiste zie al een vroeg stadium van de zwangerschap je huid veranderen. Wanneer je mij verteld dat je zwanger bent, nog wel heel pril, dan bevestigd dit mijn huidanalyse. Ik vertel altijd dat een goede huidverzorging altijd belangrijk is maar zeker ook in je zwangerschap. Gebruik een zachte crème voor je gezicht zodat je huid goed gehydrateerd blijft. Vergeet ook het water drinken niet. Ik weet dat tijdens de zwangerschap je best veel naar het toilet moet om te plassen. Maar door voldoende water te drinken hou je de huid mooi soepel en worden eventuele gifstoffen in je lichaam beter afgevoerd. Ook houdt het je onderhuids bindweefsel soepel zodat je striae minder kans geeft om te ontstaan.

Striae

Misschien heb je ze al ontdekt, van die kleine rode streepjes over je huid. Vooral op je buik en borsten kunnen deze voorkomen. Dit komt doordat je huid in korte tijd een enorme groei doormaakt en uitrekt. Helaas is het zo dat je huid maar een bepaalde rekbaarheid heeft. Tijdens je zwangerschap is deze rekbaarheid vaak niet voldoende. Vandaar die kleine rode streepjes op je huid. Naarmate de tijd verstrijkt en de bevalling is geweest vervagen deze streepjes in de huid. Maar als je goed kijkt zijn ze voor altijd zichtbaar. Je kunt striae proberen te voorkomen door je huid al in het begin van je zwangerschap met een hydraterende bodycream in te smeren.

Zwangerschapsmasker

Misschien ben je er door de schoonheidsspecialiste voor gewaarschuwd. Het kan zijn dat er een verkleuring van je gezichtshuid optreedt het zogenoemde melasma (zwangerschapsmasker). Je krijgt deze huidverkleuring doordat, onder invloed van hormonen, je lichaam meer pigment aanmaakt. Kijk dus goed uit als je in de zon gaat zitten. Smeer je gezicht altijd eerst in met een fijne gezichtscrème en daarna met een zonbeschermingsproduct. Laat je niet verleiden tot een gezichtscrème met zonnefactor SPF. Deze geeft geen langdurige bescherming. Eigenlijk is de bescherming al na korte tijd verdwenen en moet je weer smeren. Ik geef het advies om naast je gezichtsverzorging een extern zonbeschermingsproduct te gebruiken. Wanneer er toch een zwangerschapsmasker op je huid is gevormd gaat deze helaas niet meer weg. Mijn advies is om voor de zekerheid uit de zon te blijven. Na je zwangerschap kun je, met gezichts en zonbescherming, natuurlijk wel weer van de zon gaan genieten. Ook dan natuurlijk met mate. De zon is heerlijk maar niet altijd heel goed voor de huid!

Huidverzorging

Wanneer je huid uit balans is kun je diverse huidklachten krijgen. In deze blog heb ik er een paar met je besproken. Niet alleen wanneer je zwanger bent wil je huidverzorging die perfect op je huidconditie aansluit. Ook is het heel belangrijk dat huidverzorging volkomen veilig is voor je huid. Het laatste wat je wil is een agressief product want deze doet echt helemaal niets voor je huid. De periode tijdens je zwangerschap is al heel spannend en daar mogen geen zorgen bijkomen betreffende de huidverzorging. Dat moet gewoon in orde zijn! En daar ben ik, als ontwikkelaar en producent, verantwoordelijk voor. De huidverzorgingsproducten van LIN Skincare zijn volkomen veilig om je huid goed te kunnen verzorgen en te beschermen. Heb je last van een droge of onrustige huid? Of heb je geen noemenswaardige klachten maar wil je een heerlijk zachte crème ervaren? Voor een veilige en perfecte verzorging raadt ik de soft & calming daycream aan. Door een mix van zeer milde ingrediënten zoals o.a. honing en niacinamide heeft het een hydraterende werking. De toevoeging van abyssinian oil (omega 9 vetzuren) geeft de finishing touch. Geniet van de soft & calming daycream van LIN Skincare speciaal gemaakt om jouw huid mooi te maken!

Ervaar de heerlijke producten van LIN Skincare!

Ervaar deze heerlijke ‘soft & calming daycream‘!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 18 reviews.