Voeding en je huid

Voeding en je huid
13 december 2019 Belinda de Witte
In Voeding en huid
Fruit voor je huid

Lekker eten

Het is allemaal ook zo lekker, en in de decembermaand mag het hoor! Herken je deze uitspraken soms? Ik in ieder geval wel, die overheerlijke chocolade letter(s)is te heerlijk om te laten staan. En om een onverklaarbare reden gaat de letter ook echt op als ik er eenmaal aan begonnen ben. En mijn favoriet is melkchocolade, maar dat is persoonlijk. En is de Sint met zijn Pieten weer op terugreis naar Spanje is gelukkig ook mijn drang naar chocoladeletters verdwenen. Maar dan is het de beurt aan de luxe feeststol, met heerlijk amandelspijs erin. En de kerstkransjes en kerstchocolaatjes zijn ook overheerlijk! Te lekker eten allemaal maar voor onze huid echt funest!

Je huid

Had ik al gezegd dat ik oliebollen ook zo heerlijk vind? Het kan niet op deze maand. Ik kijk altijd uit naar de decembermaand, een maand van ongegeneerd eten van alle lekkernijen. Niet dat ik gedurende de overige maanden een heilig boontje ben maar ik stel de conditie van mijn huid wel boven al dat lekkers. En misschien merk je na het eten van al dat lekkers dat je huid is gaan reageren op deze “slechte” vetten. Ziet je huid er onzuiver uit? Heb je last van puistjes en meeëters? Tja die chocoladeletters en amandelspijs producten zijn een fikse uitdaging voor je huid. 

Suikers

Je huid knapt er nou eenmaal niet van op na het eten van alle zoetigheid. Het gevolg is een onzuivere huid en dat wil je natuurlijk niet. Ook voor de rest van je lichaam is het eten van suikers niet goed. En dan bedoel ik met name de  producten met toegevoegd suiker. Deze bevatten veel calorieën en maar weinig voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Buiten dat het je een onzuivere huid geeft zal ook je taille er onder te lijden hebben. Het zijn dan ook met recht dikmakers. 

Minder suiker

Een beetje suiker hebben we gewoon nodig. In bijvoorbeeld fruit en melk zit suiker er van nature al in verwerkt. Deze producten zijn dan ook onderdeel van een verantwoord en gezond voedingspatroon. Uitzonderingen daargelaten, want je kunt natuurlijk ook een allergie voor deze producten hebben. Maar wil je minder toegevoegde suikers eten? Beperk dan het eten van producten waar extra suiker aan is toegevoegd. Denk aan koek, snoep en gebak. Zo tussendoor krijg je toch wel genoeg toegevoegde suikers binnen. Suiker is namelijk aan een hoop producten toegevoegd. Zoals o.a.  in brood, sauzen en dressings. 

Huidveroudering door suiker

Vrouw met masker

Wist je dat het eten van suiker zorgt voor het versnellen van huidveroudering? Hoe dat komt? De suikers hechten aan het collageen in je huid. Hierdoor wordt je huid minder elastisch en veerkrachtig. Ook wordt je huid dunner waardoor droogtelijntjes en rimpels kunnen verschijnen. Gebruik altijd hydraterende huidverzorging en zonodig een anti-aging product. Met een anti-aging product bescherm je je huid optimaal tegen allerlei invloeden die je huid kunnen schaden. 

Hydrateren

Om deze maand toch nog gezond bezig te zijn is het belangrijk om je lichaam en dus ook je huid goed te hydrateren. Kom je aan 7 tot 8 glazen water per dag? Dan is dat helemaal in orde. Denk er ook altijd aan om je gezicht goed schoon te maken en als het kan graag 2 keer per dag! Een fijne gezichtscrème / 24h crème of moisturizer om je huid van buitenaf te hydrateren mag niet in je verzorgingsroutine ontbreken. Wat heerlijk is om te eten en waar je huid zichtbaar blij van wordt zijn de vruchten aardbeien, meloen en ananas. Natuurlijk kun je ook andere vruchten eten, gewoon omdat het lekker en gezond is!

Snoep gezond

Een beetje tegenstrijdig is bovenstaande slogan wel. Want gezond snoepen kan toch helemaal niet? Ik ben voorstander van een juiste balans vinden tussen snoepen en gezond eten. Want echt alle lekkernijen ontwijken in de feestmaand is een ware opgave.

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 38 reviews.