fbpx

Voeding en je huid, weet wat je eet!

Voeding en je huid, weet wat je eet!
5 juni 2020 Belinda de Witte
In Voeding en huid
Voeding en je huid

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Eten voor een mooie huid

Wat je eet zie je terug aan de huid. Best wel een cliché maar eigenlijk is het gewoon waar. 

Ga maar eens een paar dagen vet en suikerrijk eten en kijk daarna in de spiegel. Dan zie je terug wat je de afgelopen dagen hebt gegeten en gedronken. Je huid reageert direct op al die chocolade, snoepjes, snacks en ga zo maar door. Het hebben van huidproblemen kan zeker te maken hebben met slechte eetgewoonten. De hoogste tijd om dit probleem aan te pakken!

Hydrateren

Als je graag een mooie gezonde huid wil hebben is het belangrijk om te beginnen met hydrateren. Hydrateren, hoe werkt dat eigenlijk? Je lichaam heeft de hele dag door te maken met allerlei zaken die de vochtbalans van je huid kunnen doen afnemen. Denk aan het veel in droge en vochtarme ruimtes verblijven. Wanneer je niet smeert met hydraterende huidverzorgingsproducten zal je snel een slappe en droge huid krijgen. Ook als je heerlijk geniet van het zonnetje moet je oppassen dat je huid niet droger wordt. Ben je een fan van lang douchen of badderen? Let erop dat je hydraterende verzorgingsproducten gebruikt. Water kan je huid enorm uitdrogen. Je lichaam is tijdens je welverdiende nachtrust behoorlijk aan het uitdrogen. Je eet en drinkt immers niets tijdens het slapen. Je doet er goed aan om direct na het wakker worden 1 a 2 glazen water te drinken. Zodat de vochtbalans in je lichaam weer op gang kan komen. Het water drinken maakt je lichaam eigenlijk wakker. Ben je gewend om de dag te starten met een kop koffie? Bedenk goed dat koffie vocht uit je lichaam onttrekt. Drink daarom altijd een glas water na een kop koffie.

Hydraterende huidverzorgingsproducten

Ben je nog niet helemaal overtuigd van wat een goed hydraterend huidverzorgingsproduct voor je huid kan doen? Stel, je huid wordt steeds droger, met pijnlijke rode plekjes en zelfs kloven als gevolg. Of je hebt last van een onzuivere huid met puistjes en kleine huidbeschadigingen. Misschien heb je gemerkt dat op de plek waar eerder een puistje zat nu een rood vlekje is verschenen. En dat het enorm lang duurt voor dit vlekje van je huid is verdwenen. Al deze zaken heeft alles te maken met je huidconditie die misschien niet helemaal op orde is. Door het gebruiken van hydraterende huidverzorgingsproducten kun je al deze huidproblemen een stap voor zijn! Met hydrateren werk je direct aan het herstellen van de huidbarriere in je huid. De huidbarrière heeft een beschermende functie tegen alles wat schade aan de huid kan aanrichten. Je kunt huidschade voorkomen door een gezond eetpatroon na te leven en door je huid goed te verzorgen en te beschermen.

De 3 basisstappen in huidverzorging

Mijn 1e beauty geheim is altijd je voedingspatroon aanpassen. Mijn 2e beauty geheim is welke producten gebruik je beter niet. Voor je lichaam en huid wil je alleen de beste producten. In mijn huidverzorging komt beslist geen zeep in voor. 

Waarom niet? Omdat het gebruiken van zeep je huid enorm uitdroogt en het de natuurlijke beschermlaag van je huid aantast. Omdat ik geen droge huid wil hebben gebruik ik alleen huidverzorgingsproducten die mijn huid optimaal beschermen en ook verzorgen.  Mijn 3e beauty geheim gaat over de juiste volgorde in je huidverzorging. Je huid verzorgen begint altijd bij de reiniging. De dag starten met de zeer milde reinigingscrème en gezichtslotion van LIN Skincare is de beste basis voor je huid. Het is noodzakelijk om je huid 2 keer per dag te reinigen en te verzorgen.  

Na stap 1 en 2, de reiniging en de gezichtslotion raad ik een hydraterende dag – nachtcrème aan. Het smeren met een dag, nacht of 24H crème die boordevol zit met hydraterende en kalmerende ingrediënten en huidoliën maakt dat je huid goed beschermd is.

Vitamine

Ik neem je weer even mee naar de titel van deze blog, voeding en je huid, weet wat je eet. Je weet intussen dat vet en suikerrijk eten niet goed voor je is. Natuurlijk mag je best een keer zondigen en jezelf trakteren op iets lekkers uit de vele verleidingen van kunstmatige suikers. 

Ga daarna direct weer over op een gezond voedingspatroon. Om ervoor te zorgen dat je iedere dag voldoende suikers binnen krijgt kun je bijvoorbeeld een heerlijke fruitsalade maken. Beetje afwisselen is prettig want altijd een banaan of appel eten gaat erg snel vervelen. Toen pas geleden bekend werd dat door het eten van blauwe druiven je mogelijk het coronavirus (COVID-19) op afstand kan houden werd ik daar heel blij van. Al jaren is de blauwe druif één van mijn favoriete fruitsoorten. Deze druiven bevatten heel veel kalium, dit is een mineraal dat nodig is voor een goede balans van je bloeddruk. Deze druif heeft wel een hoog suikergehalte dus ik eet het met mate. Omdat de blauwe druif nauwelijks vitamine C bevat drink ik dagelijk vers geperst sinaasappelsap. Heerlijk en heel goed voor mijn lichaam en huid!

LIN Skincare - gezond eten

Huidveroudering

Een gezond voedingspatroon is nodig om je huid in perfecte conditie te houden. In het voorgaande kopje over het eten van vitamine heb je gelezen dat het eten van fruit een must is voor je lichaam en huid. Het eten van natuurlijke suikers zorgt ervoor dat je voldoende vitamines en bouwstoffen binnenkrijgt. Er is zoveel diversiteit van fruitsoorten te koop dat je niet telkens hetzelfde hoeft te eten. Weet je dat in ananas heel veel antioxidanten, vitamine C en vitamine A zit? De vitamines C en A helpen je huid bij het verminderen van de fijne lijntjes en rimpels door het ondersteunen van de aanmaak van collageen. Collageen is een stof die je lichaam zelf aanmaakt. Het is een eiwit die ervoor zorgt dat het bindweefsel in je lichaam bij elkaar blijft zitten. De lederhuid bestaat voor maar liefst 30% uit collageen. Een belangrijke stof dus! Helaas neemt na je twintigste jaar het collageen in je lichaam af. Na verloop van tijd heb je kans dat je huid in elkaar zakt en er rimpels in je huid ontstaan. Zeker de moeite waard om eens wat vaker een ananas te kopen 😉

Voeding en een droge huid

We hebben het net gehad over de diverse fruitsoorten die je huid kunnen helpen om gezond te blijven. Een gezonde voeding met veel vitamines is nodig om je huid van binnenuit goed te verzorgen. Door gevarieerd te eten krijg je voldoende gezonde voedingsstoffen binnen. Vitamine A zorgt voor de beschermende laag van je huid. Je kunt deze vitamine vinden in bijvoorbeeld vette vis, eieren en boter. Vitamine B3 (niacinamide) is voor je lichaam een heel belangrijk ingrediënt. Het versterkt o.a. de bovenste laag van je huid en de natuurlijke huidbarrière. NIet voor niets is in veel huidverzorgingsproducten van LIN Skincare het ingrediënt niacinamide verwerkt! Vitamine C helpt je huid glad en soepel te houden. Deze vitamine kun je in veel groenten en fruit vinden, bijvoorbeeld in koolsoorten en aardappelen. En natuurlijk sinaasappelen! Om aan voldoende vitamine E te komen kun je bijvoorbeeld noten, zaden en plantaardige olie nuttigen. De macadamia noot heeft daarom in veel producten van LIN Skincare een belangrijke plek! Vitamine E zorgt voor een goede vochtbalans in je huid. In de handcrème van LIN Skincare is o.a. macadamia oil verwerkt. Hierdoor, en door de vele andere ingrediënten, worden je handen super zacht!

Lifestyle

Vaak heeft een droge huid niet alleen maar met je voedingspatroon te maken. Ook andere factoren zoals, je leeftijd, lifestyle, gezondheidsklachten en het klimaat kunnen een oorzaak van een slechte huidconditie zijn. En niet te vergeten hoeveel tijd je besteedt aan de oorzaak van het probleem. Denk je bijvoorbeeld, ach het zal met de tijd wel over gaan. Of onderneem je echt actie om je huidconditie te verbeteren. Wacht niet te lang wanneer er specifieke klachten omtrent je huid ontstaan. Wanneer de huid teveel uitdroogt kunnen de klachten verergeren en doorslaan naar bijvoorbeeld eczeem of een huidinfectie. Is het drinken van alcohol langzaam een dagelijkse gewoonte geworden? Weet dan dat alcohol de hormonen die ervoor moeten zorgen dat je lichaam niet uitdroogt kan blokkeren. Teveel alcohol inname droogt je lichaam en huid erg uit. En een droge huid betekent ook meer fijne lijntjes en rimpelvorming!

Oplossing 

Het is je nu vast duidelijk dat voeding een belangrijke plek heeft in het hebben van een gezonde huidconditie. Maar dat is niet het enige wapen die je in de strijd voor een gezonde huid kunt gebruiken. De oplossing voor een mooie gezonde huid leidt altijd langs meerdere wegen. De samenwerking voeding – water en huidverzorgingsproducten is essentieel voor je huid. Smeer altijd je huid in met een product die je huid voorziet van een beschermlaag. De huidverzorgingsproducten van LIN Skincare zijn er met name op gebaseerd om de huidconditie optimaal werkend te houden voor een mooie en stralende huid. Er zijn absoluut geen scherpe of schadelijke stoffen in de producten verwerkt die je huid kunnen uitdrogen. Deze huidverzorgingsproducten verzorgen en herstellen je huid en het zorgt voor een weldadig fijn gevoel. In alle producten zijn tevens huidoliën verwerkt met veel vitamines  zoals o.a. hoge concentraties van honing, avocado en macadamianoot oil. Ook de bodyline IVY (dames) of MEL (man) is ontwikkelt met de grootste zorg speciaal om jouw huid in perfecte conditie te houden. De oplossing voor een slechte (of minder goede) huidconditie kun je dus vinden in het samengaan van gezonde voeding en de juiste (hydraterende) huidverzorgingsproducten. Eigenlijk kun je stellen, weet wat je eet en weet wat je smeert op de huid!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 6 reviews.