fbpx

Het leed wat de overgang heet …

Het leed wat de overgang heet …
16 oktober 2019 Belinda de Witte
In Overgang en huid

Op vrijdag 18 oktober is het Wereld Menopauze Dag, een dag waarop ‘de overgang’ extra aandacht krijgt. Voor veel vrouwen is deze fase nog ver weg en niet iets om nu over na te denken. Of ze hebben al wel klachten maar koppelen dat niet aan de hormonale veranderingen in het lichaam. Vaak worden de klachten aan heel andere dingen toegeschreven. Je bent druk op het werk, gezin of familieperikelen houden je aandacht vast. Je wilt het allemaal regelen maar langzaam ontglipt de zin jezelf er ook echt voor in te zetten. Even helemaal niets doen zou fijn zijn. Straks gaat het vast beter met me …

Hormonen, wat doen jullie met mij?

Misschien herken je het wel, je kijkt in de spiegel en denkt “Hoe kan het zijn dat ik de verandering in mijn huid gemist heb?”. Je huid voelt trekkerig aan, wat droge plekjes, kringen onder je ogen en een vale teint maakt dat je er moe en uitgeblust uitziet. Misschien moet ik maar eens vroeg naar bed gaan, dan gaat het vast wel over. Helemaal geen rare gedachte, een goede nachtrust is voor iedereen fijn. Helaas gaan de fijne lijntjes en het trekkerig gevoel in je gezicht niet weg met slapen. En al helemaal niet in de fase waar je nu in zit. Het is nu tijd om je huidverzorging onder de loep te nemen. Wat eerder goed werkte voor je huid is nu verleden tijd. Je huid is aan een ander product toe. 

Werden eerder de hormonen keurig in evenwicht gehouden en gingen ze alleen maandelijks rond de menstruatie een beetje uit balans. Eenmaal in de overgang schieten ze alle kanten op. Door al die hormoonschommelingen raakt je lichaam erg in de war. Wanneer de productie van het hormoon oestrogeen ook nog eens afneemt merk je dat direct aan je huid. Het gevolg van deze afname is, je huid wordt droger en kan zelfs gaan schilferen en jeuken. Kies vooral nu voor de juiste huidverzorging

Ik wil mijn balans terug!

In deze fase is alles een beetje ingewikkeld geworden. Wat eerder zo gewoon was gaat nu minder soepel en soms ook moeizaam. Je zit opeens in een rollercoaster waarin je hormonen besluiten het over een andere boeg te gaan gooien. En ga daar maar eens tegenin,  je hormonen zetten je soms op een ander spoor. En dat is soms best een beetje wennen…

Hoe krijg je in deze woelige periode van je leven weer de balans in jezelf terug? Allereerst is het belangrijk om onder ogen te zien dat wat geweest is ook echt is geweest! Je lichaam is hard aan het werk om van jou een nieuwe versie te maken. Dat betekent concreet dat je anders in het leven staat en er ook iets anders uit gaat zien. Jezelf er tegen verzetten heeft geen zin, je hormonen drammen hun zin toch wel door.
Ga mee met deze flow en probeer een nieuw huidverzorgingsproduct. Kies voor een milde reiniging en een gezichtscrème met zachte ingredienten. Je zult zien dat je huid daar zichtbaar blij mee is!

Wees lief voor jezelf!

LIN Skincare - Wereld Menopauze DagDat geschommel van je hormonen doet natuurlijk wel iets met je, ook al wil je dat voor je omgeving misschien verborgen houden. Je hebt niet altijd zin om uitleg te geven over waarom je gezicht staat naar een nacht of misschien wel een week slapen. Je lichaam is druk aan het werk dus logisch dat je daar moe van bent. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze andere klachten die de overgang met zich mee kan brengen. 

Nu meer dan ooit is het belangrijk om lief te zijn voor jezelf! De overgang gaat vanzelf weer over maar in de tussentijd kan het je behoorlijk lastig maken. Het lijkt wel of de hormonen je net zolang vervelen tot je eindelijk toegeeft en je bewust wordt van je oude ik in een nieuw jasje. 

Je kunt het zien als een kantelpunt in je leven, je maakt een nieuwe start op oude fundamenten. Een doorstart als het ware waarin je oude gewoontes soms overboord gooit en er nieuwe voor terug krijgt. Let bijvoorbeeld wat vaker op je voeding en voldoende nachtrust. Al zorgt de overgang helaas voor veel slapeloze nachten en is je wekker niet echt je beste vriend in deze periode. 

Voor je lichaam en je mindset is het heerlijk om voor het slapen gaan een douche of bad moment in te plannen. Een moment van rust en verzorging. Geniet van een heerlijk zachte douchegel of een fijn geurend badschuim, ga even in de zen modus. Let er wel op dat je producten gebruikt zonder schadelijke en uitdrogende ingrediënten. Daar heeft je huid geen baat bij. Je huid verzorgen met een zacht en hydraterend product zoals een bodycream is onmisbaar voor je huid. En geloof me, je kunt de overgang niet uitstellen, overslaan of bespoedigen. Maar je kunt het wel een beetje makkelijker maken door jezelf iets te gunnen!

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 6 reviews.