fbpx

Winterweer en huidproblemen

Winterweer en huidproblemen
28 februari 2018 Belinda de Witte
Blog LIN Skincare - Unieke formule in huidverzorging

Help, mijn huid is statisch!

Het is een bekend verschijnsel. Maar hoe kan dit eigenlijk gebeuren? De reden hiervan is dat je van de koude buitenlucht naar behaaglijke warmte binnenshuis gaan. Binnen vliegen de vuurvonkjes in het rond met het uitdoen van de jas.

Dit komt omdat in de winter de luchtvochtigheid laag is, waardoor de statische geladenheid niet weg kan vloeien. In tegenstelling tot de zomer, waar er door de hoge luchtvochtigheid, en wellicht wat zweet, een minuscuul laagje water op de huid ligt. Daarom ben je in de zomer niet, of veel minder statisch geladen. De statische elektriciteit vloeit via de waterdamp van je lichaam af.

Wanneer je een normale tot gemengde of vette huid hebt, heb je minder snel last van het elektrisch geladen zijn. Omdat de huid meer vocht bevat vloeit de lading hiermee van het lichaam af, en voel je niets van een statisch vonkje. Bij een droge huid is er minder vocht aanwezig en merken we meer gevoeligheid van een elektrisch vonkje.

Wat kun je hier nu aan doen?

Een optie is om de beter te hydrateren. Voor het lichaam een lekkere bodylotion en voor het gezicht een goede crème. In de 24H crème van LIN Skincare zijn ingrediënten verwerkt om uw huid te beschermen en te hydrateren. Heel belangrijk is om het aanwezige vocht in de huid vast te houden. Ik heb om deze reden het ingrediënt Niacinamide in de 24H crème verwerkt.

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 6 reviews.