Hydrateren, hoe doe je dat?

Hydrateren, hoe doe je dat?
13 april 2021 Belinda de Witte
Nachtcrème van LIN Skincare

Hydrateren

Hydrateren, wat houdt het in? Wanneer je de exacte betekenis van het woord opzoekt betekent het vocht inbrengen. Je huid voorzien van extra vocht zodat deze zacht, soepel en glad blijft. Nu ben ik van mening dat vocht in de huid brengen niet kan. Gelukkig maar want in ons land hebben we dikwijls te maken met fikse regenbuien. Je huid zou werken als een spons en vol stromen met water. Een pak van mijn hart dus dat die letterlijke vertaling met betrekking tot onze huid niet opgaat.

Maar wat is hydrateren dan wel? Eigenlijk draait hydrateren om de toevoeging van speciale ingrediënten in je huidverzorging. De producten die je voor de huid gebruikt zijn opgebouwd uit een uiterst ingewikkelde mix van ingrediënten. Zo moeten bepaalde stoffen de huid zacht maken en weer anderen hebben de taak om de huid af te sluiten. Dan bedoel ik om de ingrediënten goed door je huid te laten opnemen. Niet afsluiten zoals vaseline, zonder dat het enige toevoeging aan de huid geeft.

Reinigingscrème | Cleanser van LIN Skincare

Optimale reiniging met deze heerlijke cleanser!

En dan heb je ook nog ingrediënten die ervoor zorgen dat het vocht in de huid blijft. Ik ben een liefhebber van hyaluronzuur. Dit is een stof dat van nature in het lichaam voorkomt. Het werkt een beetje als een spons. Het neemt grote hoeveelheden vocht op en zorgt dat het in de huid wordt vastgehouden. De huid reageert hierop door te zorgen voor volume en hydratatie. Helaas neemt met het ouder worden hyaluronzuur in het lichaam af wat zorgt voor droogtelijntjes in de huid. Ik ben erg blij dat de wetenschap een stof heeft uitgevonden die in huidverzorging kan worden toegevoegd. Ik ben dan ook een grote liefhebber van de toevoeging van hyaluronzuur in o.a. gezichtscrèmes.

Waar ik ook een liefhebber van ben, is de toevoeging van niacinamide. Deze stof versterkt de vochtbarrière in de huid waardoor de huid het vocht blijft vasthouden. Je huid zal minder snel uitdrogen en langer gehydrateerd blijven. Als een droge of vochtarme huid voor jou een probleem is kies dan voor een crème waar niacinamide in is verwerkt. Niacinamide heeft tevens de eigenschap om de poriën te verkleinen. Wat het ook weer een perfecte stof maakt voor de vette huid. In alle gezichtscrèmes van LIN Skincare is niacinamide toegevoegd voor het beste resultaat!

Waarom hydrateren?

Het is misschien wel het meest gebruikte woord in cosmetica land: hydrateren. Wil je een mooie huid? Je kunt dit bereiken door goed te hydrateren. Dit doe je van binnenuit door voldoende water te drinken. Zeker 7 tot 8 glazen water per dag is nodig om je lichaam van voldoende vocht te voorzien. Het water is nodig om allerlei afvalstoffen, die je door eten en drinken binnen krijgt, af te voeren. Alleen water drinken is niet voldoende, het is ook belangrijk om je huid van buitenaf te hydrateren. Dit doe je door te smeren met hydraterende huidverzorging.

Wat doet een hydraterende gezichtscrème voor je? Om te beginnen is hydrateren essentieel om huidveroudering te vertragen. Je kunt de tand des tijds niet stilzetten. Wat voor je huid betekent dat je met veroudering en rimpels te maken krijgt. Met de juiste huidverzorgingsproducten kun je wel het moment van huidveroudering een beetje uitstellen. Wat maakt dat je goed in je vel zit is wel een combinatie van factoren. Hierbij gaat het om factoren zoals huidverzorging, gezond eten en een gezonde levensstijl.

Wist je dat een cleanser de 1e stap is naar een mooie huid? Door te reinigen zorg je ervoor dat de huid zuiver blijft en je gezichtscreme beter door de huid wordt opgenomen. Gebruik een zachte cleanser om je huid te reinigen en ook te hydrateren. Gebruik je onze cleanser dan begin je direct al met de huid hydrateren. In de cleanser zijn de hydraterende ingrediënten hyaluronzuur en niacinamide verwerkt. En ook nog een heleboel voedende ingrediënten zodat je huid meteen al zacht aanvoelt 🙂

Het kan misschien fijn schoon aanvoelen als je de huid een flinke schrobbeurt hebt gegeven. Ik wil het je toch afraden. Je huid te hard schoonmaken zorgt voor een strak en trekkerig gevoel. Daarnaast is je huid kwetsbaar en kan door te hard poetsen uit balans raken. Dit kan ook gebeuren bij het gebruiken van uitdrogende producten. Je huid is meer gebaat bij rust en daarnaast zachte huidverzorgingsproducten.

Misschien heb je al van die piepkleine lijntjes in de huid ontdekt? Deze lijntjes zijn een 1e teken van beginnende huidveroudering. Door een tekort aan vocht in de hoornlaag (is de bovenste huidlaag) ontstaan er droogtelijntjes. Het is vanaf nu belangrijk om je huid goed te hydrateren. Zie je met een blik in de spiegel nog helemaal geen droogtelijntjes? Dat betekent niet dat je niets hoeft te doen. Juist nu is het tijd om te smeren met bijvoorbeeld een hydraterende gezichtscrème. Nu er nog niets te zien is kun je de huidveroudering nog wat vertragen. Ik zeg, doe er je voordeel mee … Ga wel smeren om je mooie huid te beschermen tegen droogtelijntjes.

Om het resultaat van een mooie zachte en gladde huid te behalen of te behouden is het nodig om goed te blijven hydrateren. Dit betekent dat je de huid elke dag goed moet verzorgen. Een hydraterend huidverzorgingsproduct pakt het vochtprobleem in de huid aan en houdt deze in balans. Het hyaluronzuur wat o.a. voor de nodige hydratatie zorgt is in staat om zo’n 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden. Door dit ingrediënt verdampt het vocht in de huid minder snel. Vocht is nodig om de huid te beschermen en ervoor te zorgen dat de huid niet vochtarm wordt. Een vochtarme huid voelt gespannen en trekkerig aan. Hierdoor ontstaan er sneller rimpeltjes en droogtelijntjes.

Heb je wel eens een gezichtscrème met honing gebruikt? Honing wordt ook wel het wondermiddel voor de huid genoemd. Een groot voordeel van honing is dat het helpt om de vochtbalans in de huid op peil te houden. Honing in je gezichtscrème heeft een natuurlijke hydraterende werking op de huid. Honing helpt tevens heel goed als je last hebt van een geïrriteerde huid. Of als je last hebt van puistjes en mee-eters. Dit is omdat honing een antibacteriële werking heeft.

Dit gouden goedje is een heus wondermiddel wat ingezet wordt voor diverse huidproblemen. Dat maakt dat honing niet alleen lekker is maar ook erg gezond voor je huid. Bij de ontwikkeling van onze dag- en nachtcrème voor de normale tot gevoelige huid mocht het ingrediënt honing zeker niet ontbreken! Probeer maar eens en ontdek hoe deze hydraterende en voedende huidverzorging je huid kalmeert en zacht doet aanvoelen!

Combideal 6 van LIN Skincare

Optimale verzorging met deze heerlijke dag- en nachtcrème!

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Daarnaast is zij oprichter en eigenaar van huidverzorgingslabel LIN Skincare.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 40 reviews.