Waarom is het verzorgen van je huid belangrijk?

Waarom is het verzorgen van je huid belangrijk?
22 januari 2021 Belinda de Witte
Het reinigen van het gezicht

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

De huid

De huid heeft als grootste orgaan een belangrijke plaats in het lichaam. Als je de huid zou uitrollen bedekt het een oppervlakte van ongeveer 1,5 tot 2.0 m2. Deze afmeting is natuurlijk wel afhankelijk van hoe groot je bent. De huid weegt ongeveer 3,5 tot 10 kg, natuurlijk ook weer afhankelijk van de grote van een persoon.

Dit zijn maar wat feitjes en misschien zegt het je niets maar ik wilde het toch vermelden. Voor mij maakt deze afmetingen duidelijk wat een voorname plek het in het lichaam inneemt. Zo’n groot orgaan heeft ook veel verzorging nodig. Daarom raad ik aan om de huid goed in te smeren met hydraterende huidverzorgingsproducten. Zo houdt je een zachte en soepele huid.

Waarom

Waarom is huidverzorging belangrijk? Eigenlijk is het best simpel. De juiste huidverzorgingsproducten zorgen voor een goede bescherming tegen allerlei schadelijke invloeden. En dat zijn er nogal wat. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een lelijke bacterie die graag je huid in wil sluipen. Als je huid in een slechte conditie is of je hebt wondjes heeft de bacterie vrij spel. Eenmaal in de huid woekert het door je hele lichaam. Wees dus alert op wondjes en plekjes die moeilijk helen! Smeer met een hydraterende crème om je huid mooi soepel te houden. Wat minder erg, maar toch erg schadelijk, zijn de uitlaatgassen van het verkeer. Deze zweven onzichtbaar door de lucht om uiteindelijk op jouw huid te belanden.  Of sigarettenrook die je uitblaast over de huid, de nicotine legt een vuil laagje aan die niet vanzelf weer verdwijnt. Om je huid goed schoon te maken is reinigen altijd de 1e stap in je huidverzorgingsroutine. Daarna kun je verder gaan met de toner en het smeren van een fijne gezichtscrème.

Je huid begint al op jonge leeftijd, zo ongeveer vanaf je 25e, de productie van collageen (eiwit en zorgt voor een sterke huid) en hyaluronzuur te verminderen. Wat is hyaluronzuur? Deze stof is in veel huidverzorgingsproducten van LIN Skincare verwerkt en dat is niet zonder reden. Want hyaluronzuur is een stof die van nature al in je lichaam aanwezig is. Het heeft de eigenschap om vocht aan te trekken en om het vast te houden. Dat maakt het een belangrijke stof om je huid zacht en soepel te houden. Helaas neemt deze stof met het verstrijken van de jaren fors af en heeft je huid een goed alternatief nodig om gehydrateerd te blijven. Vandaar dat hyaluronzuur in veel van mijn huidverzorgingsproducten verwerkt. Om de huid een gezonde en soepele uitstraling te geven. 

Oke, dus de juiste huidverzorgingsproducten zorgen ervoor dat de huid wordt beschermd en gevoed. Daar heeft je huid allerlei ingrediënten, extracten en oliën voor nodig. Deze stoffen moeten ervoor zorgen dat de huid soepel en zacht blijft. Ik vind het altijd een enorm leuke uitdaging om huidverzorging te ontwikkelen met gebruik van natuurlijke ingrediënten. Het is zo gaaf om te zien hoe de verwerking van macadamianoot olie in de handcrème ervoor zorgt dat je handen zijdezacht aanvoelen. En weet je dat mijn handcrème al vele handen blij hebben gemaakt? Ik moet er eerlijk bij vermelden dat ik natuurlijk wel werk in samenwerking met een cosmetisch laboratorium. Onder het deskundig oog van analisten en een zeer strenge testfase en controle komen de huidverzorgingsproducten van LIN Skincare tot stand.

LIN Skincare - Handcream

Ervaar deze heerlijke
hydraterende handcrème.

Huidverzorging

Ik benadruk altijd dat je huidverzorgingsroutine moet beginnen bij de basis. Daar bedoel ik mee dat de reiniging de 1e stap is waar je mee begint. Het goed schoonmaken van het gezicht, ook het lichaam, is erg belangrijk. Het lijkt best simpel, even je huid wassen en klaar. maar dan sla je toch wat stappen over. En voor de duidelijkheid, water maakt niet schoon. Het kan stof van je huid afwassen maar schoonmaken no way! Begin met het inmasseren van bijvoorbeeld een cleanser. Neem  een minuut de tijd om de cleanser op de huid in te smeren. Zo stimuleer je gelijk de doorbloeding in de huid. Vergeet niet de hals mee te nemen! Toevallig weet ik 😉 dat de cleanser een super fijn product is waar je huid heel zacht van wordt. Als je wat meer tijd hebt kun je de cleanser ook als gezichtsmasker gebruiken. Wel altijd met lauwwarm water afspoelen en de huid zachtjes droog deppen. In de cleanser van LIN Skincare zitten absoluut geen schadelijke stoffen. En even voor de duidelijkheid, ook in de overige producten kom je die niet tegen.

Na stap 1, het reinigen, komt stap 2 het sprayen met de toner. Ik krijg wel eens de vraag waarom de huid een toner nodig heeft. Een toner is gemaakt om de huid te kalmeren. Dit is nodig om de ph waarde van de huid goed in balans te houden. De verschillende huidverzorgingsproducten zoals een douchegel, een cleanser maar ook een shampoo tasten de ph waarde aan. De toner is er speciaal voor gemaakt om de ph waarde te stabiliseren. Dan denk je misschien waarom is de toner dan niet nodig na het smeren van de dag of nachtcrème?  In deze producten is door een bepaalde verhouding van concentraties de ph waarde in balans gebracht. Dat is ervoor omdat een dag en nachtcreme en ook een 24H crème op de huid blijft zitten. Je spoelt het er niet af zoals bij een cleanser. 

Na het sprayen met de toner ga je verder met de huid te verzorgen. Je bent al heel goed bezig geweest en je huid is nu super schoon. Toch raad ik je aan om nog een stap verder te gaan en wel met stap 3, de gezichtscrème aanbrengen. Waarom is een gezichtscrème nodig? Je brengt een dagcrème, mag ook een 24H crème zijn, aan om je huid te beschermen tegen alles waar je huid mee in aanraking kan komen. Dat kunnen allerlei stoffen in je omgeving zijn, ook die je niet met het blote oog kan zien. Of van alles wat je aan de handen hebt zitten en waar je het gezicht mee aanraakt. Een goede dagcrème (24H crème of moisturizer) is onmisbaar in je huidverzorgingsroutine. Je brengt als het ware een flinterdun laagje over de huid zodat schadelijke stoffen geen of minder kans hebben om schade aan de huid te veroorzaken.

Jezelf klaarmaken voor de nacht begint ook weer met stap 1 en 2. Daarna is het de beurt aan de nachtcrème of 24H crème. Of misschien gebruik je wel een moisturizer, dat is een super hydraterend product! Een tip: je kunt ook de moisturizer onder je dag- en nachtcrème doen. Dan werkt het als een hydraterende boost voor de huid. Een nachtcrème is ontwikkeld voor het herstel van de huid. Tijdens je nachtrust gaan allerlei ingrediënten voor je aan het werk om huidcellen te stimuleren. Door te smeren met een nachtcrème wordt ook de aanmaak van collageen en elastine in gang gezet. Deze twee stoffen zorgen ervoor dat de huid soepel wordt, of blijft, en de fijne lijntjes en rimpels langer wegblijven. Met het verouderen gaan collageen en elastine steeds minder voor je huid aan de slag. Simpelweg omdat de aanmaak van deze stoffen minder wordt. Daarom is het belangrijk dat je dan een anti-aging product gebruikt waarmee je huid een diepgaande voeding krijgt.

Nu het winter is zijn de zweet en talgklieren veel minder actief dan in de zomerperiode. De koude buitenlucht heeft de neiging om de huid uit te drogen. Ook de droge lucht in huis, en we zitten tijdens de lockdown meer binnen, droogt de huid uit. Bescherm je huid dus heel goed met een hydraterende dagcrème. Doe je dit niet kun je last krijgen van een droge of schrale huid met rode en of ruwe plekjes. En dat wil je natuurlijk niet laten gebeuren.

Mijn motto is, een gezonde stralende huid kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Dat komt niet zomaar aanwaaien, daar moet je wel wat voor doen. Bedenk maar dat je gezicht jouw visitekaartje is. Het is het eerste waar mensen naar kijken als ze je tegenkomen. Zelfs tegenwoordig met al die vergaderingen online is je gezicht het meest in beeld. En je kijkt vast wel eens naar jezelf in de spiegel. Je hoeft niet perse ijdel te zijn om te stellen dat het je goed doet als je daar een mooi verzorgde huid in ziet. Een goede reden om de huid het allerbeste in huidverzorging te geven 🙂

Combideal 4 van LIN Skincare

Optimale verzorging van je huid
met de producten in deze combideal!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 74 reviews.
×

LIN Skincare

× Hoe kan ik je helpen?