Waarom een nachtcrème?

Waarom een nachtcrème?
18 december 2020 Belinda de Witte
De nacht - LIN Skincare

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Nacht

Terwijl je lekker ligt te slapen gebeurt er een hoop waar je geen weet van hebt. Gedurende de nacht is je huid namelijk druk aan het werk met herstelwerkzaamheden. Daar merk je niets van, je bent immers in diepe rust.

Wat gebeurt er terwijl je slaapt? Dit is het moment dat de cellen in je huid aan de slag om je huid te herstellen. Tijdens zo’n lange rustpauze is je huid twee maal zo intensief aan het werk dan overdag. Het is zelfs zo dat de cellen in de huid zich 8 keer sneller delen dan overdag. Ook worden er gifstoffen uit je lichaam afgevoerd, vetten aangemaakt en de vochtbalans hersteld. Naast dit alles is je huid tijdens deze lange rustpauze veel meer gevoelig voor opname van werkstoffen. Met werkstoffen bedoel ik de ingrediënten en oliën in je huidverzorging. Nog een voordeel is dat terwijl je aangenaam onder de dekens ligt te slapen is je huid warm is waardoor het beter je huidverzorging opneemt.

Gebruik je nog geen nachtcrème? Je zou er over kunnen nadenken om dit dan toch in je huidverzorgingsroutine op te nemen. Ik had het er al eerder over dat je huid tijdens een lange rustpauze in de herstelmodus gaat. Speciaal om ervoor te zorgen dat je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kan. Alles is erop gericht om je huid te herstellen en klaar te maken voor de nieuwe dag. Daarom zit er in een nachtcrème nog meer vitamines en zacht oliën dan in de dagcrème. Vandaar dat een nachtcrème altijd wat voller en romiger van structuur is. De meer volle structuur is niet erg omdat het niet snel hoeft in te trekken. Niemand draagt in de nacht, met slapen, make up dus heeft je huid de tijd om de nachtcrème rustig te laten opnemen.

Verschil dag- en nachtcrème

Ik kan me voorstellen dat het gebruiken van een dag en nachtcreme je wat vaag voorkomt. Ik krijg tijdens mijn werk in de salon vaak de vraag waarom 2 aparte crèmes nodig is. In het vorige stukje heb ik al verteld dat er juist in de nachtcrème  meer vitamines en oliën zijn gebruikt om de crème nog meer voedend te maken. Door een nachtcrème te gebruiken wordt de aanmaak van collageen (zorgt voor stevigheid) en elastine (zorgt voor soepelheid) gestimuleerd. Om dit te realiseren is je nachtcrème tijdens de lange rustpauze (slapen) druk voor je aan het werk. Het resultaat is een soepele en gladde huid. De fijne lijntjes vervagen en rimpels blijven langer weg. En dat allemaal omdat je de huid een flinke dosis voedingsstoffen in de vorm van een nachtcrème geeft! Vooral als de huid niet meer zo piepjong is heeft het meer ondersteuning nodig. Ben je jonger dan werken de cellen in de huid nog wat sneller en is je huid eerder hersteld. Je huid zal na een bijvoorbeeld een nacht slecht slapen er nog best fris uitzien. Met de jaren komt daar helaas verandering in …

Kalmerende dagcreme van LIN Skincare

Geniet van deze kalmerende dagcrème!

Het verschil tussen een dag en nachtcrème zit dus in de hoeveelheid ingrediënten en hoe vol en romig deze aanvoelt. En een dagcrème moet beschermen en een nachtcrème moet herstellen. Je kunt ook een 24H crème gebruiken. Deze is op een speciale manier gemaakt waardoor je het goed voor de dag en de nacht kunt gebruiken. Een makkelijk product voor als je geen zin hebt in meerdere soorten flacons gebruiken. In een dagcrème zitten er veel ingrediënten en oliën verwerkt die je huid laten stralen. Op de dag is dit een gewild effect want je wilt er natuurlijk fris en uitgerust uitzien! Tijdens de nacht is dit helemaal niet nodig want niemand ziet je dan. En omdat dit niet nodig is zit dit effect ook niet in de nachtcreme. In de nachtcrème is alles gebaseerd op rust en voedend en vooral herstellen. 

Nu je het verschil weet kun je zelf wel bedenken of je een dag en nachtcrème nodig hebt of dat je liever voor makkelijk gaat en een 24H crème wilt aanschaffen. Heb je nog een jonge huid? Dan kun je misschien wel af met alleen een dagcrème zowel voor de dag als voor de nacht. Oke, ik hoor je denken … dus eerst zeg je dat ik een dag en nachtcrème moet gebruiken en nu kan ik ook alleen met de dagcrème smeren? Ik snap je verwarring. Het is ook alleen mijn advies in het geval dat je een nog jonge huid hebt waar niet veel herstelwerkzaamheden aan nodig is. Als het er dan ook nog geen sprake is van een gure kou buiten kan je best de dagcrème voor de nacht gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld in de lijn voor de normale huid (de soft & calming & recovering) een hoge concentratie honing laten toevoegen. Dat maakt dat de dagcrème ook heel verzachtend en dus herstellend is. Deze dagcrème is dus best te gebruiken ook voor de nacht. 

Je moet ook een beetje kijken naar wat voor huidtype en huidconditie je hebt. Is je huid erg droog dan zou ik zeker een nachtcrème aanraden. Je kunt het dan heel fijn vinden om overdag met een vettere gezichtscreme te smeren. Of andersom, je hebt een vette huid en gebruikt de dagcrème voor de nacht. Dat kan ook. Je lichte dagcrème is dan goed genoeg om je huid tijdens de nacht te verzorgen. Het is belangrijk dat je je gezicht verzorgt op een manier waar jij je het prettigst bij voelt. Vaak is het ook een kwestie van uitproberen wat het beste bij je past.

Als laatste heb ik nog de voordelen van een nachtcrème voor je op een rijtje gezet. Juist voor als je nog een beetje twijfelt of je nu wel of niet een nachtcrème nodig hebt. 

Het is niet om je te overtuigen maar meer zodat je makkelijker een keuze kunt maken. 

Wat doet een nachtcrème voor je huid:

  • extra hydrateren;
  • maakt je huid egaler en soepel;
  • geeft je huid versteviging;
  • aanmaak van collageen (minder fijne lijntjes en rimpels!;
  • helpt de bloedsomloop, je huid heeft dus meer kleur;
  • de huid neemt meer werkstoffen (ingrediënten) op;
  • vernieuwing van huidcellen;
  • het maakt je gezicht zachter

Zoals je hebt gelezen is de kracht van een nachtcrème best groot. Je werkt direct aan huidverbetering en dat is natuurlijk helemaal prima. 

Voor nu wens ik je welterusten, en vergeet niet te smeren!

Herstellende nachtcrème

Bestel deze herstellende nachtcrème!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 39 reviews.