Huidverzorging voor je gezicht

Huidverzorging voor je gezicht
8 april 2021 Belinda de Witte
Stralende huid in de zomer

Huidverzorging

Je huid verzorgen hoe doe ik dat het beste? Deze vraag krijg ik vaak te horen, dus tijd om hier een blog aan te wijden. Want zoals ieder mens uniek is heeft ook huidverzorging verschillende eigenschappen en diversiteiten. Huidverzorgingsproducten hebben een belangrijke taak in beschermen en herstellen van de huid.

Je kunt huidverzorging niet alleen aan één product overlaten. Juist dat producten met samenwerken en elkaar versterken zorgt voor het beste resultaat. Alle producten bij elkaar zorgen dat je huid er schoon en gezond uitziet. Het is een dagelijks terugkerende routine, net zoals tanden poetsen 🙂

Combideal 4 van LIN Skincare

Optimale reiniging en verzorging
met deze heerlijke producten!

Je kiest voor huidverzorgingsproducten omdat je graag een mooie huid wil hebben. Maar het is ook de basis voor een gezonde huid. Heb je onlangs de griep gehad? Dan heb heb vast even geen zin gehad in je huid verzorgen. Je hoofd staat er niet naar omdat je je belabberd voelt. Je hebt al moeite genoeg om door de griep heen te komen laat staan dat je denkt aan huidverzorging. Of misschien heb je toch de hydraterende gezichtscrème op het nachtkastje staan? En smeer je daar toch af en toe je gezicht mee in. Heel eerlijk, dat zou wel het beste zijn. Maar ik begrijp het als je hier even niet aan denkt. Ik heb ook wel eens de griep gehad dat ik mij zo ziek voelde met een hoofd vol met kou en snotterigheid. Mijn advies is om zodra je weer aan de beterende hand bent je huid goed te verzorgen. Je zult merken dat in korte tijd je huid flink is achteruit gegaan. Vaak is een droge en gedehydrateerde huid het gevolg van het ziek zijn.

Heb je al gehoord van het woord self-care? Dit woord duikelt tegenwoordig overal op. De vertaling is heel simpel namelijk goed voor jezelf zorgen. Kijk daar hou ik van 🙂 In de media komt self-care steeds vaker naar voren om echt bewust tijd voor jezelf te nemen. Je kunt dan denken aan een relaxte behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Of een poos in de badkamer doorbrengen met je favoriete IVY bodyline producten. Maar self-care is ook je huid dagelijks goed verzorgen. Wat betekent dat je een routine volgt. De dag beginnen met je huid schoonmaken is altijd een goed startmoment! Begin door je gezicht te reinigen met een zacht product zoals een cleanser. Het reinigen in de ochtend helpt goed om al het overtollig aangemaakte talg te verwijderen. Wist je dat talgklieren tijdens het slapen veel meer actief zijn en extra talg aanmaken? Wel 8 keer zoveel als overdag! Het talg wordt uit de poriën geduwd om als een vettig laagje over de huid te verspreiden. Verwijder je geen overtollig talg dan zal je huid steeds vetter worden. En onzuiver met puistjes en mee-eters.

Je huid ontdoen van talg doe je het beste met zachte en milde producten. Gebruik geen scherpe reiniging want anders gaat je huid alleen maar meer talg aanmaken. Hoe dat werkt? Zodra je huid merkt dat er een scherp en agressief reiniging wordt gebruikt brengt het een systeem in werking om meer talg aan te maken. Dat is heel slim van je huid maar meestal niet gewenst. Je komt hiermee in een vicieuze cirkel terecht van talg aanmaken waardoor je huid vet wordt. Omdat je geen vette huid wilt ga je maar door met een product wat de huid droger moet maken en vooral minder vet. Op een gegeven moment weet je huid niet meer waar het aan toe is en geeft het op. Het gevolg hiervan is een vochtarme huid met droge en schilferige plekken. Gebruik je een zachte en milde cleanser haal je wel het overtollig aangemaakte talg weg en de huidconditie blijft in balans. Dit zie je terug aan de huid, deze voelt zacht en glad aan.

Huidverzorgingsroutine

Waarom heb je een huidverzorgingsroutine nodig? Een routine is erop gebaseerd om het je makkelijk te maken. Je hoeft er niet meer bij na te denken wat je moet doen omdat het deel uitmaakt van je dagelijkse structuur. Een huidverzorgingsroutine staat aan de basis van een gezonde huid. Waarom? Omdat je dagelijks werkt aan het realiseren van een schone huid. En zeker niet onbelangrijk is dat op een schone huid minder ziekmakende bacteriën belanden. Want bacteriën houden niet van een schone huid maar juist van vuil waar ze zich fijn in kunnen nestelen. Daarom is het belangrijk om je huid 2 keer per dag te reinigen.Met een milde cleanser die je huid zacht maakt. Dit is nodig voor het behoud van je huid en om vuil (bijvoorbeeld van make up) te verwijderen. En, je gezichtscrème wordt op een schone huid veel beter opgenomen. Dit zorgt voor een mooie stralende huid, wie wil dat nou niet?

Om je huid te reinigen gebruik je een cleanser en toner. Het sprayen met een toner is speciaal om de huid te kalmeren en de ph waarde te herstellen. De ph waarde van de huid moet altijd 5.5 zijn. De ph waarde verandert een beetje met het reinigen van de huid. Vandaar dat je na het reinigen van cleanser en water de huid weer moet stabiliseren.

Om je huid te voeden smeer je met een dag- en nachtcrème. Of met een 24H crème, dat kan natuurlijk ook. Een goede gezichtscrème zit vol met beschermende en huidherstellende ingrediënten. Ook zijn antioxidanten in de crème nodig om de vrije radicalen te vangen. Wat zijn vrije radicalen? Door verschillende externe factoren maakt je lichaam vrije radicalen aan. Dit gebeurt door bijvoorbeeld roken, stress, ongezonde voeding en zonlicht. Ze hechten zich aan het bindweefsel zodat de huid minder soepel wordt en er rimpels ontstaan. Om hiertegen te vechten zijn de antioxidanten nodig. Ik vind het erg belangrijk dat er veel antioxidanten in huidverzorging is verwerkt. Er is zoveel vervuiling om ons heen dat de bescherming optimaal moet zijn. Een goed huidverzorgingsproduct is voorzien van een hoge concentratie antioxidanten. Wanneer dat het geval is doet het product ook echt iets voor je huid.

Van nature is er in je huid een dosis antioxidanten aanwezig. Maar door de huidige vervuiling door verkeer en industrie is de voorraad antioxidanten niet meer voldoende. Nog een reden is dat het aantal antioxidanten in de huid met de jaren vermindert. Om precies te zijn begint tussen je 30e – 50e jaar het aantal antioxidanten drastisch te verminderen. En dat is juist op het moment dat je ze hard nodig hebt om te strijden tegen huidveroudering! Want zonder antioxidanten hebben vrije radicalen vrij spel om schade aan te richten. En dat gebeurt dan ook. Er vormen rimpels, pigmentvlekken, je huid verslapt en is minder glad en de kans op huidkanker neemt toe. Er is immers niet, of niet genoeg, bescherming meer tegen allerlei ziekteverwekkers.

De naam antioxidanten zegt je misschien niet zoveel. Het zijn vitamines en mineralen (voor versterking van de huid). Bij de ontwikkeling van mijn huidverzorgingsproducten ben ik erg gespitst op de toevoeging van vitamines en mineralen. Vandaar dat de producten van LIN Skincare altijd bomvol zitten met o.a. vitamine C en E. Daarin mag ook calcium niet ontbreken. Deze stof geeft de cellen kracht en helpt bij de stimulering van collageen aanmaak. Een gezichtscrème met calcium bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Deze cellen zijn erg belangrijk om de huid soepel en glad te houden.

Dus om je huid te beschermen tegen huidveroudering is het belangrijk om te letten op hoge concentraties antioxidanten. Natuurlijk is dit als consument moeilijk, want kun je wel van de belofte van een merk op aan? Laat dat nou een grote reden zijn geweest om mijn eigen huidverzorgingsproducten te laten ontwikkelen. Dan ben ik zeker van de verwerking van alleen maar mooie en huidvriendelijke ingrediënten. En dat komt mijn, en die van jou, huid zeker ten goede 🙂

Combideal 6 van LIN Skincare

Verzorg je huid met deze hydraterende
en kalmerende dag- en nachtcrème!

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Daarnaast is zij oprichter en eigenaar van huidverzorgingslabel LIN Skincare.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 22 reviews.