Huidverzorging, de eerste stap naar een mooie huid!

Huidverzorging, de eerste stap naar een mooie huid!
11 maart 2020 Belinda de Witte

Huidverzorging

Op het moment leven we in een wereld die in zeer korte tijd op zijn kop is gezet door de komst van het Coronavirus. Alle kranten en nieuwsbrengers berichten ons het laatste nieuws over het virus dat ook bekend staat als Covid-19.

Wat als ver van onze bed show begon in het verre Azië is nu dichterbij ons huis aangekomen. Ook zijn we ons opeens veel meer bewust van onze begroetingsrituelen. Zo doen we geen hand meer geven, geen omhelzing en is de sociale afstand van 1 meter erg belangrijk. De elleboog groet is aangenomen als vervanger en je mag ook volstaan met een knikje van het hoofd. Het handen wassen is een vast ritueel geworden en we gebruiken handdesinfectie. In korte tijd hebben we ons heel bewust de hygiëneregels eigen gemaakt. Het klinkt heel betweterig nu, maar eigenlijk had dat er al in moeten zitten!

Thuis in quarantaine

Op dit moment is het, meer dan ooit, bij gezondheidsklachten gewenst om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het woord quarantaine is een begrip geworden. Loop je te snotteren, hoesten, niezen en heb je koorts dan rest je niets meer dan je ziek te melden. Natuurlijk is het mogelijk dat je gewoon last hebt van een normale verkoudheid of griep. Of zijn de pollen, want de bomen wachten niet met bloeien, nu niet je beste vriend. Waar je eerder met rode, droge en jeukende ogen, een snotneus en heel veel keren niezen de dag door moest brengen. En was het last van hooikoorts hebben eigenlijk heel gewoon. Wel lastig maar toch niet iets waar je voor thuis zou moeten blijven. Maar nu wordt je bij snotteren en proesten toch een beetje achterdochtig aangekeken. Want er is nu een zeer reële  kans dat je besmet bent geraakt met het coronavirus. Je werkgever heeft nu misschien al aan een half woord voldoende om je thuis te laten blijven. Al is het alleen maar voor de zekerheid. Voor veel mensen is er gelukkig ook de mogelijkheid om thuis te werken. Zodat het bedrijfsproces van je baan niet helemaal stil komt te liggen. Wanneer je gaat thuis werken kun je geen andere mensen besmetten met een mogelijk virus. En de werkzaamheden kunnen gewoon als anders doorgaan. Maar wat nu als je werkzaamheden niet thuis gedaan kunnen worden? Ook dan is het advies toch thuis te blijven. Je werkzaamheden op je werk liggen dan helaas stil. 

Hygiëneprotocol

In het begin van deze blog had ik het al over de begroetingsrituelen inzake het coronavirus. Geen handen schudden en het kussen en omhelzen is ook uit den boze op dit moment. Om te voldoen aan het hygiëneprotocol wordt aangeraden je handen vaker te wassen en te desinfecteren. De desinfecterende handgel is dan ook stelselmatig in winkels uitverkocht. Ben jij je nu ook meer bewust van je handen? En ook wat je handen nu allemaal voor narigheid kunnen verspreiden? Nog maar een keer extra je handen desinfecteren dan…

Misschien merk je het nu al aan je handen, na het vele gebruik van je handen desinfecteren en je handen wassen heb je een droge huid gekregen. En is het nu nog niet aan de orde, geloof me dan komt komt het nog! Want de desinfecterende handgel is nu niet bepaald verzorgend voor je handen. Anders zou het ook niet de functie hebben om te desinfecteren. Dus je handen gaan hoe dan ook droger worden. Als je handen droger worden heb je meer kans op kloven en wondjes in je handen en vingers. Wanneer je daar al eens mee te maken hebt gehad kun je dat gevoel vast nog wel naar voren halen. Want wanneer je met droge handen vol kloven en wondjes je handen moet wassen is echt geen pretje. Dan moet je echt op je tanden bijten omdat je huid zo gevoelig en zelfs pijnlijk aanvoelt. Mijn advies is om naast je handen desinfecteren een fijne handcrème te gebruiken. Om je handen heerlijk zacht te houden en te beschermen tegen allerlei schadelijke stoffen vanuit de desinfecterende handgel. De handcrème van LIN Skincare is heerlijk zacht en heeft o.a. als ingrediënt de macadamia oil. De handcrème trekt razendsnel in de huid en maakt je handen super zacht!

Huidverzorgingsproducten

Je kunt niet alleen last krijgen van droge handen maar ook de huid van de hele lichaam kan droog aanvoelen. Ik krijg veelal de vraag wat te doen bij huidschilfers die hinderlijk loslaten over het gehele lichaam. Ik geef altijd het advies om de gebruikte huidverzorgingsproducten onder de loep te nemen. En ook de haarverzorgingsproducten trouwens. Wanneer je onder de douche staat, of languit geniet van een warm bad, spoel je gelijktijdig met water je douchegel / badschuim over je lichaam. Is er iets in het product wat niet goed reageert op je huid krijg je daar vrijwel direct een allergische reactie van. Het resultaat is een droge en jeukende huid en natuurlijk de huidschilfers. Waar je dan nog meer jeuk van krijgt. Hoe bedoel je een vicieuze cirkel? 

Droge huid

Je kunt last hebben van een droge huid of van een zeer droge huid. Bij een zeer droge huid heb je hoogstwaarschijnlijk de alarmerende signalen van je huid gemist met als gevolg dat je huidconditie steeds minder is geworden. Wat kun je doen tegen een droge en een zeer droge huid? Betreft de droge huid je hele lichaam of alleen je gezicht? Wanneer je last hebt van alle gebieden op je lichaam is het verstandig om over te stappen op een andere douchegel / badschuim. In veel douche en badproducten zitten helaas nog teveel schadelijke stoffen verwerkt. Het product ruikt heerlijk maar geeft je huid een enorme opdoffer al tijdens het douchen of badderen. Op een gegeven moment begint na het douchen of badderen je huid hevig te jeuken. Met een rode huid als gevolg. Wacht je te lang en ga je gewoon door met het douche of bad product zal je huid extreem droog ervan worden. Wissel eens van product, dat kan al enorm helpen! Heb je een heerlijk product gevonden waar je huid goed op reageert, dan is het smeren van een bodycream een welkome aanvulling voor je huid. Het lijkt misschien op alleen maar verwennerij maar een bodycream heeft zeker bestanddelen in zich die je huid verzorgen en beschermen. 

Droog gezicht

Heb je last van een droge huid op je gezicht? Dan is het raadzaam om je gezichtsproducten te bekijken en zonodig te vervangen. Voelt je huid schraal aan, trekkerig en verschijnen er (droogte) lijntjes in je huid? Bij een droge huid is er sprake van te weinig vetten in de opperhuid. Ook kan het zijn dat de hoornlaag onvoldoende eiwitten bevat. Is dit aan de orde dan is het gevolg dat je huid te weinig vocht vast houdt. Met als resultaat dat je huid uitdroogt en gaat schilferen. Ook heeft de productie van talg of huidsmeer een belangrijke functie om je huidconditie op peil te houden. Een droge, of zeer droge, huid wordt ook wel een vetarme huid genoemd. 

Een droge huid kan ook aangeboren zijn, dan zit het in de genen en heeft vast één van je ouders of allebei je ouders er ook last van. Zeker kunnen je leefgewoontes of het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten een oorzaak van je droge huid zijn. Ik neem er een paar met je door. 

Huidverzorgingsproducten: douche- en of badgewoonten

Gebruik je zepen, douche en of badproducten met (zeer) agressieve stoffen erin? Dan kan in combinatie met (te) warm water je huid erg droog worden. 

Cosmeticaproducten

Ook allerlei scherpe grondstoffen in gezichtscrèmes en lotions kunnen de zuurmantel van je huid behoorlijk aantasten. Je huid kan de barrièrefunctie ( een beschermende taak) niet meer voldoende uitvoeren. Je huid probeert nog een tijdje te voldoen maar op een gegeven moment lukt het niet meer met als gevolg een droge huid. 

Voeding en leefstijl

Let je wel genoeg op wat voor voedingsstoffen je binnenkrijgt? Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zoals eiwitten en vetten kan ervoor zorgen dat je huid te weinig huidcellen aanmaakt. Een niet evenwichtig voedingspatroon kan zeker de oorzaak van je droge huid zijn. Ook te weinig water drinken helpt niet mee om je huid in topconditie te krijgen of te houden. Ik denk dat het wel bekend is dat wanneer je rookt dit je huid enorm kan uitdrogen. Niet goed voor de buitenkant van je huid en de nicotine is zeker niet goed voor de binnenkant van je huid en lichaam. 

Leeftijd

Heb je een ‘zekere’ leeftijd bereikt? Ben je in de overgang of in de menopauze geraakt? Naarmate je ouder wordt is je lichaam onderhevig aan veel verandering in de hormoonhuishouding. Dat is een normaal proces waar alle vrouwen doorheen moeten. Je kunt dan goed merken aan je huid dat het en dunner is geworden en dus slapper van structuur maar zeker ook droger aanvoelt. 

Het weer

Over het weer kunnen we elke dag wel een boek vol schrijven. Niets zo veranderlijk als het weer nietwaar? Van koude temperaturen maar ook wind en een droge lucht brengen veel schade aan op je huid. Wanneer het winter is kan je huid dus nog droger aanvoelen dan wanneer het zomer is. Ook bij zonlicht trouwens heb je kans op uitdroging van je huid. Gebruik een fijne gezichtscrème om je huid te verzorgen en te beschermen!

Stress

Heb je last van stress dan is dat al erg genoeg. Wist je dat stress je huidfuncties verstoort? En dat stress zeker een invloed heeft op de aanmaak van proteïnen in je huid. Deze aanmaak van proteïnen hebben we heel hard nodig om het vocht in de huid te helpen vasthouden. Nog een reden om stress te beperken en te gaan voor ontspanning. Boek eens een behandeling bij de schoonheidsspecialiste om je gezicht te laten reinigen en te verzorgen. Vooraf een heerlijke ontspanningsmassage maakt je al heel ontspannen!

Oplossing

Gedurende deze blog heb je kunnen lezen over de gevaren van het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten. Deze zijn mogelijk de oorzaak van je droge huid. Voor de juiste oplossing schaf je de voor jouw huid geschikte optimale huidverzorgingsproducten aan! Wacht niet te lang met het veranderen van bijvoorbeeld je douchegel of badschuim. Bedenk dat bij elke wasbeurt je huidconditie achteruit gaat. Is je huid droog en jeukerig en ziet het rood? Laat het schadelijke huidverzorgingsproduct links liggen. En ga voor een product wat ook echt iets voor je huid doet. Heeft je huid al echt schade van een product opgelopen? En is er al sprake van vochtverlies in de huid? Let bij het aanschaffen van een gezichtscrème dat het ingrediënt hyaluronzuur erin verwerkt is. Hyaluronzuur is een stof die we van nature in ons lichaam hebben. Het zorgt voor voldoende hydratatie in je huid. Hyaluronzuur is een bouwsteen van ons lichaam om deze soepel en vochtrijk te houden.

Wanneer je last hebt van een droge huid duidt dit op een tekort aan vocht. Het is heel belangrijk om een gezichtscrème te gebruiken die dit tekort kan helpen aanvullen. Ook vervaagt hyaluronzuur de fijn (droogte) lijntjes en rimpels in je huid. Het werkt tevens ontstekingsremmend en geeft je huid de nodige verzorging en bescherming. Gebruik je een 24H crème  is je huid gedurende de dag en de nacht super goed verzorgd. En is je droge huid snel verleden tijd!

Tijd

Tja, en wat doe je dan met al je tijd wanneer je wellicht thuis bent (en niet kan thuiswerken) vanwege het coronavirus?

Heb je al je televisie programma’s al bekeken en zijn je boeken ook uitgelezen? Denk dan eens aan je huidverzorgingsroutine. Ga eens naar de website LINSkincare.nl en kijk wat deze allemaal voor jou te bieden heeft. En een bijkomend voordeel, je hoeft er de deur niet voor uit 🙂 Ook als je niet thuis in quarantaine moet is het leuk om eens op onze site te kijken. Misschien wil je gewoon eens een ander huidverzorgingsproduct ervaren. Kom eens langs in onze webshop!

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.