Huid, huidverzorging & herfst

Huid, huidverzorging & herfst
1 oktober 2020 redactie
Huidverzorging in de herft met de producten van LIN Skincare

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Je huid in de herfst

In mijn blog wat ging over je huid in de herfst heb je gelezen wat luchtvochtigheid met je huid te maken heeft.

Door ramen en deuren dicht te doen en de verwarming wat hoger te zetten creëer je niet een fijne omgeving voor je huid. Ik begrijp dat jij het heerlijk vind om na een heerlijk geurend warm bad in comfy kleren bij de kachel te zitten. Dat weet ik omdat dat voor mij ook een favoriet ontspanningsmoment is. Badschuim tot aan mijn oren en genieten van het warme water. Gelukkig heeft LIN Skincare een badschuim ontwikkeld waar de huid super zacht van wordt. Dat maakt het badderen nog meer relaxing 🙂

Veranderingen

We gaan van zomer naar herfst wat een fikse verandering voor je lichaam meebrengt. Vanwege de warme zomer is je huid misschien wat droger geworden. Of, als je goed gesmeerd hebt valt de schade alles mee. Na de zomer geef ik altijd het advies om je huid te ontdoen van dode huidcellen. Dit doe je door te scrubben met een bodyscrub die je huid schoon en zacht maakt. Gebruik altijd een scrub waar een huidolie in verwerkt is. Dit is nodig om je huid nog meer te verzorgen. Wat gebeurt er na de zomer nog meer in je huid?

Droge huid

Ik zei het al eerder, je huid wordt droog van een lage luchtvochtigheid. Wanneer je veel binnen zit en de verwarming aan hebt gaat de luchtvochtigheid drastisch naar beneden. Een droge lucht in huis komt over het algemeen in Nederland alleen voor in de winter. Het aanstaan van de verwarming zorgt voor verdamping van het vocht in de lucht. Kom je daarnaast niet veel buiten, waar de regen voor vocht zorgt, dan droogt je huid zeer snel uit. De volgende stap is dan ook hydrateren! 

Na de zomer moet je huid een grote omschakeling maken. De verwarming gaat weer aan, en meer kans op een droge huid. De huid kan hierdoor gaan schilferen en zelfs onrustig worden. Voorkom deze problemen door goed te smeren. Na het douchen je huid insmeren met een hydraterende bodycream is heel prettig voor je huid. Weet je dat de huid de bodycream of bodylotion nog beter opneemt wanneer je huid nog een beetje vochtig is? Is je gezicht in deze periode droog en voelt het strak en trekkerig aan? Gebruik eens een moisturizer. De naam moisturizer betekent hydrateren en dat is precies wat je huid nu even nodig heeft.

Ervaar de heerlijke bathfoam van LIN Skincare

Geniet van deze heerlijke badschuim!

Puistjes

Heb je net na de zomer meer last van puistjes? Er zijn verschillende redenen voor het feit dat je nu meer last hebt van onzuiverheden zoals puistjes. Ik ga nog even met je terug naar die heerlijk warme zomer. Minder puistjes en een zomers tintje is vaak het gevolg van zonnestralen op je huid. De zon droogt je huid meer uit en maakt de talgklieren veel minder actief. Waardoor je opmerkt dat je huid opknapt en de onzuiverheden tot het verleden behoren. Het minder opvallen van puistjes heb je te danken aan het zomerse tintje. Het zijn eigenlijk voordelen die bij de zomer horen. Onderhuids is er meer aan de hand en is er een heel proces gaande. Dat is helaas te merken wanneer de zon achter donkere wolken verdwijnt en het licht buiten schaarser wordt. Je huid verliest het zomerse tintje waardoor onzuiverheden meer opvallen. Het effect van zonlicht is dat de huid dikker van structuur wordt. Hierdoor kan de talg minder goed naar het huidoppervlak uitvloeien. Met als gevolg  verstoppingen en puistjes en mee-eters. 

Een volgende reden is dat na de zomer het gewone leven weer begint. De vakantie is weer voorbij en het dagelijkse werk en of schoolleven is weer begonnen. Er komen weer deadlines voor tentamens aan of andere stress gerelateerde zaken. En stress heeft een negatieve invloed op je gezondheid en huid. Wanneer je stress ervaart komen er hormonen vrij die ontstekingen veroorzaken. Je lichaam gaat deze stressreactie tegen door in de verdediging te gaan. Dat is heel goed van je lichaam alleen komt met deze verdedigingsreactie een dosis cortisol vrij. Dit is een hormoon wat acne kan veroorzaken. Het (langdurig) verkeren in een stresssituatie kan veel invloed hebben op je huidconditie. 

Nog een reden voor een onzuivere huid in de herfst is de blootstelling aan de zomerzon. Je kunt stellen dat je na het genieten van de zomerzon de rekening gepresenteerd krijgt. Ik heb het al eerder gehad over het effect van de zon op je huid. Hierdoor is je huid dikker geworden en er is een fikse toename van keratine (taai onoplosbaar eiwit) naar boven gekomen. Deze keratine nestelt zich aan de oppervlakte van je huid wat tot verstopping van de poriën kan leiden. Het gevolg hiervan is een onzuivere huid.

Bloedcirculatie

Ben je eenmaal in de herfst beland heb je te dealen met kouder weer waardoor je bloedcirculatie verandert. Je zult merken dat je huidskleur bleek wordt en de huid toont ook doffer. Je lichaam heeft zuurstofrijk bloed nodig en daarvoor is je bloedcirculatie druk aan het werk. Deze circulatie zorgt voor transport van zuurstof naar de cellen in het lichaam. Het transport van voedingsstoffen en hormonen verloopt via de bloedstroom. Een verminderde werking van de bloedcirculatie kan bijvoorbeeld komen door een droge lucht binnenshuis, kou of juist veel zon. Je huid kan hierdoor droog en schilferig worden of je kunt last krijgen van acne. Houdt de verminderde bloedcirculatie langer aan kun je te maken krijgen met een versnelde veroudering van de huid. Behalve je gezicht is de nek en decolleté daar heel gevoelig voor. Mijn advies is om je huid goed te verzorgen met huidverzorgingsproducten met de juiste ingrediënten. Alleen dan kan een product je huid goed verzorgen en beschermen. Producten die je huid hydrateren zijn een must!

Huidverzorging

De herfst is bij uitstek de tijd om je huid een flinke boost te geven. Zelfs als je in de zomermaanden je huid goed hebt verzorgt is de kans op huidschade aanwezig. De zonkracht kan je DNA en collageen en elastine flink hebben aangetast. Wat is collageen en elastine ook alweer? Het collageen wordt in je lichaam aangemaakt en houdt de organen en weefsels op de juiste plaats. Dit geldt voor je botten, pezen en banden maar ook je haren, nagels en huid vallen hieronder. De elastine zorgt voor stevigheid in je lichaam. Het is een heel belangrijk eiwit in het bindweefsel. De elastine zorgt voor soepelheid en veerkracht van je huid. Met het ouder worden wordt de kracht van deze stoffen steeds minder. Zo zal wanneer de kracht van elastine afneemt de huid slapper worden. En als ook het collageen afneemt wordt de huid nog meer slapper en gaat uitrekken. Hierdoor wordt de huid rimpelig. Het is heel belangrijk om je huid als je jonger bent goed te verzorgen door te smeren met hydraterende huidverzorgingsproducten. Wacht niet tot je huid al aan het verouderen is. Kijk ook eens of het ingrediënt Niacinamide in je crème voorkomt. Dit ingrediënt helpt mee om je huidbarrière weer te herstellen. Ook kalmeert het de huid. Een belangrijk ingrediënt dus! Gebruik in de herfst periode geen schuimende producten voor je huid. En dan bedoel ik niet het in bad gaan met witte koppen van schuim. Dat is natuurlijk heerlijk. Mits het een badschuim is die de huid op de juiste wijze hydrateert. Dat dan weer wel. Met schuimende producten bedoel ik producten die je huid kunnen uitdrogen. In plaats ervan kun je beter kiezen voor een zachte reinigingscrème  voor je huid. Een crème beschermt je huid en kun je ook wat langer laten zitten als gezichtsmasker. Probeer de reinigingscrème van LIN Skincare maar eens. Je huid voelt daarna heerlijk zacht aan 🙂

Reinigingscrème van LIN Skincare

Bestel deze heerlijke reinigingscrème!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.