De beste huidverzorgingstips voor in de herfst

De beste huidverzorgingstips voor in de herfst
9 oktober 2020 Belinda de Witte

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Herfst

Het is officieel, de herfst is begonnen! Dit seizoen zorgt voor een hoop gezelligheid binnenshuis en maken we een aanloop naar de winter toe.

Een handcrème is nu vast een product wat al standaard in je tas zit. Het is prettig om te smeren met een hydraterende handcrème om je handen goed te verzorgen. Begin niet pas met smeren als de huid van je handen al gortdroog aanvoelen. Maar smeer preventief voor je de deur uitgaat om het barre herfstweer te trotseren. Ook als je veel binnenshuis bent is een goede handcrème een must. Het is heerlijk dat de kachel lekker staat te snorren maar je huid droogt hiervan wel uit. Denk ook aan de inwendige mens. En dan bedoel ik in de zin van water drinken. Ik weet dat het in de herfst geen dorstig weer meer is en de noodzaak om te drinken een beetje achterblijft. Bedenk wel dat je lichaam altijd voldoende vocht nodig heeft. Dus ook in de hersfst en winterperioden. Het water wordt gebruikt om je huid soepel en zacht te houden. Omdat je huid van alleen water drinken niet soepel en zacht blijft is het smeren met huidverzorging heel belangrijk.

Weer Effect 

In een eerdere blog wat ging over je huid in de herfst heb ik de verandering van weer op de huid besproken. Voor de duidelijkheid tip ik dit onderwerp nog eens aan. Wanneer de herfst begint sluipt de drang om te gaan cocoonen langzaam ons leven binnen. De deur die de hele zomer zo fijn heeft opengestaan gaat dicht en ons leven speelt zich grotendeels binnenshuis af. Met het sluiten van ramen en deuren wordt de luchtvochtigheid in huis lager. Daar merken we eerst nog niets van. De luchtvochtigheid zorgt ervoor dat je huid vocht gaat verliezen en daardoor ook droger aanvoelt. Onderneem je niet op tijd actie kun je huidklachten gaan ervaren. Vandaar dat je in deze tijd van het jaar meer last kunt krijgen van een droge huid, rode vlekjes of een trekkerig gevoel.

Verzorg je handen met de handcrème van LIN Skincare

Verzorg je handen met deze
hydraterende handcrème!

Bijna alle dagen regen kan erg deprimerend zijn maar deze vochtige periode is wel goed voor je huid. Buiten is de luchtvochtigheid hoger dan in je huis. Het vochtige seizoen is aangenaam voor de conditie en de beschermlaag van je huid. Je huid kan zo ook veel beter het vocht in zich vasthouden. Het nadeel is wel dat je ervoor naar buiten moet. En zo lang je buiten bent heeft de hoge luchtvochtigheid een positief effect op je huid. Deze verdwijnt zodra je weer naar binnen gaat. Ook het feit dat je van buiten naar binnen gaat zorgt voor een fikse optater in je huid. Het geschakel van hoge en lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat er nog meer vocht uit je huid verdwijnt.

Tips

scrubben

Misschien ben je al bekend met scrubben of breng ik je nu op een goed idee. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen van je huid. Wist je dat de handen en voeten ook best graag een keer gescrubt willen worden? Wanneer de temperaturen naar beneden zakken kunnen je handen en voeten erg droog worden. Gebruik altijd een scrub met zachte scrubdeeltjes die ervoor zorgen dat je huid niet beschadigt. Vergeet niet om na het scrubben je huid goed te verzorgen met een bodycream of bodylotion. Het is erg belangrijk om je huid na het scrubben te hydrateren. Nu de dode huidcellen eraf zijn heb je een nieuw velletje gekregen waar je zuinig op moet zijn. Dus goed insmeren! Even een extra tip: gebruik de IVY bodyscrub als tussenstof ( dus een keer geen scheergel) om je benen te ontharen. Het resultaat is, dankzij de zachte ingrediënten en oliën, een zeer zachte huid! Scheer ook eens je benen van boven naar beneden. Dus van de knie af naar je voet. Je zult merken dat de haren minder snel teruggroeien. Na het scheren altijd je huid insmeren met een fijne bodycream!

Rustmoment

Plan voor jezelf een paar keer per week een relaxmoment in. Zet het in je agenda om er zeker van te zijn dat de afspraak met jezelf ook echt staat. Trek je terug in de badkamer voor een ontspannen douche of bad. Ben je de gelukkige van een ligbad probeer dan eens de IVY badschuim. Neem de tijd, zeker een halfuur, om te genieten van de rust om je heen. Wat is er nu fijner dan na een drukke dag je heerlijk te laten wegzakken in een warm en lekker geurend bad. Heb je geen bad? Geen nood de IVY bodyline heeft ook een zeer zachte douchegel met een zachte subtiele geur. Of je nu geniet van de badschuim of de douchegel het effect erna is hetzelfde. Je huid is heerlijk zacht en heel belangrijk gehydrateerd!

Smeren, smeren en nog eens smeren

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, in de herfst (maar ook in de winter) kan je huid een extra aan voedende verzorging goed gebruiken. Door de regen en gure wind en de warmte binnenshuis krijgt je huid heel wat te verduren. Met als gevolg droge plekjes op bijvoorbeeld de ellebogen en benen. Ook de handen kunnen erg droog aanvoelen. Vandaar dat ik altijd pleit, zoals in het begin van deze blog, voor een fijne voedende handcrème. Voor je lichaam kun je de bodycream of bodylotion gebruiken. Een handige tip: Om het vocht van douche of bad nog langer in je huid te vangen breng dan je bodycream aan op een nog vochtige huid. Door het insluiten van vocht blijft je huid langer gehydrateerd en werkt de bodycream erna nog beter.

Huidverzorging

De huid hydrateren blijft een belangrijke factor om uitdroging te voorkomen. Dit kan alleen door te smeren met huidverzorging die je huid voldoende hydratatie geeft. Gebruik nooit voor je gezicht en de rest van je lichaam dezelfde crème. De huid op je gezicht is van een andere structuur dan de rest van je lichaam. De huid van je gezicht is dunner en heeft een andere verzorging nodig. De huidverzorgingsproducten van LIN Skincare zijn op uiterst kundige wijze samengesteld om tegemoet te komen aan de behoefte van gezicht en lichaam. Hier is ook gelet op de wijze waarop de inhoud is verpakt. Bij LIN Skincare zie je geen potten en dat heeft een reden. In een pot kunnen wij niet garanderen dat de inhoud op top niveau blijft. Daarom is gekozen voor een licht- en luchtdichte verpakking. Zo heb je bij ieder pompje een schone crème.

Ben je nog lekker aan het relaxen? Neem de tijd om te genieten van een heerlijk gezichtsmasker. De reinigingscrème is speciaal ontwikkelt om je huid optimaal te reinigen. De romige crème maakt je huid niet alleen heel schoon maar ook super zacht. Daarnaast is de reinigingscrème ook ontwikkeld om te gebruiken als gezichtsmasker. Er is een hoge kwaliteit aan ingrediënten gebruikt om je huid super goed te verzorgen. Laat het gezichtsmasker een poosje, ongeveer 15 minuten, intrekken en spoel daarna af met lauwwarm water. Wil je het helemaal goed doen? Spray je gezicht met de gezichtslotion. Deze lotion kalmeert de huid. Daarna je huid insmeren met een fijne dag – nachtcrème of 24H crème of moisturizer. Wist je dat de moisturizer is ontwikkelt voor de mannenhuid om  te hydrateren? De huid van de man heeft na het scheren een moisturizer nodig om de huid te herstellen. De moisturizer is neutraal van geur zodat dit product ook veelal door de dames wordt gebruikt. Gewoon omdat het een heerlijk en fijn product is!

Hydraterende moisturizer van LIN Skincare

Ervaar deze hydraterende moisturizer!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 17 reviews.