Huidverzorging mannen

Huidverzorging voor mannen

Je huid heeft veel te verduren gedurende de dag en nacht. Als grootste orgaan van je lichaam heeft het een zeer belangrijke functie. Je huid heeft namelijk als taak om een barrière te vormen voor alles wat buiten je lichaam gebeurt. Het zorgt ervoor dat er niet teveel water en zouten uit je lichaam verloren gaan. En, dat water en schadelijke stoffen niet door je huid het lichaam binnen kunnen dringen. Je huid geeft je bescherming de hele dag en nacht door, geef het daarom de beste huidverzorging die er voor mannen is!

Wanneer je even niet zo goed in je vel zit door bijvoorbeeld griepklachten zie je dit meestal direct aan je huid. Je ziet er moe uit en de huidskleur is wat valer en misschien een beetje grauw. Je huid geeft een reactie op wat er binnen in je lichaam gebeurt. Je kunt het zien in de spiegel, en je kunt je huid voelen, het geeft je een idee over hoe het met jezelf en je huidconditie gesteld is. Om goed te kunnen functioneren heeft je huid aandacht en verzorging nodig. Net zoals je gezond eet, beweegt, en voldoende slaapt om je organen gezond te houden. Je huid heeft de beste verzorging nodig om optimaal zijn werk te kunnen doen!

Showergel MEL

Ervaar deze hydraterende showergel!

Producten speciaal voor de huidverzorging van mannen!

Waarom heeft de man zijn eigen huidverzorgingsproducten nodig? Omdat de huid van de man een heel andere structuur heeft en een verschillend hormoonstelsel dan dat bij de vrouw het geval is. De combinatie van meer collageen,elastine en talg/haarfollikels zorgt ervoor dat de huid van de man niet alleen dikker is maar ook vetter. De hoeveelheid collageen zorgt voor meer vochtreserves om de huid strak en elastisch te houden. Hierdoor krijgt de man minder snel rimpels. Maar vanaf het 45e levensjaar wordt de huid dunner en krijgt de man met huidveroudering te maken.

Het hormoon testosteron zorgt ervoor dat de talgklieren talg produceren. Wanneer deze verstopt raken kunnen er onzuiverheden ontstaan. Het is van belang om een huidverzorgingsproduct te gebruiken met veel vocht en weinig vet voor het beste resultaat.

Dus, omdat de man een dikke huidlaag heeft en de vrouw een dunne huidlaag verschilt het in het gebruiken van huidverzorging. De huid van de man moet worden gehydrateerd maar ook herstellende ingrediënten zijn belangrijk. De moisturizer is speciaal ontwikkeld om de mannenhuid perfect te hydrateren en goed in balans te houden. 

Voor een optimaal resultaat is huidverzorging nodig

Water drinken is heel goed, met water jezelf opfrissen, is ook heel fijn. Met water je huid schoonmaken, helaas dat doet helemaal niets voor je huid! Water kan alleen stofdeeltjes van je lichaam afspoelen, het lost geen vet en andere stoffen (zoals bijvoorbeeld make up) op. Ook zit er in water zouten, kalk en zelfs chloor. Deze stoffen kunnen je huid extra uitdrogen.Om je huid goed schoon te maken heeft water een product nodig om allerlei vetten en stoffen op je huid goed op te lossen. Gebruik altijd een reinigingsproduct dat je huid goed reinigt, hydrateert en beschermt.

Je huid reinigen

Wanneer je huid reinigen? Daar is geen keuze in, gewoon in de ochtend en in de avond. 

Waarom twee keer per dag reinigen? Wanneer je ‘s nachts lekker ligt te slapen is je huid heel hard aan het werk om zich te herstellen van alle invloeden gedurende de dag. Je komt overdag veel in aanraking met allerlei stoffen die je huid kunnen verontreinigen en uitdrogen. Denk aan uitlaatgassen van het verkeer en milieuverontreiniging van bedrijven. Ook wanneer je zelf rookt of in een rokerige omgeving verblijft brengt het schade aan op je huid. Al deze stoffen zijn niet goed voor je en moeten van je huid worden gewassen. Je huid kan zich pas echt goed herstellen wanneer deze schoon is. Breng hierna je gezichtscreme zoals de moisturizer aan op je huid. De huidporiën kunnen nu alle werkzame ingrediënten goed in zich opnemen. Smeer je de moisturizer op zonder eerst je huid met een reinigingsproduct te hebben gereinigd? Dan heeft de moisturizer geen meerwaarde, je plakt er alleen het vuil mee aan je huid vast. 

Klaar voor de dag!

Na een nacht lekker slapen wordt je meestal uitgerust wakker. Je hebt je huid de avond ervoor goed gereinigd en verzorgd met een hydraterende moisturizer. Je huid is klaar voor de dag, of toch niet? Het kost je wederom een paar minuten extra om je huid perfect te reinigen. Dat is zeker nodig omdat je huid in de nacht meer talg aanmaakt wat een vettig laagje op je huid achterlaat. Door ‘s-ochtends het vettig laagje op je huid te verwijderen heb je minder kans op puistjes en andere onzuiverheden.

Het gebruik van producten voor de huidverzorging van mannen

Hoe gebruik je een reinigingsproduct? Je maakt een verdeling van de substantie over je handen en masseer lichtjes over je gezicht. Voeg water toe en al masserend spoel je het reinigingsproduct van je huid. Je mag best rijkelijk water gebruiken en vergeet daarbij niet je hals, kaaklijn, de huid bij je oren en de haargrens te wassen. Als je huid helemaal schoon is dep je je huid met een schone handdoek helemaal droog.Je huid voelt nu zacht en soepel aan. 

Geen droge huid of huidirritatie meer na het scheren!

Heb je je huid goed gereinigd? Dan kun je nu verder met je verzorgingsritueel. 

Scheer je regelmatig alle haartjes van je gezicht weg? Bedenk dan dat je bij “nat scheren” telkens de bovenste huidlaag van je gezicht schraapt. Waardoor je huid geïrriteerd kan raken en er onrustig uit kan gaan zien. Het kan zelfs wondjes veroorzaken. Voelt je huid trekkerig aan na het scheren? Gebruik een moisturizer om je huid te hydrateren en in balans te houden. Ook geeft de moisturizer je huid bescherming tegen allerlei invloeden gedurende de dag. De moisturizer heeft een krachtige formule van zachte oliën en ingrediënten en is speciaal voor de mannenhuid ontwikkelt. Heb je een baard? De huid onder je baard heeft ook verzorging nodig. Een gezonde huid met een gezonde vochtbalans zorgt voor een optimale baardgroei en een gezonde haarglans! Masseer de moisturizer luchtig aan op de huid en de eventuele haargroei gebieden. Vergeet daarbij niet je hals in te smeren. 

Je huid is nu klaar voor het starten van een nieuwe dag!

Hydraterende moisturizer van LIN Skincare

Ervaar de hydraterende werking
van deze moisturizer!

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 38 reviews.