Huidirritatie bij mannen na het scheren

Huidirritatie bij mannen na het scheren
3 november 2019 Belinda de Witte
In Huidverzorging mannen
Baard laten staan

Een geïrriteerde huid

Bijna elke man heeft er wel eens last van, rode bultjes en een geïrriteerde huid na het scheren. Voor veel mannen is het een prima oplossing om de baardharen fijn te laten woekeren. Geen gedoe meer met scheren, geen geïrriteerde gewoon de haren laten groeien. Het scheermesje krijgt een mooi plekje in de kast, je bent er klaar mee! Het kan een optie voor je zijn. Maar wanneer je toch liever je baardharen ziet verdwijnen is het handig om je scheerritueel eens onder de loep te nemen. Ken je de spreuk ‘ Een goede voorbereiding is het halve werk’?  Misschien een open deur maar in het geval van je scheerritueel het overdenken waard. 

Man met nat gezicht voor het scherenEen goede voorbereiding

Maak in ieder geval geen haastklus van het scheren! Zeker als je de huid ‘nat’ scheert kun je met een scherp scheermes snel wondjes in je huid maken. Om aandacht te hebben voor het scheren is een klein beetje meer tijd noodzakelijk. Dus, zet je wekker in de ochtend ietsjes eerder, dat kan de nodige pijn tijdens en na het scheren misschien voorkomen. Heb je al moeite genoeg om in de ochtend op tijd je bed uit te komen? Zet je resoluut je wekker op vele keren snoozen? Dan is je scheerritueel mogelijk in de avond voor het slapen gaan een betere optie voor je. Oké je hebt je tijdstip gekozen en hoe nu verder?

Wees zacht voor je ruwe mannenhuid!

Heb je de wekker niet meer kunnen negeren en ben je in de badkamer beland voor je verzorgingsritueel? Een ontspannen douchemoment helpt je al een eind op weg om straks aan je scheerklus te gaan beginnen. Het warme water van de douche ontspant je body en mind terwijl je geniet van een fijne hydraterende douchegel! Of je nu voor de ochtend of de avond kiest, het douchen of badderen maakt je huid heerlijk zacht. Het warme water maakt ook dat je baardharen zachter worden. En niet alleen geniet je zelf je van het warme water ook je huid wordt hierdoor meer ontspannen. Heel prettig voor straks tijdens het scheren! 

ScheersetDe juiste volgorde!

Eenmaal voor de spiegel en je scheergerei beland gaat het echte werk beginnen! Inspecteer je scheermes, is deze nog scherp genoeg? Of ben je toe aan een nieuwe? Bezuinig hier niet op. Een te vaak gebruikt scheermes zorgt niet voor een glad geschoren resultaat daarbij zal het scheren ook pijn doen. Zorg ervoor dat je gezicht nog een beetje vochtig is en verdeel de scheergel / mousse over de baardgroei. Scheer nooit en te nimmer zonder scheerproduct. Het scherpe scheermes kan al gevoelig zijn voor je ‘ingezeepte’ gezicht dus zeker als je zonder scheergel over je gezicht gaat schrapen. In dat geval kun je beter een doos pleisters bij de hand hebben. En dat is zeker niet de bedoeling! Denk tijdens het scheren dat je huid een ‘zachte hand’ fijner vind dan hard duwen op je scheermes. Het met de haargroei richting mee scheren voorkomt irritatie al is het resultaat met het tegen de haargroeirichting in scheren wel beter.

De finishing touch

Na het scheren spoel je je huid met water schoon. Daarna droogdeppen en je moisturizer tevoorschijn halen. Natuurlijk kies je voor een product die je huid beschermt en herstelt en hydrateert. Breng de moisturizer luchtig aan op je gezicht en vergeet daarbij je hals niet. Gebruik de moisturizer elke dag en je huid voelt heerlijk zacht en soepel aan!

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 17 reviews.