Neem je huidverzorging onder de loep als de verveling toeslaat

Neem je huidverzorging onder de loep als de verveling toeslaat
31 maart 2020 Belinda de Witte
In Handen

Werk

Wanneer je niet werkzaam bent in één van de vitale beroepen ben je nu waarschijnlijk alweer ruim 2 weken thuis. Misschien kun je thuiswerken, al dan niet met aandacht vragende kinderen om je heen. En natuurlijk vragen je kinderen aandacht, want ook voor hen is het een op zijn minst ongewone situatie. Wie had dit eerder gedacht, met zijn allen verplicht thuis blijven.

Alleen wanneer je in de vitale sector werkzaam bent heb je nog een redelijk normaal dagelijks ritme. Hoewel dit dagelijks ritme vast neerkomt op veel meer werken dan normaal gesproken het geval is. Ik zeg hulde aan iedereen die in een vitaal beroep werkzaam is. En wanneer we deze ellende weer te boven zijn gekomen, graag ook wat loonsverhoging voor deze beroepen. Want ben je werkzaam in de zorg, supermarkt, politie, defensie of vrachtwagenchauffeur (belast met het leveren van al onze boodschappen!) dan maak je nu wellicht heel veel meer uren dan normaal gesproken. 

Thuisonderwijs

En hulde ook aan alle thuiswerkende papa’s en mama’s die nu ook een neventaak als meester en juf hebben. Ik geef het je te doen om je kroost voldoende geconcentreerd te houden tijdens de dagelijkse thuislessen. Voor je kind(eren) is thuis niet hetzelfde als school, ben je thuis mag je (normaliter) spelen.

Oké, op een gegeven moment komt huiswerk maken om de hoek kijken. Maar over het algemeen ben je thuis vrij van schoolse taken. En, dat is nu eventjes heel anders. Misschien heb je zelf al een paar keer gedacht, pfff thuisonderwijs geven is best nog wel lastig. Wanneer je kinderen een spanningsboog hebben van ten hoogste 10 minuten  (vrij normaal) is het lastig om je door de studiestof heen te worstelen. Dus ook maar hulde aan alle juffen en meesters en leerkrachten van alle soorten onderwijs. Ook, straks na de crisis, maar een procentje of wat in jullie loonzakje erbij!

Verveling

Begin je de dag met het doorlezen van allerlei nieuwsbrengers over wat het coronavirus ons land en de wereld toebrengt? In no time is het virus in ons systeem geslopen, meedogenloos verwoestend en als een wervelwind raast het over ons heen. En toch, het is menseigen, begint naast alle ellende toch ook ons eigen leven weer belangrijk te worden. Want naast al het vreselijke leed betreffende het coronavirus proberen we op zo goed mogelijke wijze ons leven op orde te krijgen. Het is even anders dan ons leven voor het coronavirus.

Het merendeel van ons burgers hoeft de deur niet uit voor naar het werk te gaan. Je kunt ervoor kiezen om wat langer in bed te blijven liggen. Zou ik geen gewoonte van maken, er komt echt weer een dag dat je wekker voor het werk gezet moet worden. En dan, na het opstaan, ligt er misschien wel een hele lange dag met nietsdoen in het verschiet. Waar je de eerste weken jezelf hebt vermaakt met oneindig lang Netflix kijken of alle series op Videoland hebt gekeken. Of je hebt het boek, wat al maanden lag te verstoffen, fijn uitgelezen. En opeens is daar de verveling die om de hoek komt kijken. En wat doe je dan met alle vrije tijd?

Thuis

Sinds kort zijn de corona maatregelen van kracht om ons te behoeden voor het krijgen van het virus. En natuurlijk ook om de ouderen en kwetsbare mensen onder ons voor het virus te beschermen. Ik vroeg laatst aan een dame op leeftijd, met de respectabele leeftijd van 90!, kun je deze situatie nou vergelijken als destijds in de oorlog (1940 – 1945 )? In de oorlog was onze vrijheid opeens ernstig beperkt door, dat dan weer wel, een zichtbare vijand. Nu is onze vrijheid beperkt door een onzichtbare vijand die als een soort sluipmoordenaar ons verrast met zijn verwoestende kracht.

In mijn gesprek met de dame op leeftijd werd het mij duidelijk dat het hebben van vrijheid, om te gaan en staan waar je wilt, nog steeds een kwetsbaar ding is. Zo zie je maar dat we zomaar ( weer ) in een vrijheidsberovende situatie kunnen belanden. Een situatie waar we grotendeels op thuis blijven zijn aangewezen. Zodat we veilig en gezond kunnen blijven. Gelukkig gaat deze situatie geen jaren duren. En laten we vooral van het positieve uitgaan dat we de aankomende zomerperiode fijn met zijn allen weer kunnen genieten van onze vrijheid!

Tips

Ik heb het al eerder gehad over de verveling die misschien om de hoek komt kijken. Misschien heb je een achtertuin of balkon waar je als het mooi weer is fijn kunt vertoeven. Of ben je vindingrijk en zet je het raam open en ga je er met een stoel voor zitten. Heerlijk genieten van de eerste lente zonnestralen! Vergeet niet om je, ook bij de eerste zonnestralen, goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Juist omdat je de afgelopen tijd veel binnen hebt moeten zitten is het verleidelijk om maximaal van de zon te genieten. Denk aan de schade die de zon helaas in je huid kan veroorzaken. Vooral als je te lang in de zon zit kun je al flink verbranden. Wanneer je even niets te doen hebt kun je je huidverzorging eens onder de loep nemen. Is je gezichtscrème nog wel het juiste product voor je huid? Of ben je toe aan een ander fijn product om je huid te verzorgen. Het is goed om af te wisselen met je huidverzorging. Dus gebruik je de winter een bepaalde gezichtscreme wissel eens af met een nieuwe crème. Je geeft je huid eigenlijk een soort van verrassing. Je zult zien dat je huid er zichtbaar blij mee is. Vergelijk het maar met alle dagen boontjes of broccoli eten, daar wordt je niet vrolijk van. Net zoals in voeding is afwisseling in je huidverzorging ook fijn. 

Verzorgen

handcreme na het handen wassenIn eerdere blogs heb ik al vaker geschreven over het nut van een goede handcrème gebruiken. Nu met al het handen wassen zul je merken dat de huid van je handen erg droog en schraal is geworden. Misschien zijn er zelfs wondjes en kloven ontstaan van de droogte. Dat maakt het handen wassen erg gevoelig en soms zelfs pijnlijk. Vooral als je na het handen wassen de desinfectie handgel gebruikt. Er zijn veel mensen die dan even de tanden op elkaar moeten zetten om de handen hiermee in te smeren. Dat is een teken aan de wand dat je direct je handen moet verzorgen met een handcrème die de huid van je handen weer perfect zal hydrateren. En ook voeden en dan maar meteen ook de juiste bescherming geven. Dat verwacht je natuurlijk wel van een fijne handcrème. Wil je een handcrème proberen die je huid optimaal verzorgt en beschermt? Kies voor de handcrème van LIN Skincare. Aan deze handcrème is o.a. macadamia oil toegevoegd. Een heerlijk zacht olie die je huid op de juiste wijze verzorging en bescherming biedt. Deze handcrème trekt snel in je huid. Dus zonder dat je minuten lang moet wapperen met je handen om te drogen of dat je de handen moet afvegen aan een doek. Dan heeft de handcrème ook niet heel veel zin, is mijn mening. Nee, deze handcrème trekt zeer snel in de huid zodat je rap verder kunt gaan met je werkzaamheden. Je zult merken dat dankzij deze crème je handen zijdezacht worden. Je droge handen met misschien wondjes en kloven verdwijnen. En het handen wassen en desinfecteren is geen pijnlijk probleem meer voor je! En het makkelijke is dat je de handcrème en nog veel meer andere heerlijk zachte huidverzorgingsproducten kunt bestellen in de webshop. En bezorging aan huis, alles voor jouw gemak!

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 38 reviews.