Je handen en het Coronavirus

Je handen en het Coronavirus
2 maart 2020 Belinda de Witte
In Handen
Droge handen met kloven

Coronavirus

Was het virus tot voor kort nog ‘ver van onze bed’, op dit moment zitten we er volledig middenin! Razendsnel loopt het aantal van besmettingen op, en daarmee stijgt de angst om ook verschijnselen te krijgen. Want wat als je de bekende symptomen krijgt? Ik merk dat ik toch wat argwanend kijk als de caissière in de supermarkt staat te hoesten en te proesten.

Het protocol werkt al wel, ik zie vaker dan normaal mensen in de elleboog hoesten. En wat te doen met gelegenheden waar je er niet onderuit komt om mensen een hand te geven? Ik ben me altijd bewust van het feit dat mijn handen schoon gewassen en verzorgd moeten zijn. Gedurende de dag was ik vaak mijn handen en desinfecteer ik met wat alcoholgel. Van die alcolhol krijg ik helaas wel hele droge handen. Om mijn handen goed te verzorgen smeer ik veelvuldig met een fijne handcrème. Mijn handen zijn dan ook heerlijk zacht!

Besmetting voorkomen?

Lees jij ook alle informatie betreffende het coronavirus? Was het in het begin nog overal behalve in Nederland, in no time is daar verandering in gekomen. Reist daar de vraag, kunnen we een besmetting voorkomen? De waarheid is dat we besmetting nooit helemaal kunnen voorkomen. Eigenlijk is het hetzelfde protocol volgen als met een ‘normaal’ griepvirus. Wanneer we deze maatregelen naleven kunnen we misschien de kans op besmetting verkleinen. Je handen zijn een belangrijk middel om een virus wel of niet door te geven. Wees schoon op je handen, niet alleen nu maar altijd! Dus was je handen regelmatig en secuur met water en zeep. Gebruik een milde zeep die zacht is voor je huid.

Wat ik al in het begin van deze blog aangaf, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. En gebruik ook zeker papieren zakdoekjes. Tja, en hoe zit het met handen schudden? Bij ons in Nederland mag je nog gewoon iemand de hand schudden. Ik geef toe zelf soms in dubio te zijn. Wel of niet de hand schudden. Waarschijnlijk komt dit omdat het virus zo snel om zich heen grijpt. Je raakt verward over wat wel en wat niet te doen om besmetting te voorkomen. Dat is een heel normale gedachte. 

Handen

Ben jij je nu meer dan ooit bewust van je handen? Je handen die normaliter als in een gewoonte zijn werk doet. Nu er aandacht wordt besteedt aan een besmetting via de handen raak je misschien meer bewust van deze ledematen. Al een paar dagen zijn zeep en desinfectans een schaars product aan het worden. Best raar eigenlijk, je voelt je waarschijnlijk nog fris en fruitig en toch ben je druk bezig met een onzichtbare vijand. Een eenvoudige handeling is bijvoorbeeld een knopje indrukken om de treindeuren te openen. Ben jij nu bevreesd om dit te doen? Wat als je voorganger zijn handen niet hebt gewassen? En het virus onder de ledenen heeft? Ik ben van mening, blijf gewoon normaal doen! Dus wel het knopje van de treindeuren indrukken, de lift knop indrukken en jezelf vasthouden aan een trapleuning op het perron. Wel is het zaak om je handen herhaaldelijk goed te wassen. Minstens 20 seconden en goed masseren tussen je vingers in. Ik geef regelmatig het advies aan mensen die last hebben van onzuiverheden zoals puistjes om niet teveel met de handen in het gezicht te zitten. Dat is nu ook mijn advies, wees je bewust van wat je handen doen. En voel je jezelf niet goed, heb je koorts en hoest en nies je veel bel de huisarts. Ga uit voorzorg, niet naar het spreekuur toe!

Handcrème

Handcream IVY - LIN SkincareJe bent nu al een poosje in de weer met handen wassen, zeep en de handgel. Waarschijnlijk voel je je handen al snel wat droger worden. Dat komt natuurlijk door het wassen met water. Je huid droogt daardoor uit, zeker als je ook je handen insmeert met een desinfecterende handgel. De hygiëne is nu heel belangrijk maar vergeet niet je handen goed te verzorgen! Smeer gedurende dag goed met een fijne handcrème die je huid op een perfecte wijze hydrateert. Het is handig om een handcrème te gebruiken die snel in je huid intrekt zodat je snel verder kan met je werkzaamheden. Gebruik de handcrème direct na het handen wassen en eventueel na de desinfecterende handgel. De snel intrekkende handcrème van LIN Skincare zorgt ervoor dat je handen optimaal gehydrateerd worden. In de handcrème is een rijke mix van heilzame ingrediënten verwerkt zoals o.a. shea butter, macadamia olie en hyaluronzuur. Deze ingrediënten zijn bijzonder huidvriendelijke en zeer zacht voor je handen. De LIN Skincare handcrème is heel geschikt als noodoplossing, voor als je handen echt al heel droog zijn geworden. En er al kloven en irritatie op je handen zijn verschenen. Maar zeker is het een goed idee om de handcrème al preventief te gebruiken. Om een droge huid, kloven en irritatie zeker geen kans te geven!

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 39 reviews.