Wat roken met je huid doet

Wat roken met je huid doet
2 januari 2020 Belinda de Witte
In Gezondheid en huid

Roken

Wat roken met je huid doetHeb je last van een onzuivere huid? En ook een vale gelige teint en een vlekkerige huid? Wist je dat roken zorgt voor vroegtijdige veroudering van je huid? Ik denk dat je best wel weet dat roken slecht is voor je lichaam. Maar misschien weet je niet dat o.a. nicotine ook je huid aantast. Telkens met het uitblazen van de nicotine dampen kwets je daar je huid mee. De damp blijft voor een groot deel op je gezicht plakken. Dit is niet zichtbaar en daarom denk je daar misschien ook niet over na. Als het wel zichtbaar zou zijn dan zou je vast direct actie ondernemen. Nu is het een sluimerend iets. Alleen wanneer je huid fijne lijntjes en onzuiverheden krijgt komen de nicotine dampen als gevolg van roken in het vizier. Roken is niet goed voor je lichaam en niet goed voor je huid. Een goede reden om met deze slechte gewoonte te stoppen. 

Nicotine

De stof nicotine is een belangrijke stof die er o.a. voor zorgt dat je verslaafd raakt aan het roken van sigaretten. De verslaving tast je hersen aan en verandert je huidstructuur. De nicotine in de sigaretten zorgt ervoor dat de bloedvaten gelegen in de opperhuid vernauwen. Vanwege deze vernauwing wordt het voor vitaminen en voedingsstoffen moeilijker om het huidoppervlak te bereiken. Hierdoor herstelt je huid moeizamer. De minder goede werking van je bloedsomloop is de oorzaak van de grijze of gelige gloed die bij de huid van rokers hoort. Ook wel bekend als een rokershuid. Niet geheel onbelangrijk is dat je van het meeroken ook een rokershuid kunt krijgen. Ook dan plakt de nicotine aan op je huid. 

Reinigen

In het bovenstaande kopje heb je gelezen wat de nicotine met je huid doet tijdens het roken. Het beste wat je kunt doen om van je rokershuid af te komen is stoppen met roken! Daar bewijs je jezelf en ook een ander een grote dienst mee. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is tenslotte een verslaving geworden. Wat kun je het beste doen om je huid goed te verzorgen? Begin altijd met het reinigen van je huid in de ochtend en voor het slapen nog een keer. Door het reinigen van je huid met een reinigingscrème geef je je huid een frisse opkikker om de dag goed te beginnen. Na de reinigingscreme verfris je je huid met de gezichtslotion. Aan de gezichtslotion van LIN Skincare is aloë vera toegevoegd. Juist om je huid optimaal te herstellen en te beschermen. Dit reinigingsritueel is ook heel belangrijk om voor het slapen gaan te doen. Juist om je huid goed schoon te maken van eventueel make up en van alle invloeden (zoals roken) van buitenaf te verwijderen. 

Scrubben

Heb je je huid goed gereinigd? Denk dan ook eens aan je huid scrubben. Gebruik een zachte scrub met fijne ingrediënten en oliën. Alleen dan knapt je huid er ook echt zichtbaar van op. De scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijdert. Gebruik je scrub niet meer dan 1 keer per week. Je huid krijgt door het wegscrubben van de dode huidcellen een gezonde en mooie teint. En je huid staat nu ook meer open voor het ontvangen van je gezichtsverzorging. Wil je het helemaal af maken ga dan regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een fijne behandeling. De schoonheidsspecialiste scrubt niet alleen je huid je kunt ook kiezen voor een heerlijk ontspannen gezichtsmassage. Je zult zien dat de doorbloeding van je huid nu veel beter is. Ook is een behandeling bij de schoonheidsspecialiste heerlijk relaxed!

Hydrateren

Is het normaliter al heel belangrijk om je lichaam en huid te blijven hydrateren voor een rokershuid is het zeker nog eens extra van belang. Zorg ervoor dat je huidverzorgingsproducten een juiste vochtbalans hebben. Ook de ingrediënten die een product bevat zoals o.a. vitamine A, C en E ervoor dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. De huidverzorgingsproducten van LIN Skincare zijn op de juiste wijze gehydrateerd en bevatten zachte ingrediënten en oliën. Je huid knapt zichtbaar op van het gebruiken van deze huidverzorging!

Vitamine C

Een groot gevolg van het roken is dat de nicotine vitamine C in je lichaam afbreekt. En we hebben deze vitaminen heel hard nodig om de weerstand op peil te houden. Ook is de vitamine C heel belangrijk om je huid soepel en elastisch te houden. Wanneer je rookt kun je het niet af met alleen fruit eten en of drinken. Beter is om er ook wat vitamine C in een tabletvorm bij te slikken. Wel altijd de dosis die op de verpakking staat aanhouden!

Huidveroudering

Vrouw verschrikt door huidverouderingWist je dat door het roken je huid sneller veroudert dan wanneer je niet rookt? Nog een goede reden om snel te stoppen met roken! Ik begrijp, al heb ik nooit gerookt, dat je van een rookverslaving niet zo makkelijk af kan komen. Wanneer je tenminste wil beginnen met het minderen van roken is dat al een mooie stap in de goede richting. Wanneer je rookt heb je een gelige teint op je huid. Ook heb je meer en diepere lijntjes en rimpels en een droge huid. Door de nicotine die je over je gezicht uitblaast heb je meer last van onzuiverheden met meeëters. Dus stoppen met roken is het beste wat je voor je lichaam en huid kan doen. Daarnaast is het belangrijk om je huid heel goed te verzorgen. Regelmatig je huid met een zachte scrub verzorgen om de onzuiverheden te verwijderen is een must. Denk altijd aan het goed reinigen van je huid. Dat is altijd belangrijk, ook als je niet rookt natuurlijk! Om je huid te hydrateren is een moisturizer heel fijn. Heb je last van huidveroudering dan is het een aanrader om de 24H crème te gebruiken.  Als ik je een advies mag geven? De huidverzorgingsproducten van LIN Skincare zijn speciaal gericht op het perfect onderhouden van je huid. Met fijne producten gemaakt van zeer zachte ingrediënten en oliën. Wil je naast het stoppen met roken ook je huid goed ondersteunen met de juiste huidverzorging? Probeer eens een sample van LIN Skincare. Je zult zien dat je huid er van opknapt en een mooie teint is het resultaat.

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.