Wat hebben je huid en huidverzorging met hygiëne te maken?

Wat hebben je huid en huidverzorging met hygiëne te maken?
23 maart 2020 Belinda de Witte
Door Gezondheid en huid
handen wassen

Coronavirus

De komst van het Coronavirus (COVID19) heeft veel ellende met zich meegebracht. Over de hele wereld zijn vele duizenden mensen besmet en ontzettend veel mensen zijn aan dit virus overleden.

Het Coronavirus kwam zag en overwon, althans zo lijkt het op dit moment. Ons leven staat in het teken van besmetting, dood en hoe we in hemelsnaam niet besmet kunnen raken.

Gedurende de tijd is het duidelijk zichtbaar dat onze kennis over onze eigen gezondheidszorg niet helemaal up to date is! Gelukkig is er het RIVM waar we alle richtlijnen en protocollen omtrent het Coronavirus op kunnen vinden. Je zou toch denken dat met alle informatie die in allerlei nieuwsbrengers te vinden is onze kennis helemaal opgetopt is. Helaas niets is minder waar. Of de kennis is er niet of er is wel voldoende kennis maar het gedrag loopt hier niet synchroon mee! Het handen wassen protocol is gelukkig na een paar weken redelijk goed ingeburgerd. Maar de 1.5 meter afstand houden van elkaar is nog best een (groot) probleem gebleken. Waarom reageren, sommige, mensen zo onverschillig hierover? Ik blijf me erover verbazen, dag na dag. Zijn we behalve een nuchter volk dan ook erg hardleers?

Hygiëne

Ik wil zeker niet belerend overkomen, maar dat het handenwasprotocol bij een groot deel van de bevolking nog aangeleerd moest worden, ging mijn verbazing te boven. UIt een vastgesteld onderzoek kwam naar boven dat minstens 80% van de bevolking de handen  niet naar behoren wast! Ik durf er niet aan te denken hoe sommigen dat voorheen deden na een bezoek aan het toilet. Of handen wassen voor het koken en aan de dish zitten. Ik wil je zeker geen smetvrees aanpraten maar het is fijn dat de bewustwording van handen wassen nu goed aangepakt is.

Nu meer dan ooit is hygiëne belangrijk voor onze gezondheid en die van alle andere mensen om ons heen. Wanneer je niet goed je handen wast blijft een mogelijk virus aan je handen geplakt zitten. Het virus nestelt zich in je huid. Wanneer je dan met je handen je gezicht aanraakt kan het ongezien je lichaam inkruipen. Bijvoorbeeld door je mond, neus of ogen. Daarom is het belangrijk om af te wijken van onze normale begroetingsrituelen. Het handen schudden of de kus op de wang kan nu echt niet meer. Gelukkig voor nu is deze begroeting uit ons straatbeeld verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn de elleboog groet of een high five in de lucht voldoende om aan de beleefdheidsvorm te voldoen. 

Wassen

In het vorige kopje had ik het al over handen wassen. Hoe doe je dat? Het lijkt zo heel gewoon, je hebt nodig water en vloeibare zeep en je handen natuurlijk. Was je handen met lauwwarm water, te warm is namelijk niet goed voor je huid. Gebruik een zachte vloeibare zeep om de huid van je handen niet te beschadigen. Dat zou wat zijn, doe je het handenwasprotocol helemaal goed gaan je handen stuk van het vloeibare zeep product! Dus de juiste zorg voor een zacht vloeibaar zeep product is een must voor je handen. 

Dan het wasprotocol zelf.  Verdeel je vloeibare zeepproduct over je handen. Je wast de handrug, de vingers en tussen de vingers. Je polsen en rond het nagelbed. Vergeet niet onder je nagels te wassen. Oke, best lastig om onder je nagels te wassen. Ik tackle dit probleem door eerst met een nagelvijl onder mijn nagels schoon te maken. En dat hoeft natuurlijk niet een aantal keren per dag. Wel als je in de tuin hebt gewerkt of werkzaamheden waar vuil makkelijk onder je nagels kan gaan zitten. En hoelang behoor je te wassen? Ik zeg, net zolang tot je handen goed schoon zijn. Het is belangrijk dat de mogelijke bacteriën goed los zijn gekomen. Droog je handen af met een schone handdoek of met een papieren handdoekje. Ik doe mijn sieraden, ringen armband, horloge altijd af met handen wassen. Onder je sieraden blijven vuil en bacteriën makkelijker zitten. Vandaar alles af.

handcreme na het handen wassenNu je dit protocol al een aantal weken intensief uitvoert heb je misschien last gekregen van een droge huid op je handen. Misschien heb je ook wel last van kloven en of wondjes gekregen. Je handen zijn nu erg gevoelig geworden van al dat wassen en desinfecteren.  Gebruik na het wassen een fijne zachte handcrème die de huid van je handen goed verzorgt. 

Handcrème 

In het vorige kopje had ik het over het handenwasprotocol. En ook dat het wassen je handen flink kan uitdrogen. Ik hoor je bijna denken ‘is het dan nooit goed?‘

Je handen na het wassen verzorgen is vooral voor je huid heel erg prettig. Niet alleen na het handen wassen is huidverzorging noodzakelijk ook werkzaam in een beroep waarin je veel met water werkt is een handcrème geen overbodige luxe. Dus heb je last van droge handen, schilferige huid of zelfs al kloven? Dan wil je vast een heerlijk zachte handcrème die bovendien nog eens snel in je huid trekt. Niet lang wapperen met je handen om te drogen en al helemaal niet de restjes van je handcrème aan een doek afvegen.

Omdat het je allemaal te lang duurt en je wil snel verder gaan met je werkzaamheden. Dan heeft de handcrème ook weinig nut voor je handen. De bedoeling van een handcrème is juist dat je handen goed gehydrateerd worden. De handcrème van LIN Skincare bijvoorbeeld is gemaakt van heilzame en hydraterende ingrediënten zoals o.a. shea butter (plantaardige boter) en macadamia olie (een heerlijk nootje). Gebruik de handcrème dagelijks en ik verzeker je heerlijk zachte handen is het resultaat!

Handen

Handcream IVY - LIN Skincare

Nog even over je handen. Het bewust zijn van je handen aan het gezicht is niet uit de lucht gegrepen. Gedurende de dag zitten we erg veel met onze handen aan ons gezicht. Misschien lees jij deze blog wel leunend met je hand onder je kin. Of wrijf je over je gezicht een denkbeeldige kriebel weg. We doen dit allemaal dus wees niet bevreesd, dit is volkomen menselijk gedrag. Waarom doen we dat dan toch?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we vaker met onze linkerhand het gezicht aanraken. Waarom met links? Onze linkerhand is gekoppeld aan onze rechterhersenhelft. Door je gezicht aan te raken activeer je de gebieden die in je rechterhersenhelft zitten. En dat is het gebied waar je emoties huizen. Het aanraken is dus eigenlijk een emotionele reactie. En het afleren hiervan is heel erg moeilijk. Wanneer je elkaar continue wijst op deze handeling kan het uitdoven. Maar is toch ook heel erg lastig. Ben je misschien werkzaam in een beroep als schoonheidsspecialiste? Dan is vast tijdens je opleiding je ingepeperd vooral niet met je handen aan je eigen gezicht te komen. In het begin een lastig iets om te ontwijken. Maar gaande je opleiding zul je gemerkt hebben dat de gewoonte op den duur verdwijnt. De gewoonte is uitgedoofd!

Blogs en aanbiedingen volgen?

 • LIN Skincare 24-uurs crème
  Quickview

  Hydraterende 24H Crème

  Hydraterende 24H crème (anti-aging)

  Voelt je huid wat droog en trekkerig aan de laatste tijd? Of heb je last van schilferige rode plekjes op je huid? Zijn er wat vage lijntjes in je huid te zien en mis je een stralende glans over je gezicht? Dan ben je toe aan een crème die je huid hydrateert en weer zacht en soepel maakt. Een crème die snel intrekt en een aangenaam gevoel op je huid achterlaat.  Of misschien heb je geen klachten en lijkt je huid in een goede conditie te zijn. Dat wil je natuurlijk zo houden dus ook dan is de juiste huidverzorging belangrijk!

  Je huid in topconditie

  De 24H crème van LIN Skincare heeft alles wat je zoekt om je huid in topconditie te brengen en te houden. De waardevolle ingrediënten zoals o.a. het Edelweiss-extract en Niacinamide hebben een verzachtende, kalmerende en hydraterende werking. De toevoeging van het ingrediënt Shea Butter zorgt voor een hoge dosis bescherming en is er speciaal voor om de huid in een juiste balans te houden. Deze hydraterende crème trekt snel in de huid zonder een vettig laagje achter te laten. De crème is zacht met een vleug van frisheid. Het brengt je snel in een heerlijk ‘feel good’ moment of je nu start met de dag of deze weer afsluit. Gratis verzending door heel NL! Reguliere advies verkoopprijs € 37,50
  34.95
 • Handcream IVY - LIN Skincare
  Handcream IVY - LIN Skincare
  Quickview

  Handcream

  Geniet van deze unieke handcrème!

  Heb je last van droge handen, schilferige huid of zelfs kloven? Gaan droge en rode plekjes op de huid niet meer weg? Werk je veel met stoffen die mogelijk schade aan de huid kunnen aanbrengen? Je wilt vast een handcrème die snel intrekt en ook de huid goed verzorgt. Niet lang “wapperen” met je handen en al helemaal niet de restjes van de crème afvegen. Want dan heeft het insmeren van je handen helemaal geen zin! Wacht dan niet langer met de aanschaf van deze unieke LIN Skincare handcrème!

  Huidvriendelijk en zacht voor je handen

  Deze snel intrekkende handcrème zorgt ervoor dat je handen voldoende gehydrateerd worden. Een rijke mix van heilzame ingrediënten zoals o.a  shea butter, macadamiaoil en hyaluronzuur welke bijzonder huidvriendelijk en zacht zijn voor je handen. Voor een optimale bescherming en verzorging het hele jaar rond! Gebruik de LIN Skincare handcream niet alleen voor noodoplossing maar ook preventief om zo altijd fijne zachte handen te hebben. Masseer de handen en nagelriemen dagelijks goed in met een kleine hoeveelheid handcrème. Door deze verzorging kunnen je handen er in weer en wind goed tegen! Reguliere advies verkoopprijs € 7,50
  7.00
 • Showergel IVY - LIN Skincare
  Showergel IVY - LIN Skincare
  Quickview

  Showergel IVY

  Een heerlijk zacht en hydraterende showergel!

  Merk je na het douchen, mijn huid voelt droog en trekkerig aan? Heb je last van jeuk over je hele lichaam na het douchen? Worden jij en je huid niet blij van al die grondstoffen in je huidige douchegel? Ervaar dan nu hoe het ook anders kan! Een showergel behoort zacht en hydraterend te zijn met ingrediënten, oliën en grondstoffen die je kan vertrouwen. De showergel van de IVY bodyline heeft het allemaal!

  Een zijdezachte huid

  Wordt blij van deze heerlijk zachte en verzorgende showergel. Verzorg je huid terwijl je geniet van een heerlijk wellness moment. Ervaar hoe je huid zijdezacht aanvoelt en laat de aromatische oliën en ingrediënten zoals o.a. Jojoba oil, Macadamia oil en Aloë Vera je huid voeden en beschermen. In deze showergel zijn alleen de beste grondstoffen verwerkt die de huid goed doen en de huidbarrière in balans houdt. De showergel heeft een fascinerende geur waar je de hele dag van wilt genieten, of je nu even wilt ontspannen of jezelf wilt opfrissen. Start the day and make you’re dreams come true!
  7.95
 • Bodycream IVY - LIN Skincare
  Bodycream IVY - LIN Skincare
  Quickview

  Bodycream IVY

  Genieten van deze heerlijke IVY bodycream!

  Is je huid niet zo zacht als dat je zou willen dat het was? Mis je nog iets na het scrubben in de douche of bad? Zou je de huid gladder en steviger willen hebben? Wacht niet langer en ga genieten van deze heerlijke IVY bodycream!
  12.00

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*