Wat hebben vitaminen met het Coronavirus te maken?

Wat hebben vitaminen met het Coronavirus te maken?
7 maart 2020 Belinda de Witte

Nieuws

Sta jij in de ochtend op om daarna gretig de nieuwsberichten betreffende het virus te volgen? Heeft alles omtrent het Coronavirus je interesse? Dan ben je vast niet de enige. Velen met jou speuren alle media af naar nieuwe informatie.

Was het eerder nog heel ver weg nu komt het wel heel dichtbij geslopen. Elke dag komen er weer nieuwe patiënt gevallen bij die of in het ziekenhuis in isolatie gaan of thuis in quarantaine. Ons leven lijkt op zijn kop te staan. Dacht je eerder nog een onschuldige griep of verkoudheid onder de leden te hebben wordt nu argwanend in de gaten gehouden als mogelijk een nieuwe besmetting van het virus. Nederland of eigenlijk de hele wereld is in paniek. Er gaan winkels dicht en scholen, desinfectie is niet meer aan te slepen en handen wassen is een vast ritueel geworden. Dat laatste moet eigenlijk altijd in je systeem zitten. Helaas is het zo dat er eerst iets moet gebeuren voor we de noodzaak van iets inzien. 

Handen

Handen wassen ivm coronavirusBen jij je nu ook meer bewust van je handen? Wist je dat we gedurende de dag ongeveer 25 keer met onze handen het gezicht aanraken? Onze handen hebben natuurlijk altijd een belangrijke functie. Onze handen maken deel uit van onze zintuigen. Met onze handen vangen we prikkels op die we weer kunnen omzetten in impulsen. Eigenlijk zo gewoon, elke dag weer. Nu het nieuws bol staat van het Coronavirus en dat onze handen mogelijk een besmettingsbron kunnen zijn worden we toch weer op de feiten gedrukt. Een feit dat onze handen meer zijn dan alleen handig in het gebruik. Had je eerder nog niet altijd een ontsmettingsmiddel bij de hand dan is daar wellicht nu snel verandering in gekomen. En was je eerder nog niet zo bezig met een handenwasprotocol dan ben je daar nu vast meer over gaan nadenken. En ik hoop dat je daar nu ook naar handelt. Meerdere malen je handen wassen met een milde zeep gedurende de dag. Daarna goed afdrogen, het liefst met een papieren doekje. Heb je geen papieren handdoekjes tot je beschikking dan volstaat natuurlijk ook een schone handdoek. 

Handcrème

handcreme na het handen wassenHeb je het bovenstaande protocol goed gevolgd? Ben je druk met handen wassen en de desinfectiegels? Dan is het nu tijd voor de volgende stap, namelijk de handcrème. Want nu zijn we nog in het begin van de uitbraak van het virus. En ook nog maar net bezig met nadrukkelijk onze handen wassen en desinfecteren. Maar je kunt er op wachten, over niet al te lange tijd zijn je handen kurkdroog geworden van al deze handelingen. Ook kan een geïrriteerde huid met misschien wel wondjes en kloven niet achterblijven. Door het overvloedige watergebruik en de desinfectant met alcohol gaat de conditie van je huid razendsnel achteruit. Een fijne handcrème gebruiken is de beste nazorg voor je handen na al dat wassen en desinfecteren. Misschien ben je nu niet direct bezig met huidverzorging wacht daar echter niet te lang mee! Het is heel pijnlijk als je handen strak staan van de droogte en het maakt het handen wassen en desinfecteren ook heel gevoelig. De alcohol van het handen ontsmettingsmiddel kan dan behoorlijk op je huid gaan branden. Mijn advies is om nu een aantal keren gedurende de dag goed je handen te verzorgen met een fijne handcrème

Vitaminen

De zorg voor een goed afweersysteem is nu meer dan ooit belangrijk. Hoe doe je dat? Denk aan de drie r’s: rust, reinheid en regelmaat. Is altijd prettig om na te leven maar nu nog even wat meer aan de orde. Vermijd overmatige stress waardoor je lichaam en geest niet oververmoeid kan raken. En zorg voor voldoende lichaamsbeweging gedurende de dag. Ga fijn de buitenlucht in om zuurstof te happen. Ook is de nodige slaap van belang. Je lichaam heeft rust nodig om alles van de dag te kunnen verwerken. Op tijd naar bed zorgt echt voor de nodige 7 tot 8 uren slaap die je lichaam nodig heeft om weer op te laden. Van de vitamines C en D is bekend dat ze de weerstand kunnen verhogen. Vanuit laboratoriumonderzoeken is aangetoond dat met name de vitamine C een antivirale activiteit heeft tegen o.a. griepvirussen. Nu ben ik zelf een voorstander van altijd en elke dag voldoende vitamine C tot mij nemen. Wat betreft reinheid is het goed om producten te gebruiken die ook nog eens goed zijn voor je huid. Ik raad je huidverzorgingsproducten aan met fijne zachte ingredienten. We hebben met het Corona virus al genoeg om ons zorgen te maken. Het is een fijn idee om huidverzorgingsproducten te  gebruiken die iets toevoegen voor onze huid. Zodat we ons daar in ieder geval geen zorgen over hoeven te maken!

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.