fbpx

Vitamine C in je huidverzorging

Vitamine C in je huidverzorging
1 september 2020 Belinda de Witte
Vitamine C in je huidverzorging door LIN Skincare

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Vitaminen

Het eten van vitaminen is voor velen bekend en een goede gewoonte geworden. Daar ben ik blij om want het helpt je lichaam gezond en energiek te houden.

Weet je dat smeren met vitaminen op je huid ook heel gezond is? Bepaalde ingrediënten hebben zo’n goede uitwerking op de huid dat ze gewoon wat extra aandacht verdienen. In deze blog staat daarom vitamine C speciaal in the picture. Waarom specifiek deze vitamine? Ik gun het deze keer vitamine C vanwege de bijzondere werking in huidverzorgingsproducten. Misschien denk je bij vitamine C direct aan het eten of drinken van een sinaasappel. Of drink je wel eens thee met honing? In honing is namelijk ook een flinke dosis vitamine C verwerkt. Het ontspant je lichaam en is ook nog super goed voor je huid. 

Vitamine C beschermt je lichaam en huid tegen diverse schadelijke invloeden die je in het dagelijks leven kan tegenkomen. Denk daarbij aan uitlaatgassen en industriedampen. Ook de zon kan schadelijk zijn waartegen je beschermd moet worden. Wanneer je een product met vitamine C gebruikt dan krijg je er gelijk een krachtige beschermer bij! Die schadelijke factoren maken dan mooi geen kans meer op je huid! En dat is nog niet alles want vitamine C zorgt er ook voor dat je huid er fris, mooi en ook jonger uitziet 🙂

Werking

Wat voor werking heeft vitamine nou precies in je huidverzorging? Het kan bijvoorbeeld pigmentvlekken verminderen en fijne lijntjes en rimpels vervagen. Met het ouder worden krijg je een dunne en ook slappe huidstructuur. Door het smeren met een crème waarin vitamine C is verwerkt kan het helpen om de huid te verstevigen. Het is bewezen dat een hoge dosis van zeer krachtige antioxidanten helpt om huidveroudering tegen te gaan. De vitamine C valt zeer zeker onder een krachtige antioxidant! Zonder deze C antioxidant heeft je huid het heel lastig om zelf collageen aan te maken. Wanneer je ouder wordt gaat dit proces steeds trager worden. Collageen is een eiwit dat de huid stevig en elastisch maakt. 

Hoe mooi is het dan als je vitamine C in je gezichtscreme hebt! De vitamine moet wel hoog in de ingrediëntenlijst van het product staan. Anders heeft het geen krachtige werking. De soft & calming daycream van LIN Skincare heeft als vitamine C het ingrediënt honing toegevoegd. De royal jelly, zoals in deze gezichtscrème verwerkt, noemen we ook wel de koninginnegelei. Het is het meest kostbare product dat de honingbij levert. De soft & calming daycream heeft de royal jelly hoog in de ingrediëntenlijst staan. Dat betekent dat de werking van vitamine C hoog en krachtig aanwezig is!

Wonderstofje

Wanneer je last hebt van een verkoudheid of zelfs onderuit ben gegaan door de griep is vitamine C een welbekend oppepmiddel. In vroegere tijden, heel lang geleden, kreeg je niet altijd voldoende vitamines binnen. Het verse fruit en groente was toen nog niet zo betaalbaar als dat het nu is. Wanneer bijvoorbeeld zeelieden voor maanden de zee op gingen kregen ze gaandeweg de reis een tekort aan vitamine C. Gedurende de reis waren de groenten en fruit opgegeten waardoor er een vitamine gebrek was. De zeelieden werden ziek en kregen scheurbuik. HIer kon zelfs de dood opvolgen. Tegenwoordig hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken. Er zijn genoeg vitaminen te koop en genoeg te eten. Ook is er veel onderzoek gedaan naar wat vitamine C voor je huid kan betekenen. Er is ook veel onderzoek gedaan naar het hoe en waarom bij een tekort van vitamine C in het lichaam. Waarom en waardoor kan het worden afgebroken? Welke factoren hebben hier allemaal mee te maken? Ik ga het je uitleggen …

LIN Skincare - gezond eten

Fruit is dus ook goed voor je huid!

Collageen

Wat is collageen? De cellen die collageen (een eiwit) aanmaken zijn te vinden in de lederhuid (gelegen net onder de opperhuid). Deze cellen heten de fibroblasten. Om goed collageen aan te maken hebben de fibroblasten vitamine C nodig. Alleen dan kunnen ze goed functioneren. Je begrijpt dat wanneer je niet genoeg vitamine C via voeding binnenkrijgt de aanmaak van collageen heel weinig is. Een goed voorbeeld is dat door roken vitamine C in het je lichaam wordt afgebroken. Je kunt sinaasappelen eten wat je wilt maar door het roken ( nicotine + teer) is de werking van vitamine C bijna nihil! Dus het lichaam krijgt door het roken bijna geen vitamine C laat staan dat je huid er nog een beetje van krijgt. Er blijft namelijk niets meer over om aan je huid toe te bedelen. Zo zul je merken dat al rokende je huid sneller veroudert en er dof uitziet. Ook genezen wondjes langzamer. Voor dit proces is de aanmaak van collageen namelijk heel cruciaal! Wellicht geeft deze info je een laatste zetje om te stoppen met roken, je huid zal er zichtbaar blij mee zijn 🙂

Antioxidant

Wat is een antioxidant? Dit is een stofje dat zorgt dat vrije radicalen (agressieve stoffen) gevangen worden. Want vrije radicalen kunnen schade geven aan de cellen en weefsels in je lichaam. Het is een normaal proces in het lichaam om schadelijke stoffen erbuiten te houden. Soms kunnen er door bijvoorbeeld roken, stress, uitlaatgassen en zonlicht te veel van die vrije radicalen ontstaan. In dat geval is het vangen van deze agressieve stoffen een belangrijke taak. Vitamine C valt (net zoals vitamine E) onder een sterke antioxidant. Om je huid al aan het begin van de dag te beschermen tegen  al die vrije radicalen om je heen is het belangrijk om de dag goed te starten. Dit doe je door de huid goed schoon te maken. Om je huid daarna in te smeren met een gezichtscrème waaraan het ingrediënt vitamine C is toegevoegd.

Huidklachten

Bij een gebrek aan vitamine C kun je diverse huidklachten krijgen. Ik neem er een paar met je door. 

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan doordat je huid actief (overactief) pigment aanmaakt onder invloed van de zon. Vitamine C remt de pigmentcel in het aanmaken van pigment. Gebruik een crème met vitamine C, in het geval van pigmentvlekken, in combinatie met een zonbeschermingsproduct. De reden hiervoor is omdat je anders aan de ene kant met vitamine C pigment aan het afremmen bent. En aan de andere kant pigment aanmaakt door de UV – straling (zon). 

Puistjes

In mijn werk als schoonheidsspecialiste krijg ik vaak de vraag of vitamine C kan helpen tegen puistjes. Ik vertel altijd dat het bestrijden van puistjes een compleet plaatje is. Dus het feit hoe maak je de huid schoon en hoe verzorg en bescherm je de huid is essentieel. Begin de dag altijd met goed schoonmaken en eindig de dag met je verzorgingsritueel. Dat zijn altijd de stappen in de verzorgingsroutine. Natuurlijk kan een toevoeging van de het ingrediënt vitamine C wel een extra zetje in de goede richting geven. Omdat vitamine C bekend staat om haar strijd tegen de vrije radicalen is het zeer geschikt om te gebruiken wanneer je puistjes hebt. In de soft & calming daycream is honing (vitamine C) toegevoegd die je huid heerlijk zacht maken. Ook is honing ontstekingsremmend waardoor het de puistjes kan helpen verminderen.

Verpakking

Omdat vitamine C zoveel bewezen effecten heeft op de huid is dit ingrediënt geen overbodige luxe in je huid verzorgingsritueel. Het heeft een enorm goed effect op het herstellen van de huidbarrière en kan op deze wijze huidproblemen verminderen. De verpakking van je huidverzorgingsproduct is zeker net zo belangrijk. Omdat vitamine C een antioxidant is maakt het ook heel kwetsbaar voor licht en lucht. Om zeker te zijn dat je gezichtscrème voor de volle 100% werkzaam is en ook blijft is de juiste verpakking heel belangrijk. Je crème moet verpakt zijn in een airless flacon waar geen licht en lucht bij kan komen. Dan alleen is de werking van je crème gegarandeerd. Je crème mag dus nooit in een (doorzichtige) pot zitten. Dan weet je vooraf al dat er of er bijna geen vitamine C in zit of de werking van het product is door de verpakking minder goed. Het spreekt voor zich dat de soft & calming daycream (en alle andere gezichtscrèmes van LIN Skincare) in een airless verpakking zitten!

Kalmerende dagcreme van LIN Skincare

Bestel deze kalmerende
dagcrème!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.