Je huid en goede voornemens

Je huid en goede voornemens
3 januari 2020 Belinda de Witte
In Gezondheid en huid

Goede voornemens

Je bent het nieuwe jaar top van start gegaan, een fantastisch besluit om 2020 jouw jaar te laten worden! En die goede voornemens kunnen natuurlijk van alles zijn zoals stoppen met roken en het wijntje in de avond laten staan. Net even wat vaker groente en fruit eten en de vette hap net even wat minder nuttigen. De sportschool is vanaf nu je beste vriend, je hebt gelijk een abonnement afgesloten. Zo zeker ben je van je zaak om te slagen in je goede voornemen!

Stoppen

Om tot het besluit te komen om ergens mee te stoppen ben je al een drempel overgegaan. Je bent het zat om ergens aan vast te zitten wat geen toegevoegde waarde meer voor je heeft. Soms ook is er zelfs sprake van een verslavende gewoonte. Denk maar eens aan roken en het drinken van alcohol. Super knap om al tot een wijs besluit te komen dat je wilt stoppen. Het duwtje in de rug van de jaarwisseling kan je daar zeker mee helpen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om met een gewoonte te stoppen of juist een goede gewoonte aan je leven toe te voegen. In de drukte van alledag en soms ook een bepaalde stressfactor kom je misschien niet toe aan het daadwerkelijk beginnen aan een goede gewoonte. Dan is opeens de jaarwisseling waar de knop radicaal om gaat. 

Schade

De schade die een bepaalde gewoonte aan je huid kan aanrichten daar sta je misschien niet elke dag bij stil. Die vervelende gewoontes hebben je afhankelijk gemaakt waardoor de schade aan je huid wat uit het zicht is geraakt. Je huid bijvoorbeeld heeft veel te lijden wanneer je rookt. Denk aan het uitblazen van de rookwolkjes, waar gaan deze naartoe? Je blaast de rookwolkjes vol met o.a. nicotine over je gezicht uit. Het plakt onzichtbaar aan je huid vast. Dus het reinigen van je huid is als je rookt, en als je niet rookt natuurlijk ook, super belangrijk! De nicotine tast je huidstructuur drastisch aan. Het zorgt er voor dat de bloedvaten in je huid vernauwen waardoor vitaminen heel moeilijk hebben om de opperhuid te bereiken. Vandaar dat je op een gegeven moment een vale gelige gloed over je gezicht krijgt. Dat is de aanslag van nicotine op je gezicht en het onthouden van allerlei vitaminen. 

Goede voornemens - sportenAlcohol

Anders zit het in elkaar met het drinken van alcohol. Waar het roken de bloedvaten vernauwd doet de alcohol juist het tegenovergestelde. Het drinken van alcohol verwijdt de bloedvaten waardoor het vocht in je huid zich anders gaat verdelen. Natuurlijk krijg je dit niet van een glaasje wijn of bier drinken. Het gaat om wanneer teveel en te vaak alcohol drinken een gewoonte is geworden. Dan kun je klachten o.a. aan je huid krijgen. Ook droogt alcohol je huid enorm uit. Dit komt omdat alcohol de hormonen die ervoor moeten zorgen dat je huid niet uitdroogt blokkeert.

Bewegen

Het klinkt zo gemakkelijk, sporten doet zoveel goeds voor je lichaam. Niet alleen voor je lichaam ook mentaal knap je er zeker van op. Als je sport spannen de spiercellen in het lichaam zich aan waar je veel energie voor nodig hebt. De benodigde energie haalt je lichaam uit voedingsstoffen die worden verbrand. Als gevolg krijg je het warm en ga je zweten en je poriën gaan open staan. Terwijl je druk aan het sporten bent is je lichaam van binnen ook druk in de weer!

Oud gebruik

Wist je dat het hebben van goede voornemens al een eeuwenoud gebruik is? Al zo’n vierduizend jaar geleden gingen de Babyloniërs ons al voor om tijdens de jaarwisseling goede voornemens te hebben. Dat was natuurlijk niet zoals het nu gaat, een jaarwisseling met vuurwerk, oliebollen en champagne drinken. De Babyloniërs deden aan het begin van het jaar een belofte aan de goden. De belofte ging voornamelijk om geleende spullen terug te brengen en de gemaakte schulden af te betalen. 

Volhouden

Hoe stellig je ook aan een goed voornemen begint het volhouden ervan is niet gemakkelijk. De eerste dagen ben je vast heel gedreven om je voornemen in je leven te brengen. Vooral van het stoppen met roken is bekend dat de verslaving je goed in de greep kan hebben. Denk goed aan wat je ertoe heeft gebracht om te stoppen met je slechte gewoontes. Wat voor positieve invloed het zal hebben als je er voorgoed mee stopt. Je slaapt beter, je hebt meer energie en je huid gaat er veel beter uit zien! Dat zijn al super goede redenen om je goede voornemens door te zetten.

Jouw voornemens

Wat zijn jouw goede voornemens? Wil je deze hieronder met ons delen?

Blogs en aanbiedingen volgen?

[mc4wp_form id=”15869″]

Comment (1)

  1. Kees 2 jaren geleden

    Mijn goede voornemen is een paar kilo afvallen. Iets minder eten, minder snoepen en meer bewegen. Gaat goed komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 74 reviews.
×

LIN Skincare

× Hoe kan ik je helpen?