fbpx

Waarom is mijn huid zo droog?

Waarom is mijn huid zo droog?
22 april 2020 Belinda de Witte
In Droge huid

Waarom

Nog steeds zitten we met zijn allen in hetzelfde schuitje wat de Corona (COVID-19) crisis heet. Het einde hiervan is helaas nog niet in zicht.

Door de nog altijd vele besmettingen is het te gevaarlijk om de maatregelen te versoepelen. Gelukkig is na een aantal weken het hygiëneprotocol bij iedereen goed ingeburgerd. Je weet dat het raadzaam is om vaak en grondig je handen te wassen. En ook om je handen te desinfecteren. De keerzijde hiervan is dat de huid van je handen enorm droog is geworden. Hoe dit komt weet je nu wel. Het is helaas kiezen tussen twee kwaden. Of je wast je handen niet en je hebt kans op een besmetting via je handen. Of je wast en desinfecteert je handen en daarvan wordt je huid droog. Gelukkig is er wel iets tegen een droge huid te doen dus ik zou echt voor het laatste kiezen. Blijf je handen goed en grondig schoonmaken. Smeer daarna je handen in met een handcrème die je handen optimaal hydrateren en zacht maken. Doe dit elke keer als je je handen wast en desinfecteert en de droge handen zijn absoluut verleden tijd!

Klachten

LIN Skincare - Wereld Menopauze DagHoe herken je een droge huid? Een droge huid kun je herkennen aan de ruwheid en ook kunnen er barstjes of kloven in zitten. Ook kan de huid hinderlijk jeuken en zelfs gaan schilferen. Het hebben van een droge huid is niet gevaarlijk maar het kan wel heel erg vervelend zijn. Wanneer je droge plekken op je huid hebt voelt dit niet fijn aan. Droge plekjes in je gezicht ontstaan vaak rond de neus, aan het begin van je wenkbrauwen, bij je oren of rond je oogleden. Een belangrijke vraag is dan ‘waarom is mijn huid zo droog‘?

Een droge huid krijg je niet als je huid in een goede conditie is. Dus heeft het alles te maken met een optimale vochtbalans hebben. Want een droge huid krijg je wanneer de huidvetten behoorlijk zijn afgenomen. Je merkt dat je huid niet meer soepel, zacht en tegelijk sterk is. Je huid is vaak ook dunner geworden. En wanneer je huid niet in goede conditie is kan het gevoeliger zijn voor allerlei invloeden van buitenaf. Denk maar aan uitlaatgassen en een rokerige omgeving. De nicotine die men uitblaast zorgt voor een grauwe kleur over het gezicht. En je huid wordt er erg droog van. Wanneer je geen goede huidverzorging gebruikt zal je merken dat de fijne droogtelijntjes langzaam rimpels worden. Wees er op tijd bij en reinig je huid met een goed product en smeer je huid in met een dagcrème en of 24H crème

Droge huid

Wist je dat je huid ook sneller uitdroogt bij te heet douchen? Zet de douche niet te heet, aangenaam warm is prima en gebruik altijd een zachte douchegel. Belangrijk is een product die je huid tijdens het douchen verzorgt. Na het douchen altijd insmeren met een rijk gevulde body crème of bodylotion. Misschien heb je last van de huid van bijvoorbeeld je benen dat het craquelé is geworden. Met craquelé bedoel ik dat je huid eruit ziet als oud en gebarsten porselein. Je huid is dan zo droog dat het vanzelf open springt. Je begrijpt dat onmiddellijk actie ondernemen heel belangrijk is! Gelukkig hersteld je huid heel snel als je begint te smeren met een zachte bodycream of bodylotion. In het begin is het net of je huid het product als het ware opzuigt. Het is gewoon hard nodig dat je huid verzorgd wordt met een product wat je huid optimaal hydrateert. Wist je dat in de gehele bodyline IVY alleen maar ingrediënten en oliën zijn verwerkt die je huid op perfecte wijze in conditie brengen? De hele lijn is er vanaf de handcrème tot aan de bodycream op gericht om je huid te verwennen en de juiste bescherming bieden. En je zult verrast zijn van de heerlijke zachte geur van alle producten!

Huidveroudering

Ik heb je net verteld over een craquelé (gebarsten) huid. Deze soort huid komt vaak voor bij een extreem droge maar ook een ouder wordende huid. Dit komt omdat bij het ouder worden de huid steeds droger, dunner en fragieler wordt. De talgklieren produceren minder huidlipiden waardoor de huid droger wordt. En soms is de huid zo droog dat het als vanzelf open springt en je een soort van barstjes in de huid ziet. Iedereen heeft last van het verouderen van de huid. Dat is een normaal proces wat gelijk opgaat met het ouder worden in leeftijd. Dus het ouder worden van je huid is ook een heel normaal proces. Maar soms kunnen er factoren zijn die het huid verouderen versnellen. In de winter heb je meer kans op een craquelé huid vanwege de koude en droge lucht. Ook is het zo dat de centrale verwarming, hoe fijn ook, de huidveroudering versnelt. Omdat hierdoor de luchtvochtigheid afneemt en je huid steeds meer droger wordt. Op de onderbenen maar ook op de (onder) armen, handen en borst zie je vaak de craquelé huid ontwikkelen. Hoe kun je deze huid nu het beste verzorgen? Ook hier geldt weer smeren en smeren is de beste remedie. 

LIN Skincare - soft & calming daycreamHuidverzorging

Om te beginnen ( zoals eerder is aangehaald) is te heet douchen of in bad gaan niet goed voor je huid. Gebruik daarbij altijd milde producten voor je huid. Heb je last van huidschilfers? Scrub 1 tot 2 keer in de week met een zachte bodyscrub. Zo ontdoe je je huid van alle dode huidcellen en schilfers. Daarna smeer je de huid helemaal in met een zachte bodycream of bodylotion. Verwen jezelf ook eens met een zacht ruikende body mist. Ook een bodymist heeft een hydraterend effect op je huid! Heb je last van droge plekjes in je gezicht? Een dagcrème met honing erin verwerkt is nu wel heel fijn. De honing zorgt ervoor dat je huid zeer snel hersteld en geeft ook een optimale hydratatie aan je huid. Voor de nacht kun je smeren met bijvoorbeeld een 24H creme met het ingredient edelweiss om je huid goed te verzorgen terwijl je slaapt. Na een tijdje zul je merken dat je huid weer wat voller wordt en de droge plekjes verdwijnen. Naast de juiste huidverzorgingsproducten gebruiken is het ook van belang om gedurende de dag voldoende water te drinken. Wanneer je aan de binnen en aan de buitenkant van je lichaam de vochtbalans optimaal houdt is je droge huid snel verdwenen!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 9 reviews.