Huidproblemen tijdens Corona-lockdown

Huidproblemen tijdens Corona-lockdown
12 januari 2021 Belinda de Witte
Droge huid? Gebruik de bodycream van LIN Skincare

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Onrustig

Wanneer ik denk aan het coronavirus komen na ongerustheid over het virus zelf ook andere dingen naar boven. Ik denk dan aan de vele ondernemers die het nu zwaar hebben door de sluiting van hun bedrijf.

Ook het feit dat we niet kunnen gaan en staan waar we willen roept onrust op. We kunnen er niet omheen dat het coronavirus samen gaat met gevoelens van stress, angst en onveiligheid. Misschien heb je grote zorgen over je baan of je die wel kan behouden en hoe je de financiële zorgen doorkomt. Al deze zorgen worden door het aanhouden van de lockdown versterkt. We kunnen steeds minder doen, wat natuurlijk de bedoeling is om het virus af te remmen.

Door alle stress zorgen de stresshormonen in je lichaam ervoor dat je huid erg onrustig wordt. Door de overprikkeling van de stresshormonen maakt je huid meer talg aan waardoor er ontstekingen en puistjes ontstaan. Als je al last hebt van een eczeem gevoelige huid wordt dit door stress nog meer versterkt. Als je wel eens last hebt gehad van stress weet je dat je heel snel in een vicieuze cirkel terecht kan komen. Eenmaal in de stress slaap je minder of minder goed met als gevolg donkere kringen onder de ogen. Zowel het slaapgebrek als de keuze voor minder gezonde voeding ( geen zin om te koken) maakt je huid er niet gezonder op. Denk maar eens aan het eten van suikerrijke tussendoortjes zoals koekjes en chocolade. De dag erna is een blik in de spiegel genoeg om te weten waar de onzuiverheden op je huid vandaan komen. En hoewel je weet dat een onzuivere huid het gevolg is van snoepen kun je in tijden van stress deze maar moeilijk laten staan. Je hersenen vragen als het ware om troostvoedsel, en daar zijn snoepjes en koekjes uitermate goed in …

Huidproblemen

Vitamine D

We blijven zoveel mogelijk thuis om verspreiding van het virus te voorkomen. Weet je dat het vele binnen zitten kan leiden tot een vitamine D tekort? Deze vitamine vang je op door het zonlicht. Nu is dit in de winter al wat schaarser dan de rest van het jaar. Maar toch alle kleine beetjes helpen. En als je helemaal of bijna niet buiten komt vangt de huid helemaal geen vitamine D op. Deze vitamine heeft een grote invloed op je huid als ook op je lichaam. Ben je ernstig vermoeid of heb je veel last van spierpijn? Een tekort aan vitamine D zou wel eens het probleem kunnen zijn. Een tekort aan vitamine D zorgt ook dat je veel meer zweet. Als gevolg van het zweten verlies je meer vocht en is je huid daardoor droger en sneller geïrriteerd. Ook kun je meer last hebben van puistjes. Vooral als zweet te lang op de huid blijft liggen hopen zouten en vuil op. Hierdoor ontstaan sneller onzuiverheden zoals puistjes en mee eters. Behalve voor de huid heeft vitamine D ook een belangrijke rol in je immuunsysteem. En dat is in deze corona crisistijd belangrijker dan ooit!

Een hydraterende bodycream van LIN Skincare

Geniet van deze hydraterende bodycream!

Puistjes

Wie vaak een mondkapje draagt, en wie niet eigenlijk, heeft vast te maken met puistjes op de kin, wangen en neus. Als je voor het werk vele uren een mondkapje op moet voel je het kapje tegen de huid schuren. Door deze wrijving gaan de poriën dicht zitten van alle dode huidcellen en huidbacteriën. Hierdoor raken de talgkliertjes en haarzakjes verstopt. Het gevolg is een ontsteking en puistjes. We noemen dit maskne en het is in korte tijd een nieuwe huidaandoening geworden. De oorzaak is het afsluiten van de huid door een mondkapje. Door het afsluiten kan de huid niet meer goed ademen waardoor de poriën dicht gaan zitten. Hetzelfde effect kan ook komen door het constant dragen van make up. De huid sluit af en er vormen onzuiverheden. Je huid goed schoonmaken is altijd van belang. Als je van de puistjes af wilt komen is het nog eens extra belangrijk. Tip: de cleanser van LIN Skincare is speciaal gericht om op een zachte wijze de huid goed schoon te maken. Je kunt de cleanser ook als gezichtsmasker gebruiken. Erg handig!

Droge huid

Van het veel meer binnen zijn  krijg je minder contact met de buitenlucht. Daarnaast beweeg je misschien een stuk minder waardoor je bloedsomloop in het lichaam afneemt. Maak regelmatig een flinke wandeling en je bent gelijk van dit probleem af. Kijk maar in de spiegel na het wandelen, je hebt vast een gezonde blos over je gezicht. Wel volhouden want anders gaat dit effect snel weer weg. Wanneer je niet of weinig in de buitenlucht komt wordt je huid dof en vaal van kleur. Nog iets waar je huid droger van wordt is de verwarming. Na verloop van tijd merk je dat de huid al snel droger wordt. Niet alleen droog maar ook gevoelig want een droge huid verliest veel vocht waardoor je barstjes in de huid krijgt.

Hoe ga je dit oplossen?

Bewegen! Dat is goed voor het stimuleren van de bloedsomloop. Lekker in de buitenlucht is ook goed om alle muizenissen in je hoofd te verdrijven. Niet dat het de situatie omtrent corona kan veranderen maar wel hoe je met deze crisis omgaat. Een droge huid is op te lossen door het smeren met een hydraterende gezichtscrème. Deze crèmes helpen je huid om het vocht vast te houden. Een hydraterende gezichtscrème  biedt je huid een langdurige intense verzorging. Het zorgt er voor dat het vocht in je huid blijft, kalmeert en verzacht voor een langere tijd. Denk ook aan de rest van je lichaam die ook  droog van structuur kan zijn. Daar kun je het beste een hydraterende bodycream of bodylotion voor gebruiken. Denk ook aan het insmeren van je ellebogen en knieën. Deze plekken zijn altijd al wat droger dus wat extra insmeren kan zeker geen kwaad. En weet je wat heerlijk ontspannend is? Een relaxmoment in de badkamer voor jezelf inplannen. Als je een bad hebt ga dan in een warm (niet te warm) bad liggen met je favoriete badschuim. Ga je liever onder de douche? Gebruik een doucheproduct die je huid optimaal hydrateert en verzacht. Na het douchen of badderen niet vergeten te smeren met de bodycream!

Vooruit kijken

Vooral in deze moeilijke tijd is het belangrijk om aandacht aan jezelf te besteden. We zitten nog wel even in deze lastige situatie waarin we maar kleine stapjes vooruit kunnen gaan. Toch gaat het beter worden zodat we naar deze tijd kunnen terugkijken. Want deze corona crisis leert ons ook heel veel. Tuurlijk is het ellende als je bedrijf het niet meer trekt door deze maatregelen. En als je je baan kwijt raakt wordt je daar zeker niet vrolijk van. Zie dan maar eens stressbestendig te zijn. Dat is ook heel lastig. Toch hoor ik vaak om me heen mensen zeggen dat ze nu meer dan ooit waarderen wat ze hebben. Leefde je eerst op de automatische piloot dan is dat nu het omgekeerde. Je wordt je meer bewust van wat je hebt en hoe je dit moet zien te behouden. En natuurlijk hangt dit voornamelijk af van hoe het virus zich door de wereld beweegt. Gaat deze storm liggen dan kunnen de maatregelen versoepelen. En wat zullen we dan blij zijn om onze vrijheid weer te omarmen! Tot die tijd moeten we het ermee doen, we zijn meer thuis dan ooit het geval was. Meer vrije tijd om ons te vermaken. En meer tijd om je huid onder de loep te nemen. Neem die tijd ook, je huid zal je er dankbaar voor zijn. Verwen je huid met een fijne douchegel en of bodycream. Ga smeren met een hydraterende gezichtscrème. Maak tijd voor je huid! En voor je het weet ziet de toekomst er anders uit. Daar gaan we met zijn allen voor, en met een mooie schone huid 🙂

Combideal 6 van LIN Skincare

Maak gebruik van deze heerlijke combideal!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.