fbpx

Wat zijn gerstekorrels?

Wat zijn gerstekorrels?
20 mei 2020 Belinda de Witte
In Algemeen

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Wat is een gerstekorrel?

Misschien heb je ze vast wel een keer op je huid gezien. Van die kleine witte bultjes die erg lang op je huid kunnen blijven zitten.

Soms zijn ze opeens verdwenen maar meestal moet je ze (laten) verwijderen. Met een officieel woord heet het een milia maar in de praktijk noemen we deze gerstekorrels. Deze gerstekorrels zijn niet hetzelfde als de meeëter ( zwart van kleur) die makkelijk zijn te verwijderen. Een gerstekorrel op je huid is een onschuldig bultje wat klein kan zijn maar ook groter kan groeien. Waar komen ze vandaan? Wanneer je talg of zweetklieren verstopt raken dan kunnen er gerstekorrels ontstaan. Het is een wit korreltje onder de huid. Met een stevig vlies over de huid. Het ronde witte bultje is gevuld met keratine. Dit maakt je lichaam van nature zelf aan. Probeer niet om de gerstekorrel zelf te verwijderen, daarmee maak je kans op littekens in je huid. Het korreltje is namelijk niet te verwijderen met je vingers of nagels. Dit moet heel steriel gebeuren bij de schoonheidsspecialiste.

Locatie

Heb je last van een gerstekorrel zal je merken dat deze vaak op of rond je oog, neus, wangen en of kin te vinden is. Ook op de bovenlip kan er een gerstekorrel ontstaan. Een gerstekorrel ontstaat doordat je huid vocht tekort komt. Wanneer je ze ontdekt is het zaak om je vochtbalans onder de loep te nemen. Drink je voldoende ( 7 a 8 glazen) water per dag? En gebruik je huidverzorgingsproducten met hydraterende ingrediënten en huidoliën? Wanneer je veel in de zon vertoeft kun je meer last hebben van gerstekorrels. Je huid wordt dan een beetje droger. Gebruik in de zon altijd een extern zonproduct nog weer naast je gezichtscrème om je huid te beschermen. Mensen met een donker gekleurde huid en mensen met een zonbeschadigde huid kunnen meer last hebben van gerstekorrels. Omdat doorgaans de huid dan wat dikker is.

Leeftijd

Het hebben van een gerstekorrel kan op iedere leeftijd voorkomen. Je ziet het ook vaak bij babyś en dan meestal rond de neus. De gerstekorrel ontstaat bij een pasgeborene wanneer de talgkliertjes in de huid nog onrijp zijn. Doordat de talgkliertjes nog niet goed werken is het voor de huid lastig om de keratine af te voeren. Heeft je baby last van gerstekorrels? Na verloop van tijd gaan deze vanzelf weer weg. Je hoeft ze dus niet zelf te verwijderen.

Voorkomen

Hoe kun je de gerstekorrels voorkomen? Een gerstekorrel kan ontstaan door vuildeeltjes die  op je huid zijn blijven plakken. Ook wanneer je niet altijd je make up goed van je gezicht haalt kun je last krijgen van een gerstekorrel. Mijn advies is om altijd je gezicht heel goed schoon te maken. Je huid reinigen met een reinigingscrème en een gezichtslotion is belangrijk om alle vuildeeltjes van je gezicht af te spoelen. Kies voor huidverzorgingsproducten die je huid hydrateren en beschermen om de huidbarrière intact te houden. Regelmatig een schoonheidsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste boeken is niet alleen heel relaxed ook worden onzuiverheden zoals een gerstelkorrel verwijdert. Door thuis regelmatig je huid te scrubben met een zachte scrub kun je voorkomen dat de talgkliertjes verstopt raken. Daarna altijd je huid insmeren met een hydraterende gezichtscrème of moisturizer.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.