De verzorging van je hals en decolleté

De verzorging van je hals en decolleté
18 juni 2021 Belinda de Witte

Oorzaak van verouderen hals en decolleté?

Huidveroudering, we krijgen er allemaal mee te maken. Het is nu eenmaal zo dat wanneer je ouder wordt het collageen in de huid langzaam afneemt. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en soepel waardoor het begint te verslappen. Op dat moment gaat de zwaartekracht een rol spelen en begint de huid te hangen. Vaak hebben we hier een beetje moeite mee, het is toch een duidelijk teken van huidveroudering. Als het gezicht, hals en decolleté ouderdomstekenen gaat vertonen is dat vaak een lastig iets. Voor altijd jong gaat natuurlijk niet maar een beetje tijd rekken is wel zo prettig.

Waarom is de huid van je hals en decolleté gevoelig voor rimpels en verslapping ? Er zijn onderzoeken gedaan naar het regelmatig gebruik van laptops en mobiele telefoons betreffende huidveroudering. Het voorovergebogen zitten met het hoofd, voor een laptop of telefoon, zou kunnen zorgen voor meer rimpels in hals en decolleté. Het is nog maar een theorie dus geen feit. Het onderzoek heeft wel duidelijk gemaakt dat er behoefte is aan dit soort informatie.

Oil into Milk Cleanser van LIN Skincare

Optimale reiniging met deze heerlijke oil into milk cleanser!

Een andere optie is, meer op feiten gebaseerd, dat de huid van hals en decolleté dunner is dan het gezicht. Ook bevat de huid daar minder talg en zweetklieren. Waardoor er eerder droogte ontstaat. Het smeren en hydrateren van je gezicht zit er vast goed in. Maar denk je ook aan het reinigen van je hals en decolleté? En dan bedoel ik niet alleen het wassen onder de douche maar ook echt met een reinigingsproduct net zoals voor het gezicht. Ik zeg niet dat je de huid daar verwaarloosd maar het wordt misschien wat vaker gemist tijdens de dagelijkse verzorging. Net als het gezicht staat ook de huid van je hals en decolleté dagelijks bloot aan zonnestralen. Het is dus nodig om je huid hiertegen te beschermen. Een goede bescherming en verzorging met hydraterende producten is echt geen overbodige luxe.

Je hals

Op een gegeven moment, zo rond je 30e levensjaar, begint de huidveroudering van je hals en decolleté vormen aan te nemen. De kwaliteit van de huidstructuur gaat langzaam achteruit. Dit heeft te maken met verschillende factoren in het huidverouderingsproces. Je huid moet steeds meer moeite doen om alle dode huidcellen af te voeren. En ook het aanmaken van nieuwe huidcellen gaat langzamer. De productie van collageen en elastine neemt af. Deze stoffen zijn hard nodig om je huid sterk, soepel en glad te houden. Het zijn door de huid aangemaakte stoffen die zeer belangrijk zijn voor je huid.

Wat is collageen?

Je lichaam maakt zelf collageen aan. We noemen dit een lichaamseigen bouwstof. Je lichaam heeft deze stof hard nodig om je huid soepel en stevig te houden. Collageen komt voor in de lederhuid, zo’n 30% dus dat is best veel. De lederhuid is de middelste laag in de huid. De lederlaag bestaat voornamelijk uit bindweefsel, wat in de huid een verzorgende functie heeft. Ongeveer na je 20e levensjaar neemt het collageen in je huid langzaam af. Daar merk je dan nog niets van. Als het collageen afneemt betekent het dat het bindweefsel in de lederlaag minder stevig wordt. Het heeft immers minder collageen wat als een bouwstof werkt. Helaas is het zo dat als de huid minder stevig is er rimpels ontstaan. Dat begint eerst met fijne lijntjes en worden daarna rimpels. De lederhuid kan steeds minder goed bijsturen omdat in dit gedeelte van de huid geen nieuwe huidcellen worden aangemaakt. De lederhuid vernieuwd zichzelf niet. Wanneer de cellen in deze laag zijn beschadigt dan is de schade blijvend. Denk maar aan verbranding door de zon! Na een tijdje kan de lederhuid het niet meer bolwerken en gaat de huid verzakken, oftewel hangen. En dat is wat je ziet onder je kin, zo’n velletje wat je beet kan pakken.

Je decolleté

Het decolleté verraadt je ware leeftijd! Klinkt heftig maar toch is het wel waar. Wanneer je nog jong bent zal je decolleté er nog strak en glad uitzien. Naarmate je ouder wordt heb je al wat meer zon gezien waardoor je huid droger is geworden. Zon kan voor een versnelde huidveroudering zorgen. Ben je ook nog eens met de overgang bezig merk je dat de huid vocht verliest en daardoor minder soepel aanvoelt. Het kan dan ineens snel gaan met de rimpelvorming. Je huid is aan het verouderen en dat is aan je hals en ook decolleté te zien. De huidveroudering is de voornaamste oorzaak van vouwen en plooien in je decolleté. Wat ook een oorzaak kan zijn is je slaaphouding. Heel veel vrouwen slapen op hun zij, wat niet meehelpt in het voorkomen van slaaprimpels. Door het gewicht van de bovenste borst ontstaan er langzamerhand vouwen in de huid. In het begin trekt dit nog wel bij maar op een gegeven moment helaas niet meer. Als de huid gedurende de tijd minder elastisch wordt omdat het collageen is afgenomen worden de rimpels steeds dieper.

Huidverzorging

Is er nog iets te doen aan rimpels in de hals en decolleté? Misschien ben jij, lezer van mijn blog, nog jong en schrik je van al deze informatie. Dat is natuurlijk niet mijn bedoeling maar je kunt nu nog wel actie ondernemen. Of misschien ben je al iets ouder en heb je toch al wel wat lijntjes in je hals en decolleté. Voor beiden geef ik het advies om te gaan reinigen en smeren met goede huidverzorgingsproducten. Je bent misschien al iedere dag in de weer om de huid van je gezicht in goede conditie te houden. Maar de huid houdt niet op bij je kin! Zak ook eens wat meer naar beneden en reinig elke dag je hals en decolleté met een zachte oil into milk cleanser. Zoals je net hebt gelezen is de huid van je hals en decolleté kwetsbaar en gevoelig voor huidveroudering. Dus sla deze gebieden niet over in je beautyritueel.

Omdat het reinigen van je gezicht al in je systeem zit kost het je niet veel tijd extra om je huid tussen kin en borst te reinigen. Hier reinigen werkt hetzelfde als bij je gezicht. Masseer de oil into milk cleanser zachtjes uit over hals en decolleté en spoel daarna af met lauwwarm water. Onder de douche gaat natuurlijk ook prima. Dep zachtjes droog, want je huid is vooral hier kwetsbaar. Smeer daarna de huid in met een fijne en zachte bodycream. Je hebt een bodycream nodig om de huid te voeden en te hydrateren. In de oil into milk cleanser is veel honing verwerkt waardoor het je huid zijdezacht maakt 🙂

Bodycream FLO van LIN Skincare

Verzorg je huid met deze heerlijke bodycream!

Kijk nog eens goed naar je huidverzorgingsproduct wat voor ingrediënten er allemaal inzitten. Ik ben een voorstander van huidverzorging vanuit een natuurlijke basis. Dus heel veel plantjes en fijne oliën die je huid alleen maar veel goeds brengen. Stoffen die je huid kunnen schaden mogen in onze huidverzorgingsproducten niet voorkomen. Je huid knapt namelijk alleen op als het met zachte ingrediënten gevoed wordt. In de bodycream FLO, onze nieuwste aanwinst, is bijvoorbeeld olijfolie verwerkt. Een hoge concentratie olijfolie zorgt voor een heerlijk zachte huid. Om je huid perfect te hydrateren is olijfolie een heel fijn ingrediënt. Het zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel wordt en voorkomt uitdroging van de huid. In olijfolie zit veel vitamine E wat helpt om huidveroudering te vertragen. Het zorgt dat beschadigde huidcellen, bijvoorbeeld van de zon, herstellen. En heel belangrijk, het geeft je huid een gezonde en jeugdige uitstraling. Ik kan je vertellen dat er heel veel van dit ingrediënt, in de bodycream is verwerkt. Wil je weten welke ingrediënten en oliën er nog meer in zitten? Ga dan dan eens naar de site voor nog meer informatie 🙂

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Daarnaast is zij oprichter en eigenaar van huidverzorgingslabel LIN Skincare.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 35 reviews.