Puistjes door krabben aan je gezicht

Puistjes door krabben aan je gezicht
8 december 2020 redactie
Cleanser om je huid te reinigen - LIN Skincare

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Wat is het?

Rode bultjes, vlekjes, wondjes en littekens of samenvattend krabacne (ook wel genoemd: acné excoriée des jeunes filles). Dit is een milde vorm van acne waarbij je de constante drang hebt om aan je huid te krabben.

Krabacne komt vooral voor in het gezicht en op de rug. Je kunt krabacne ook wel vergelijken met het hebben van een slechte gewoonte, een beetje zoals met nagelbijten. Je wilt het niet maar toch bijt je de nagels tot in het vlees van je nagelbed. In het geval van krabacne zorgt het uitknijpen van puistjes en mee eters misschien even voor een fijn gevoel. Eigenlijk een ware opluchting als je weer een bultje hebt opengemaakt. Wanneer je dit jaren achtereen doet dan wordt de huidschade die je veroorzaakt steeds groter. Het gevolg van deze (soms dwangmatige) handeling is dat je huid te lijden heeft van alle wondjes en korstjes. Uiteindelijk is het gevolg een permanente litteken op je huid.

Waardoor komt het?

Voor je het in de gaten hebt ben je een hele poos verder en is er door het krabben al flinke huidschade ontstaan. Je bent vast al legio keren aangesproken op het feit dat je niet zo moet krabben aan de huid. Misschien doe je het gedachteloos bijvoorbeeld wanneer je onderuit en relaxed voor de televisie zit. Of ontspannen een boek aan het lezen bent. Het kan ook zijn dat je juist druk bezig bent met je werk en al pulkend aan je huid de dag doorkomt. Misschien weet je niet meer hoe het zover is gekomen en lijkt het of krabben er altijd is geweest  Meestal begint krabacne met een onderliggend huidprobleem. Zoals bij een milde vorm van acne (bijvoorbeeld jeugdpuistjes). Het kan ook komen wanneer je last hebt van stress en spanning. Let maar eens op wanneer de neiging tot krabben het hevigst is. Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je van je huid af moet blijven. Stoppen met krabben is een vaak gehoord advies. Maar ja, hoe doe je dat als het al een gewoonte is geworden? In mijn werk als schoonheidsspecialiste komt ik krabacne regelmatig tegen. Ik geef altijd advies over de huid verzorgen en hoe je de huid het beste kunt beschermen. En ook behandel ik de vraag hoe je kunt proberen om van deze vervelende gewoonte af te komen.

Behandelen 

Wanneer je last hebt van krabacne inspecteer je meerdere malen per dag de huid op bultjes, puistjes en korstjes. Hoe klein het ook is het wordt met je nagels weggehaald. Of erger nog, met naaldjes, pincetten of schaartjes. De drang om het puistje weg te halen is zeer groot. Zo groot dat hygiëne vaak over het hoofd wordt gezien. Door stelselmatig de huid op dezelfde plaats te beschadigen werk je mee aan een permanente huidbeschadiging. Ook kunnen er nare infecties ontstaan. In een geval van een infectie grijpen bacteriën, virussen en schimmels hun kans om zich te vermenigvuldigen. Met de kans dat er nog meer ontstekingen ontstaan. De krabacne heeft de meeste kans om over te gaan als er geen puistjes en mee eters meer bijkomen. Hoe minder onzuiverheden hoe minder de drang is om aan je huid te pulken.

Reinigingscrème | Cleanser van LIN Skincare

Reinig je huid met deze hydraterende cleanser!

Het is belangrijk om je te richten op het goed reinigen van de huid. Ook als je geen last hebt van acne is reinigen altijd de 1e stap in je huidverzorgingsritueel. Als je last hebt van acne is je huid schoonmaken noodzakelijk. Met als hoofdreden dat de kans op vorming van ontstekingen op een schoon gereinigde huid minder is. Gebruik altijd, en zeker bij een huid met puistjes milde huidverzorgingsproducten. Ga voorbij aan de producten waar veel stoffen zoals alcohol in is verwerkt. Het gevolg van het smeren met agressieve huidverzorgingsproducten is een overmatig droge, gevoelige en dunne huid. Een huid die zeer open staat voor het krijgen van infecties. Ga liever voor huidverzorging die je huid ook echt verzorgt en zacht maakt. En natuurlijk goed schoonmaakt zodat je minder kans hebt op ontstekingen.

Het reinigen met een cleanser is bijvoorbeeld aan te raden. In ons assortiment hebben we een zeer zachte cleanser. Dit product maakt je huid niet alleen schoon ook geeft het je een zachte, gladde en soepele huid. Na de cleanser sprayen met een toner om je huid perfect te kalmeren is aan te raden. Hierna is je huid echt goed schoon. Je zult merken dat je huid zeer zacht aanvoelt. Daarna smeren met een hydraterende gezichtscrème maakt  je verzorgingsritueel helemaal af. Wanneer je dit een aantal weken volhoudt zul je merken dat de puistjes minder worden. En als er geen wondjes en korstjes meer zijn om aan te krabben verdwijnt de neiging om te krabben langzaam maar zeker naar de achtergrond.

Huidverzorging

Ik heb je net verteld over wat het voor je huid betekent als de vochtbalans niet optimaal werkt. Je huid droogt langzaam uit en er vormen droogtelijntjes. De stap van droogtelijntjes naar rimpels is dan niet meer zo heel groot. Door te weinig vocht in je huid heb je de basis voor rimpels gelegd. Stuur je niet tijdig bij dan kan je huid het niet langer bolwerken. Met als gevolg dat er droogte lijntjes en rimpels in de huid verschijnen. Het is wel zo dat je huid gedurende de jaren als een natuurlijk proces verouderd. En dat het krijgen van rimpels niet alleen te wijten is aan onvoldoende vocht. Het is gewoon zo dat je rimpelvorming als gevolg van veroudering niet kan tegenhouden. Dat is een natuurlijk proces. En tenzij we de tijd hiervoor kunnen stilzetten (wat een uitvinding zou dat zijn) zal dit proces in je huid verder gaan. Het proces stilzetten is dus niet mogelijk, althans niet via de natuurlijke weg, maar je kunt het proces wel vertragen. Dit doe je door je huid goed te verzorgen met hydraterende huidverzorgingsproducten.

Kalmerende dagcreme van LIN Skincare

Bestel deze kalmerende dagcrème!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 74 reviews.
×

LIN Skincare

× Hoe kan ik je helpen?