De oplossing voor vlekjes, littekens en puistjes op de huid

De oplossing voor vlekjes, littekens en puistjes op de huid
20 oktober 2020 Belinda de Witte
De oplossing voor vlekjes, littekens en puistjes - LIN Skincare

Belinda (ook Lin genoemd) is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en eigenaresse van haar schoonheidssalon LIN Huidverzorging in Elst GLD.
Belinda heeft er veel plezier in haar kennis te delen. Dagelijks adviseert zij haar klanten in de salon over een optimale verzorging van de huid. Wekelijks blogt zij over diverse onderwerpen die met de huid te maken hebben.

Puistjes

Je kent het vast wel, puistjes die je het leven flink zuur kunnen maken. Zo out of the blue kunnen ze een plekje op je huid opeisen. Dit komt misschien een beetje dramatisch over maar ik denk niet dat je staat te juichen bij het ontdekken van deze rode bultjes.

In het gunstige geval heb je een enkele puist maar het kunnen er helaas ook meer zijn. Vanaf het ontdekken van een puist(tjes) staat vast, deze moeten verdwijnen! En het liefst vandaag nog. Ik moet je teleurstellen want dit is een onrealistische gedachte. Toen je gisteren in de spiegel keek zag je nog niets maar onderhuids waren ze al wel aanwezig. Dus voor jou was het plotsklaps terwijl je huid al een poosje aan het werk was om dit talgbultje te fabriceren. Wat is er aan de hand? Ik ga het je uitleggen.

Talg

Je hebt een puistjes, of meerdere, gespot en wat nu? Eigenlijk is deze vraag nog een stap te ver. Ik wil graag eerst met je bespreken hoe dit puistje er is gekomen. Wil je niet wachten om met de oplossing te beginnen? Scrol dan snel naar beneden voor de uitleg hiervan. Wil je weten hoe je de puistjes in het vervolg kan voorkomen? Lees dan met mij verder. 

Wat je ziet aan een puistje is de buitenkant wat rood en verheven is. Soms al met een wit kopje erop waar de talg in zit. Is er nog geen wit kopje te zien dan voelt het puistje erg gespannen aan. Het puistje is nog niet rijp om er iets mee te doen. Laten zitten is mijn advies. Als je een puistjes hebt dan is er sprake van een huidontsteking. Daar was je al achter omdat het plekje rood en ontstoken is. De ontsteking gaat verder en dus dieper de huid in dan dat voor jou zichtbaar is. De ontsteking daalt af naar de diepere huidstructuren namelijk naar de talgklieren en de haarwortelzakjes. Verder naar boven reikt het naar de opperhuid, dit is de bovenste huidlaag. Dus de laag wat je kan zien.

Ik neem je weer even mee dieper je huid in. Want er gebeurt namelijk iets met de talgproductie. In je huid zitten talgklieren die voor de productie van talg zorgen. Wat is talg precies? Talg is een vettige huidsmeer die je huid beschermt tegen uitdroging. Dat is helemaal prima maar je moet niet teveel van dit smeersel op je huid hebben. Want dan wordt je huid steeds vetter en krijg je meer ontstekingen. Als je klieren teveel talg aanmaken heb je last van een verhoogde talgproductie. Het talg kan je poriën verstoppen waardoor deze ontstoken raken. En zie daar de puistjes en mee eters opkomen. De puistjes kunnen gevoelige klachten geven en jeuken. Probeer er echt af te blijven! Wanneer je eraan gaat zitten om het open te breken kun je daar een litteken aan over houden.

Hydraterende 24 uurs crème | Hydrating 24H crème van LIN Skincare

Geniet van deze hydraterende 24H crème!

Rood vlekje

Een puistje doet er een eeuwigheid over voor de spanning ervan af is. Het bultje wordt steeds platter tot het weg is. Je slaakt een zucht, eindelijk is die nare puist verdwenen. Nog een keer een blik in de spiegel, even checken voor de zekerheid. Het bultje is weg maar er is een rood vlekje achtergebleven. Pfff, nu dat weer! Het lijkt of er een klein litteken in je huid is ontstaan. Je eerste gedachte is dat dit morgen wel weg is. De volgende dag zie je wel je oude vertrouwde spiegelbeeld maar met een klein rood vlekje op de plek van de verdwenen puist. Hoe komt dit eigenlijk? Deze vraag krijg ik regelmatig in mijn werk als schoonheidsspecialiste. De rode vlekjes en soms alleen een klein rood puntje is hyperpigmentatie. Deze blijven achter als je huid geneest van de ontsteking (puist). Het gaat meestal vanzelf weer weg, met een herstelproces van 3 tot 9 maanden. Het rode vlekje is eigenlijk een klein afdrukje van waar het puistje, en dus de ontsteking, heeft gezeten. De officiële benaming is post-inflammatoire hyperpigmentatie. De vlekjes ontstaan niet eerder dan dat de ontsteking is genezen en de puist weg is. Hoe kun je de huid helpen om sneller te genezen van deze vlekjes?

Herstel

Top,  je puist(tjes)zijn weer weg! Ik hoop dat het is gelukt om van de puistjes af te blijven. Ik weet dat het moeilijk is maar het is echt beter om de puistjes met rust te laten. Nog beter is het om regelmatig een bezoek aan de schoonheidsspecialiste in te plannen. Je huid wordt dan op vakkundige wijze schoongemaakt. Ook de mee eters, een voorstadium van een puistje, worden verwijderd. Buiten een bezoek brengen aan de schoonheidsspecialiste is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Om puistjes en andere onzuiverheden te voorkomen is het schoonmaken van je huid belangrijk. Gebruik je niet de juiste huidverzorging of is deze agressief voor je huid kom je niet van de puistjes af. Je huid heeft voeding nodig in de vorm van ingrediënten en fijne oliën.

Oplossing

Om te voorkomen dat je poriën vol gaan zitten met talg is goed schoonmaken belangrijk. Door het schoonmaken voelt je huid weer fris en zacht aan. Het is mooi als je een reinigingsproduct gebruikt die je huid ook nog eens hydrateert en soepel maakt. De reinigingscrème van LIN Skincare is parfumvrij en heeft een hydraterende werking. Heb je wat langer de tijd? Dit reinigingsproduct is ook heel goed te gebruiken als gezichtsmasker. In de reinigingscrème zijn fijne ingrediënten verwerkt die je huid optimaal verzorgen. Over welke ingrediënten heb ik het dan? De reinigingscrème zit vol met ingrediënten die echt iets voor je huid kunnen betekenen. Zo heeft calendula een plaatsje gekregen vanwege zijn helende werking. Maar ook amandelolie is prominent aanwezig. Het ingrediënt amandelolie is een fijne zachte huidolie met een hoge werking tegen droge plekjes en huidirritaties. In amandelolie zit een hoge concentratie vitamines A, B1, B2, en E die allemaal heel verzorgend voor je huid zijn. Ook mag de zwarte bes in dit product niet ontbreken. Deze bes is rijk aan antioxidanten en werkt ontstekingsremmend en kan huidproblemen ook echt verhelpen. Dit ingrediënt zorgt voor een heerlijk zachte huid!  

Er zitten nog veel meer ingrediënten in de reinigingscrème maar daarvoor verwijs ik je naar onze webshop LIN Skincare.

Het reinigen van je huid is een belangrijk onderdeel in huidverzorging. Het smeren met je favoriete crème heeft immers geen enkele zin op een vuile huid. De benaming vuile huid is misschien een beetje overdreven. Maar ik wil ermee aangeven dat je huid schoon moet zijn voor de volgende stap. Niet dat je de resten van make up of verkeer uitlaatgassen samen met je crème over je huid uitsmeert. Nu weet je wel het belang van een reinigingsproduct maar de gezichtslotion of ook wel toner genoemd is net zo cruciaal. Deze stap een waardevolle aanvulling in je verzorgingsroutine. Wil je weten waarom? 

Je huid heeft een bepaalde PH- waarde, dit is de zuurtegraad van je huid. Het bovenste laagje van de huid heeft een PH- waarde van rond de 5,5. Dit is licht zuur. Deze bovenste laag bestaat uit talg, zweet en dode huidcellen. We noemen de PH ook wel de natuurlijke zuurmantel van de huid. De zuurmantel beschermt je huid en houdt de huid gehydrateerd. 

Oke, wat heeft dit met een cleanser en toner te maken? Een cleanser (en ook het water waarmee je afspoelt) verandert de zuurgraad van de huid.

Om je huid weer te stabiel te maken is het sprayen met een toner noodzakelijk. Hierdoor wordt de zuurgraad weer genormaliseerd. Ik hoor je nu denken, nou dan gebruik ik geen reinigingsproduct meer hoor! Dat is echter geen goed idee, want het is nou eenmaal nodig om alles wat aan je gezicht geplakt zit ervan af te wassen. En water alleen maakt niet schoon. Na het sprayen van de toner is je gezicht niet alleen schoon maar ook weer PH neutraal! Nu is je gezicht klaar om de gezichtscrème te ontvangen. Door je schone huid kunnen de ingrediënten van de gezichtscreme veel beter hun best doen om je huid optimaal te verzorgen. En nog een heel belangrijk punt is dat op deze manier de natuurlijke huidbarrière (beschermlaag) intact blijft. Dat betekent voor je huid minder kans op ontstekingen en dus minder puistjes, vlekjes en littekens!

Kalmerende dagcreme van LIN Skincare

Bestel deze kalmerende dagcrème!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

De waardering van linskincare.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 17 reviews.